به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان و بنا بر اعلام روابط عمومي اداره كل استاندارد استان اصفهان بازرسان این اداره کل ، در حین بازدید و نظارت بر عملکرد واحدهای مذکور ، متوجه موارد انطباق نداشتن با الزامات استاندارد و در نتیجه تولید فاقد کیفیت محصولات مربوطه شدند که بلافاصله به تعطیلی خط تولید و جلوگیری از تولیدات غیر استاندارد آنها اقدام گردید .
بر اساس این گزارش رعایت موارد و الزامات استاندارد در تولید این محصول از اهمیت بالایی برخوردار است و روابط عمومی اداره کل استاندارد نیز ضمن تاکید بر دقت نظر مصرف کنندگان گرامی در هنگام خرید انواع کشک توجه به نکات زیر را ضروری میداند .
1 - كشك را از فروشگاه های معتبر و با توجه به نام و نشان كارخانه تولید كننده ، تاریخ تولید و انقضاء ، پروانه بهداشتی و به ویژه علامت استاندارد بر روی بسته بندی آن خریداری كنید و از خرید كشك مایع در بسته های بی نام و نشان اجتناب كنید . دقت داشته باشید كه محصول پاستوریزه باشد .
2 - بهتر است كشك را به مقدار مورد نیاز خود خریداری كنید تا نیاز به نگهداری طولانی مدت آن برای استفاده بعدی نباشد . برای این كار بهتر است كوچك ترین اندازه موجود یك محصول خریداری گردد .
3 - در هنگام مصرف ، كشك را به طور مستقیم از بسته بندی وارد ظرف نكنید بلكه در ابتدا آن را در ظرفی ریخته و با كنترل قوام ، رنگ ، بو و طعم و اطمینان از نداشتن لكه های آلودگی از آن استفاده كنید . حتی با وجود لازم نبودن به جوشاندن انواع پاستوریزه كشك ، می توانید آن را به مدت 10 تا 20 دقیقه جوشانده و سپس استفاده كنید .
4 - به طور كلی كشك دارای مقادیری نمك است كه این مقدار مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 6127 در مورد كشك های مایع صنعتی حداكثر 2 درصد است . بنابراین مصرف فرآورده های پاستوریزه دارای مهر استاندارد نسبت به فرآورده های سنتی كه هیچ ملاكی برای افزودن نمك ندارند اولویت دارد . ضمن اینكه پاستوریزاسیون ، كلیه میكروب های بیماری زا را از بین می برد .
5 - كشك را باید در محیط خنك و داخل یخچال نگهداری كرد./ز