به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری فرانسه؛ با این حال کاخ سفید که برخورد ارتش مصر با هواداران محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده این کشور را سرزنش کرده، میگوید درحال بازبینی کمکهای یک و نیم میلیارد دلاری سالانه به مصر است و سه شنبه بعد از ظهر جلسه ای در این مورد تشکیل داد که نتیجه آن هنوز اعلام نشده است.
آمریکا سالانه حدود یک و نیم میلیارد دلار کمک به مصر میدهد که بخش اعظم آن در اختیار ارتش این کشور قرار میگیرد. ادامه یا قطع این کمک به عنوان اهرم فشاری علیه ارتش مصر همواره موضوع بحث بوده است.
روز سهشنبه یک دستیار سناتور دموکرات پاتریک لیهی گفت خبر رسیده که انتقال کمکهای نظامی آمریکا به مصر که فعلا متوقف شده به عملیات امنیتی مصر علیه هواداران اخوان المسلمین مربوط است.
اما جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید ساعاتی بعد این خبر را تکذیب کرد.
ارنست گفت: "رئیس جمهور اوایل ژوئیه به تیم امنیت ملی دستور داد برنامه کمکها به مصر را بازبینی کنند. این بخشی از روابط پیچیده و گسترده ای است که با مصر داریم. این بازبینی هنوز کامل نشده و گزارش های منتشره که میگوید کمک به مصر قطع شده، دقیق نیست.
یک سخنگوی پنتاگون وزارت دفاع هم روز سه شنبه گفت که هنوز تصمیمی برای توقف یا تعلیق کمک به مصر اتخاذ نشده است.
البته دستیار سناتور لیهی گفته بود که قطع کمکها لزوما سیاست رسمی نیست و معلوم نیست تا چه زمانی ادامه یابد.
جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه گفته بود که ۵۸۵ میلیون دلار یعنی تقریبا نیمی از کمکی که آمریکا قرار است در سال جاری به ارتش مصر بپردازد، هنوز پرداخت نشده است.
البته آمریکا برای فشار بر ارتش مصر بعضی همکاریها با این کشور را کاهش داده است.
باراک اوباما همچنین هفته قبل از لغو یک مانور مشترک نظامی با ارتش مصر خبر داده بود.
اوباما گفته بود: "تعهد ما به مصر و مردمش پایدار بوده است. اما درحالی که میخواهیم روابط با مصر را حفظ کنیم، در زمانی که مردم در خیابانها کشته میشوند و حقوق مردم محدود میشود، همکاری دیرینه ما نمیتواند مثل همیشه ادامه یابد."
در هفته گذشته بعضی اعضای کنگره خواستار توقف کمک آمریکا شده اند.
از جمله سناتور جمهوری خواه کلی آیوت روز یکشنبه به شبکه ان بی سی آمریکا گفت: "در پرتو اقدامات اخیر ما سعی میکنیم به دولت اوباما وقت دهیم و روشن است که دولت سعی کرده دولت نظامی مصر را قانع کند دست از سرکوب خشن بردارد، دموکراسی را احیا کند، به انتخابات بازگردد، زندانیان سیاسی را آزاد کند، اما مصریها همه این درخواستها را نادیده گرفته اند و حالا با سرکوب خشونت بار اخیر من نمیدانم چرا باید به کمکها ادامه داد. من فکر می کنم این کمک باید معلق شود."
او استدلال کرد که راه به حاشیه راندن اخوان المسلمین باید از طریق صندوق رای و فرآیند سیاسی باشد نه سرکوب و خونریزی.
بعضی ناظران میگویند که کمکهای آمریکا به مصر براساس پیمان کمپ دیوید میان آمریکا، مصر و اسرائیل انجام میشود و آمریکا نمیخواهد با قطع کمک روح آن پیمان را بشکند.
عربستان و اسرائیل که هر دو متحد آمریکا هستند خواهان ادامه این کمکها هستند.
واشنگتن از سوی هر دو طرف بحران مصر متهم به حمایت از طرف مقابل میشود.
کاخ سفید در مقابل این اتهامات میگوید که منافعش در ثبات و دموکراتیک بودن مصر نهفته است و اظهار امیدواری میکند که مصریها بتوانند به دور خشونت اختلافاتشان را حل کنند.