به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، محمدیان، با اشاره به افزایش سطح زیر کشت زعفران، با مصرف آب اندک و ارزش افزوده بالا گفت: برای رسیدن به نظام جامع و هماهنگی که بتواند جایگاه واقعی این محصول را تثبیت کند راه زیادی در پیش است چرا که مشکلات تولیدکنندگان وکشاورزان، نبود سیستم های مناسب بسته بندی، فقدان راهکاری پایدار برای بازاریابی، وجود واسطه ها وعدم ثبات در قیمت ها از عمده ترین مشکلات پیش روی زعفران است.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی در زمینه مصرف و تولید محصولات مهمی همچون زعفران ضروری است اضافه کرد: اهمیت این محصول آنقدر زیاد است که با اندکی تامل متوجه نیاز به برقراری رشته های تخصصی پرورش زعفران در دانشگاه ها نیز آشکار می شود، چرا که پرورش آن کاملا با اقلیم گرم و نیمه خشک کشور ما سازگار بوده وتجریبات گرانبهایی در این زمینه موجود است که در صورت تبدیل شدن به دانش آکادمیک، بهره وری بسیار گسترده ای را در آینده بدنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به عزم سازمان در جلوگیری از عرضه فله ای این محصول با توسعه صنایع بسته بندی و فرآوری آن در آذربایجان شرقی افزود: با توجه به زیرساخت های موجود درشهرستان مرند در توسعه این صنایع، بیشترین سهم اعتبارات این شهرستان به صنایع فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی تعلق یافته است.
محمدیان با اشاره به اینکه ورود افراد سود جو به نظام تولید و توزیع محصول زعفران از عمده آسیب های توسعه تولید این محصول در کشور و استان محسوب و محصول تقلبی، بازار این محصول را آشفته می سازد ادامه داد: سازمان درکنار توجه ویژه به توسعه کشت آن در اراضی مستعد استان با هدف حمایت از تولید کنندگان، با استقبال از طرحهای ایجاد و راه اندازی صنایع بسته بندی و فرآوری، با حمایت از طرح توسعه مرکز موجود فرآوری و بسته بندی زعفران در مرند، به برنامه های خود در این راستا تداوم می بخشد.
وی در ادامه همچنین از تشکیل دبیرخانه دائمی زعفران در شهرستان مرند با هدف رسیدگی صحیح، سریع و روزآمد به مسائل و مطالبات تولیدکنندگان این محصول در استان خبرداد وافزود: باهدف استفاده بهینه از منابع موجود و کاهش مصرف آب در این بخش، توسعه کشت پسته، زیره، کلرنگ وکلزا نیز مورد حمایت سازمان قرار دارد./س