وی با اشاره به آیات قرآن دستور و برنامه اسلام را رعایت اعتدال خواند و اظهار کرد: خداوند در آیه 43 سوره بقره میفرماید «همانگونه که قبله شما خط اعتدال دارد امت شما هم امت وسط و معتدل است و در میان افراطها و تفریطها قرار گرفته است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه علمای اخلاق نیز همیشه به اعتدال توصیه میکنند و فضایل اخلاقی را حد وسط میان افراط و تفریط میدانند، ابراز داشت: در همه فضایل اخلاقی باید حد اعتدال و میانه را در پیش گرفت؛ طرف افراط و تفریط رذیله و حد وسط فضیلت است.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: نخستین باری که به مکه مکرمه مشرف شدم مشاهده کردم که در اعمال حج با اهل سنت تفاوت چندانی نداریم و تنها در برخی از فروع با هم اختلاف داریم و با توجه به این مشترکات میتوانیم یک امت واحده تشکیل دهیم.
آیت الله مکارم شیرازی با ابراز امیدواری از آینده جهان اسلام نقش علمای اسلام را سنگین ارزیابی کرد و یادآور شد: این گونه همایشها سبب نزدیک شدن افکار میشود؛ همه تلاش علمای اسلام باید این باشد که نگاهها را متوجه دشمنان اسلام کنند و با کسانی که به طرق مختلف به پیامبر و مقدسات توهین میکنند مقابله کنند نه اینکه نیروهای خود را علیه هم بسیج کنند./ز