جنگل‌های بلوط، آبشارها و رودخانه‌های خروشان، چشمه‌های طبیعی و کوه‌های سر به فلک کشیده؛ طبیعت زیبا و چشم نواز استان کردستان را رقم زده و یکی از زیباترین جلوه‌های گردشگری طبیعی ایران را در دامنه‌های زاگرس به وجود آورده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛  استان کردستان به لحاظ تاریخ و قدمت طولانی و جغرافیای خاص خود از مکان‌های تاریخی و طبیعی با ارزشی برخوردار است که در مناطق مختلف استان پراکنده شده‌اند.

جنگل‌های بلوط، آبشارها و رودخانه‌های خروشان، چشمه‌های طبیعی و کوه‌های سر به فلک کشیده؛ طبیعت زیبا و چشم نواز استان کردستان را رقم زده و  یکی از زیباترین جلوه‌های گردشگری طبیعی ایران را در دامنه‌های زاگرس به وجود آورده است.



جاذبه های تاریخی و معماری منطقه که شامل قلعه‌های قدیمی، مسجدهای تاریخی، حمام‌ها و... می شوند، همراه با آیین‌ها و فرهنگ رایج بین اقوام کرد از مهم‌ترین جاذبه‌های استان کردستان است.

موسیقی کردی یکی از بارزترین ویژگی فرهنگی قوم کرد است. طراوت، شادابی، فضای عرفانی و درآمیختگی مضامین با تاریخ گذشته کردها، بخشی ازخصوصیات موسیقی کردی است. مجموع جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی، استان کردستان را به منطقه‌ای دیدنی تبدیل کرده که بازدید از آن برای هر گردشگری جذاب و خاطره انگیز خواهد بود.

کردستان، استانی سرسبز و خرم با وسعتی معادل 28 هزار و 203 کیلومتر مربع است که در غرب ایران و در مجاورت بخش شرقی کشور عراق قرار دارد.



این استان که در دامنه‌ها و دشت‌های پراکنده سلسله جبال زاگرس میانی قرار گرفته است، از شمال به استان‌های آذربایجان غربی و زنجان، از شرق به همدان و زنجان، از جنوب به استان کرمانشاه و از غرب به کشور عراق محدود است.

شهر سنندج مرکز استان کردستان در فاصله 512 کیلومتری جنوب غرب تهران قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا 1480 متر است. سنندج در سال 1046 هجری قمری در زمان حکومت سلسله صفویه و در دوران شاه صفی و توسط سلمان خان اردلان ساخته شده است.

نام سنندج معرب شده سنه دژ است، که مردم شهرهای دیگر استان، سنندج را همان سنه عنوان خطاب می‌کنند. سنندج به علت مرکزیت در گذشته، دارای مساجد، ابنیه و عمارات و بازار قدیمی می‌باشد که بیشترین جاذبه‌های این شهر را تشکیل می‌دهند.

در ادامه برخی از جاذبه‌های گردشگری شهر سنندج و استان کردستان معرفی شده است.



مسجد جامع سنندج

مسجد جامع سنندج در ضلع شمالی خیابان امام خمینی قرار دارد . بر اساس مدارک موجود زمان احداث این مسجد مربوط به دوره قاجار بوده و به دستور امان الله خان والی کردستان در سال 1228 هجری قمری ساخته شده است. این مسجد دو ایوانی است با یک حیاط مرکزی که در پیرامون آن 12 حجره برای طالب علوم دینی ساخته شده است.

مسجد دارای شبستانی بزرگ با 24 ستون است و اطراف شبستان و سر ستون ها با دو سوم کلام الله مجیدمزین شده است. برای تزئین دیوارهای مسجد از کاشی های هفت رنگ استفاده شده و در ازاره های آن سنگ مرمر به کار رفته است.



مجموعه پارک تفریحی آبیدر - سنندج

این مجموعه در غرب شهر سنندج و در انتهای خیابان ابیدر بر دامنه کوه آبیدر قرار گرفته است . شهر سنندج از فراز این پارک چشم انداز بسیار زیبائی دارد. چندین باغ و چشمه طبیعی در این پارک وجود دارد . یکی از بزرگ ترین باغ های این مجموعه باغ امیریه می باشد که بزرگ ترین سینمای رو باز (تابستانه) کشور در این باغ جای گرفته است . این مجموعه از قدیم الایام تفریحگاه مردم سنندج بوده و کوه آبیدر دارای محبوبیت خاصی میان مردم است.

بازار سنندج

این بازار در دو طرف خیابان انقلاب قرار گرفته و در سال 1046 ه. ق همزمان با مرکزیت شهر سنندج به عنوان مرکز حکومت اردلان ها ساخته شده است.  پلان این بازار به صورت مستطیل بزرگی است که در اثر خیابان کشی دوران حکومت پهلوی به دو بخش تقسیم شده و بخش شمالی آن بازار سنندجی است و بخش جنوبی آن بازار آصف نام گرفته است. با وجود مراکز خرید جدید این بازار همچنان موقعیت و ارزش خود را ا لحاظ تجاری حفظ نموده است.



عمارت آصف یا خانه کرد - سنندج

عمارت آصف یا خانه کرد موزه مردم شناسی مناطق کردنشین و بزرگترین موزه مردم شناسی مربوط به یک قوم در ایران است. این موزه در خیابان امام خمینی (ره) شهر سنندج واقع شده است.

این موزه در عمارت آصف برپا شده و این عمارت یکی از بزرگترین عمارت‌های اعیانی شهر سنندج است که دارای ارزش های ویژه معماری از لحاظ آجر کاری و گچبری واروسی سازی است و حمام آن زیباترین حمام خصوصی در بین حمام های سنندج می‌باشد. بنای اولیه این عمارت در دوره صفویه بوده و در دوره های قاجار و پهلوی تکمیل شده است.



عمارت خسرو آباد - سنندج

این عمارت در بلوار خسرو آباد (شبلی) قرار دارد. این عمارت در نوع خود بی نظیر و مرکز حکومت اردلان به ویژه خسروخان اردلان بوده است.

مجموعه عمارت و باغ آن افزون بر دو بخش اصلی یعنی قصر سلطنتی با ورودی ستون دار در بخش غربی و ساختمان شرقی با غلام گردش ها و ایوان ستون دار مشرف بر صحن عمارت و فضای بیرونی بنا دارای فضاهای دیگری چون حمام ، اتاق قاپچیان و خدمتکاران است. تزئینات معماری این بنا شامل گچبری ، آجرکاری ، اروسی های زیبا و حوض چلیپا شکل داخل عمارت است.

عمارت وکیل - سنندج

این مجموعه بزرگ در خیابان کشاورز واقع شده است و شامل 3 حیاط با عمارت های مربوطه و یک حمام خصوصی در داخل مجموعه و یک حمام عمومی در خارج آن است.

بخش اصلی عمارت وکیل در دوران زندیه ساخته شده و بخش های دیگر متعلق به دوره قاجار است. مجموعه دارای تزئیناتی چون آجرکاری‌های زیبا و اروسی های پرکار است و حیاط مرکزی دارای سقف شیروانی با طرح کلاه فرنگی است.

امام زاده پیر عمر  - سنندج

امام زاده پیر عمر در ضلع جنوبی خیابان امام خمینی واقع شده و تاریخ ساخت آن سال 1046 ه.ق می باشد . امام زاده پیر عمر را پسر بلافصل حضرت علی (ع) می دانند . بنای آرامگاه شامل تزئینات آجری گچبری و اروسی های زیبا است . قسمت‌های عمده‌ای از بنا به علت فرسودگی در سال های 1372 تا 74 ه.ش بازسازی شده است.

امام زاده هاجر خاتون - سنندج

امام زاده هاجر خاتون در خیابان صلاح الدین ایوبی در محله قدیمی سرتپوله سنندج واقع است. بر اساس روایات موجود این امام زاده شریفه، خواهر امام رضا (ع) است که در سفر آن بزرگوار به خراسان در کردستان رحلت نمود و در این مکان به خاک سپرده شده است . در مجاور این امام زاده مسجد و آرامگاه مشایخ و بزرگان سنندج نیز قرار دارد.

امام زاده پیر محمد - سنندج

این بقعه در میدان نبوت سنندج در بالای تپه‌ای که قبرستان قدیمی شهر واقع شده است قرار دارد. این بنا محل دفن امام زاده محمد بن یحیی مشهور به پیر محمد است.

قرآن نگل - روستای نگل مریوان

در 65 کیلومتری غرب سنندج در مسیر جاده سنندج - مریوان ، در داخل مسجد روستای نگل قرآنی خطی از دوران گذشته وجود دارد که بنا بر اعتقادات مردم یکی از چهار قرآن خطی است که در زمان خلفه سوم به رشته تحریر در امده و به چهار اقلیم دنیا فرستاده شده است.

خط قرآن کوفی و دارای نقطه و اعراب و در قسمتی از شماره آیات طلاکاری شده و مزین به نقوش گیاهی می باشد. این قرآن در بین مردم جایگاه والایی دارد و همه روزه عده کثیری از نقاط دور دست برای زیارت قرآن به این روستا می آیند.



 دریاچه سد قشلاق  - سنندج

در فاصله 20کیلومتری شمال سنندج در مسیر جاده سقز روی رودخانه قشلاق سد مخزنی قشلاق احداث شده است . دریاچه پشت این سد 11 کیلومتر طول دارد و وسعتی معادل 934 هکتار را در بر می گیرد . این دریاچه محل مناسبی برای ورزش‌های آبی می باشد و جزو جاذبه های طبیعی سنندج به شمار می رود.



قلعه باستانی زیویه - سقز

قلعه باستانی زیویه در 55 کیلومتری جنوب شرقی سقز روی تپه ای نسبتا مرتفع که به محیط اطراف اشراف کامل دارد بنا شده و اکنون تنها بخش هایی از آن باقی مانده است. در مورد عظمت و اهمیت تپه زیویه مطالب بسیاری در کتاب ها نوشته شده است.

از حفاری‌های این تپه که اکثرا در گذشته و به صورت غیر مجاز بوده اشیای زیادی به دست آمده که یعضی از آنها در موزه های داخلی و بسیاری هم در موزه های خارج هستند.

از جمله اشیای به دست آمده قطعات عاج منقوش بوده که نقوش حیوانی و صحنه شکار اساطیر روی آنها حک شده و از ارزش ویژه ای برخوردار است.

از روی چند قطعه از آنها، نقش برجسته آبیدر سنندج طراحی، بزرگ نمایی و ساخته شده است. گردنبند طلا و سر عقاب طلائی ا دیگر نمونه های اشیای کشف شده تپه زیویه هستند که از ارزش زیادی برخوردارند. آثار این تپه مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است.



قلعه باستانی قمچقای - بیجار

بقایای قلعه قمچقای در 45 کیلومتری بیجار قرار دارد . بنای این قلعه به سده های 8 و 9 قبل از میلاد می رسد . اطراف قلعه را دره های ژرف در بر گرفته که یک سوی آن مسلط به دره ای به نام دره شاهان است. این قلعه ظاهرا تا دوره‌های ساسانی و اسلامی نیز مورد استفاده قرار می گرفت.

در این قلعه سفال‌هایی از دوره اسلامی (قرن 6 و 7 قمری) به چشم می‌خورد. بیرون قلعه و در سمت شمال‌غربی، بقایایی از دیواره‌ها و تراس بندی‌ها دیده می‌شود. این پشته از طریق پلکانی که از سنگ کوه تراشیده شده با اراضی مرتفع شمالی مرتبط بود.

منطقه اورامان

یکی از مناطق زیبای استان کردستان، منطقه اورامان است که در شرق مریوان قرار دارد و دارای کوهستان‌های زیبا با پوشش جنگلی است.
رودخانه بزرگ سیروان، از این منطقه و دره اورامان عبور می‌کند و به رودخانه دیاله در عراق می پیوندد.

روستای اورامانات تخت در جنوب شرقى شهر مریوان قرار دارد که بوسیله جاده‌اى به طول 75 کیلومتر به شهر مریوان متصل مى‌شود.

این روستا را هزار ماسوله نیز مى‌نامند. زیرا معمارى آن همانند ماسوله است. حیاط هر خانه بام خانه‌اى دیگر است، اما با وسعتى بیشتر.

معمارى اورامانات و سرسبزى این منطقه کوهستانى رویاى پله‌هایى به سمت بهشت را متصور مى‌کند. خانه‌هاى این روستا با سنگ و اغلب به صورت خشکه و به صورت پلکانى ساخته شده است. مردم منطقه معتقدند اورامانات تخت زمانى شهرى بزرگ بوده و مرکزیتى خاص داشته به همین دلیل از آن به عنوان تخت یا مرکز (حکومت) ناحیه‌اى اورامان یاد مى‌کرده‌اند.

به غیر از وضعیت خاص روستا از نظر معمارى، موقعیت چشمه‌هاى پرآب، مراسم خاص و آداب و رسوم و وجود مقبره و مسجد پیر شالیار و به ویژه جمعیت و تعداد سکنه قابل توجه آن نشانگر اهمیت منطقه از زمان ساسانى است.

تخت سلیمان - تکاب

تخت سلیمان تکاب به عنوان یکی از مهم‌ترین و مشهورترین مراکز تاریخ تمدن ایران و جهان یکی از 4 اثر ملی ثبت شده کشور در فهرست آثار تاریخی جهان است.

این مجموعه فرهنگی - تاریخی به مساحت 124 هزار مترمربع که در ادوار مختلف محل سکونت مادها، اشکانیان، ساسانیان و مغولها بوده در استان آذربایجان غربی قراردارد و به روایتی محل تولد زرتشت پیامبر می‌باشد.

قلعه تاریخی تخت سلیمان بازمانده از دوره ساسانیان با بخش‌های مختلفی همچون آتشکده آذر گشسب به عنوان یکی از مهمترین آتشکده های دوره ساسانی، آتشکده شاهی و جنگ آوران، ایوان خسرو، معبد آناهیتا، آتشگاه‌های کوچک و دروازه ها و دیوارهای مستحکمش از بناهای مهم تاریخی جهان به شمار می‌رود.

 دریاچه زریوار - مریوان

دریاچه زریوار در 3 کیلومتری شمال باختری مریوان قرار دارد و از زیباترین میراث‌های طبیعی استان کردستان به شمار می آید. آب این دریاچه از چشمه های جوشان و رودخانه های چندی که به آن می ریزد، تامین می شود.

آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمهٔ کف‌جوش و بارش تأمین می‌شود. در بیشتر زمستان‌ها سطح دریاچه کاملاً یخ می‌بندد.
طول دریاچه زریوار حدود ۵ کیلومتر و عرض آن حدود ۱٫۶ کیلومتر است. وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداکثر عمق آن ۵/۵ متر است.

این دریاچه با وسعت حدود 5/8 کیلومترمربع، در یک فرونشست محلی به نسبت باریک در پهنه سنندج تشکیل شده که دو سوی خاوری و باختری آن، به گسل طولی شمال باختری-جنوب خاوری محدود است.

وجه تسمیه زریوار و زریبار که هر دو در منطقه متداول است، به واژه زری که در زبان کردی به معنی دریاچه است، باز می گردد. پسوند دار و بار پسوند تشبیهی، و زریبار یا زریوار به معنی دریاچه وار است. درباره این دریاچه افسانه های متعددی وجود داد که مشهورترین آنها وجود شهری مدفون در زیر آب های دریاچه است.

آبشار بل - منطقه اورامان

در یکی از روستاهای منطقه اورامان و در مرز استان کرمانشاهان، روستایی به نام بل واقع است. درکنار این روستا، در جاده ای که به کوسه هجیج منتهی می‌شود، آبشاری زیبا وجود دارد که به عقیده کارشناسان دارای آبی عالی برای شرب است.

این آب با فشار زیاد و در حجم بسیار از شکاف کوهی بیرون می ریزد و عظمت و شکوه طبیعت را جلوه گر می سازد. این آب در مسیر خود به رودخانه سیروان می ریزد.



روستای پالنگان - کامیاران

پالنگان یکی از روستاهای دهستان «ژاو رود» از توابع شهرستان کامیاران است و در 47 کیلومتری شمال غرب این شهر قرار دارد. روستا در دامنه کوه و در 2 طرف دره قرار گرفته و خانه‌های آن با سنگ و عموما به حالت پلکانی ساخته شده و پشت بام منزل پایین حیاط منزل بالا است.

این روستا علاوه بر داشتن معماری زیبا ، دارای چشمه ها ، آبشارها و طبیعتی سرشار از زیبایی منحصر به فرد در استان کردستان است و در کنار رودخانه ای قرار گرفته که به رودخانه سیروان می پیوندد.

این ناحیه یکی از مراکز مهم کردستان از دوره سلجوقی به بعد بود و بقایای قلعه پلنگان که مجاور روستا و در بالای کوه قرار گرفته موید این امر است.



غار باستانی کرفتو - دیواندره

غار کرفتو در فاصله 60 کیلومتری از شمال دیواندره و در نزدیکی روستای یوزش باش کندی قرار دارد و از پر جاذبه ترین مکان های توریستی استان می باشد. غار کرفتو از غارهای طبیعی و آهکی است که در ادوار مختلف جهت استفاده و سکونت تغییر حالت داده شده و مهمترین ویژگی غار معماری صخره ای آن است که در چهار طبقه در دل کوه حفر شده است.

کتیبه‌ای یونانی بر سر در یکی از اتاق های طبقه سوم وجود دارد که از این غار به عنوان معبد هراکلس نام برده است. در معماری این غار علاوه بر ایجاد اتاق ها و راهروهای عبوری، سعی شده تا اتاق ها با هم مرتبط باشند و نور گیرهایی به سمت بیرون تعبیه شده و بر دیوارهای غار در بعضی از اتاق ها نقوشی به صورت تجریدی از حیوانات، انسان و گیاه حجاری شده است.

غار کرفتو یکی از دیدنی‌ترین آثار بجا مانده از روزگاران پیشین است. این غار بر بالای یک کوه واقع است. غار کرفتو بخشی توسط طبیعت و بخشی توسط انسان ساخته شده است. این غار دارای دهلیزهای بسیار تو در تو و اتاقهایی دست ساز در چندین طبقه است.

کتیبه تنگی‌ور - کامیاران

در 45 کیلومتری شمال غربی کامیاران بین روستای تنگی ور و یوزیدر روی صخره‌ای در دره تنگ، کتیبه تنگی‌ور به خط میخی و زبان آشوری حجاری شده است.

چهل چشمه

چهل چشمه از کوه های مرتفع کردستان است. این کوه دارای آبشارها و چشمه های بسیار زیبایی است و وجه تسمیه آن نیز حکایت از وجود چهل چشمه آب دارد. این کوه در منطقه خورخوره از شهرستان دیواندره قرار دارد و منطقه ای سردسیر و برف گیراست.

در این کوه می‌توان در تمامی سال برف را مشاهده کرد. این کوه یکی از سرچشمه های رودخانه جغاتو (جغتو) و سپید رود است و دارای چشمه سارهای فراوان و دامنه های سرسبز و زیبا است.

چشمه باباگرگر - قروه

در روستای بابا گرگر، در 18 کیلومتری شمال شرقی شهرستان قروه، چشمه ای جوشان همیشه می خروشد که به آن دنگز می‌گویند. آب این چشمه در استخری عمیق و مدور به محیط 200 متر جمع می شود. این چشمه پر آب دارای آبی است که رنگ آن مایل به سرخ است و در بعضی مواقع به رنگ زرد مایل به لیمویی درمی‌آید.

آب این چشمه به علت وجود املاح معدنی به ویژه گوگرد ، رنگین است. ظاهراً این آب برای امراض سودایی و پوستی مناسب است و در درمان سوء هاضمه و دیگر بیماری های دستگاه گوارش و نیز راشیتیسم و درمان تورم مؤثر می افتد. این چشمه و امامزاده باباگرگر در کنار آن، از مکان های طبیعی و تاریخی استان محسوب می شوند.

سراب وینسار - قروه

یکی از چشمه های قدیمی شهرستان قروه، چشمه سراب است که با آب بسیار گوارا و عالی در داخل روستای وینسار از دل زمین بیرون می آید. در حقیقت روستای وینسار پیرامون این چشمه شکل گرفته است. این چشمه سال های سال است که تأمین کننده آب روستا، هم برای شرب و هم کشاورزی است.

اطراف چشمه اصلی سنگ چین شده و قدمت سنگ چین آن حدود دو تا سه قرن بر آورد شده است. تا حدود 30 سال پیش مردم روستا در ماه خرداد مراسم شکرگزاری و قربانی برای سراب، برگزار می‌کردند. در این مراسم ضمن قربانی کردن گوسفندان به جشن و شادمانی می‌پرداختند و احترام ویژه ای برای این چشمه قایل بودند.

سراب قروه

در بخش جنوبی شهر قروه سرابی طبیعی وجود دارد که یکی از تفرج گاه های مردم منطقه محسوب می شود. این سراب دارای آبی خوب و گواراست. به همین دلیل شهر قروه در کنار آن ایجاد شده است. بخشی از آب کشاورزی و مشروب قروه از این آب تأمین می شود.

آبشارکویله - مریوان

یکی از مکان های دیدنی استان کردستان، آبشارکویله است که در شهرستان مریوان و در مسیر جاده مریوان - سقز واقع است. این آبشار زیبا در فصل بهار از مکان ها دیدنی و زیبای منطقه محسوب می شود.

آبشار شلماش - سردشت

یکی از زیباترین مناظر طبیعی کردستان آبشار شلماش است.شلماش در ده کیلومتری شهر سردشت است. برای رسیدن به سردشت از سقز کافی است به سمت بانه حرکت کنید با چهل و پنج دقیقه رانندگی به بانه می‌رسید و از بانه به سمت سردشت حرکت کنید تا بعد از یک ساعت بعد از عبور از پل معروف سردشت به سمت شلماش حرکت کنید.

آبشار شلماش مخصوصا در بهار که حجم آب زیاد است یک منظره بی بدیع از بازی نور و آب و رنگین کمان پدید میاورد هوای فوق العاده مرطوب کنار این آبشار و خنکای دل انگیز آن وادارت میکند لختی بیشتر در صدای خروش آب و آبشار تامل کنی. لازم به یادآوری است که سردشت هم یک شهر مرزی است و کلی جنس قاچاق شده را می‌توانید در آن شهر بیابید. اجناسی از قبیل وسایل لوکس و سیگار و چای و ...

چشمه آب تلخ ( پیرصالح) - بیجار

چشمه آب تلخ در روستای قشلاق از شهرستان بیجار قرار دارد. علت نامگذاری این چشمه به علت تلخ بودن آب آن است. هر چند دلیل تلخ بودن آب این چشمه به روشنی مشخص نشده است، اما آب آن برای درمان بیماری های روماتیسمی مؤثر است.

چشمه کواز - کامیاران

این چشمه در50 کیلومتری شمال غربی کامیاران و در10 کیلومتری شمال غربی روستای پلنگان در دامنه کوه واقع شده است. آب این چشمه طعم گوگردی دارد و در محل جوشش آن از زمین، رنگ آب شیری است و خود نشان دهنده وجود مواد آهنی و گوگردی درآب است.

آب این چشمه در استخر کوچکی جمع می شود و از آن برای نوشیدن و نیز درمان بیماری‌های مجاری تنفسی، روماتیسمی و بیماری های جلدی استفاده می شود.

علاوه بر این چشمه‌ها می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

چشمه خاور آباد: این چشمه در جنوب شرقی چشمه سراب بیجار واقع است.
چشمه قم چقای: در 17 کیلومتری قم چقای در دهستان سیاه منصور شهرستان بیجار واقع است.
چشمه هفت آسیاب: در روستای شریف آباد از دهستان سیاه منصور واقع است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۵
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
فریاد
۱۴:۰۳ ۰۸ آبان ۱۳۹۸
سلام خدمت همه عزیزان
کردستان منطقه ی سرسبز با مناظر دیدنی خاص ، مردم خونگرم و اصیل
من خودم کل کردستان رو گشتم چون کل خریدهای مغازه م از شهر تجاری بانه ست. حتما از منطقه سرسبز و تجاری بانه دیدن فرمایید
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۶:۱۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
عالیه درست عین بهشت می مونه ادم اگه بره کردستان هیچ غمی واونجااحساس نمی کنه
Iran (Islamic Republic of)
دانش
۰۰:۴۱ ۲۹ بهمن ۱۳۹۷
واقعا جای خوبیه بهشته حتما سر بزنید
United States of America
نادر
۱۸:۳۲ ۳۰ آذر ۱۳۹۷
باسلام.
واحترام وخدا قود میگم به مردم عزیزم ایران
انشالله حال همه تون خوب وسلامت باشه
من خودم بچه ی سنندجم وانای که قسط سفر به استان سنندج دارن
قدمشون رو چش ما جا دارن انشالله که بهتون خوش بگذره
ولی مردم عزیزم به شما پیشنهات میکنم که تو ماه شهریور بیان ج
چون که اون موقه سر سبز واب هوای خوبی داره
United States of America
ناشناس
۱۸:۳۲ ۳۰ آذر ۱۳۹۷
منم مدتی قصد سفر به استان کردستان را دارم خیلی دوست دارم برم ولی موقعیتش پیش نمیاد که برم
Seychelles
کیوان
۱۰:۱۴ ۱۱ شهريور ۱۳۹۷
البته که زیباییها و مکانهای استان کردستان وصف ناپذیرن ولی دوستان خوبه بدونید که شهرهای بوکان مهاباد نقده پیرانشهر اشنویه ارومیه تکاب سلماس سردشت هم کلا شهرهای کرد نشین هستند با جاذبه های گردشگری وتوریستی فراوان که در استان اذربایجان غربی واقع شده اند
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۸:۵۱ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
وایی اینجا بهشته یا جزو ایرانه
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۸:۴۳ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
سرزمین عالییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییاست
مثل بهشت شمال به پاش نمی رسه
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۱۰:۰۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
قصد داریم همراه با خانواده شهریور ماه امسال(97) به کردستان بیاییم. در مورد امکانات اقامتی و اسکان در کردستان هیچ اطلاعاتی ندارم. از دوستان عزیز تقاضا دارم در این خصوص راهنمایی کنند. ممنون
Iran (Islamic Republic of)
طیبه
۱۷:۲۶ ۰۳ تير ۱۳۹۷
ما اوایل تیر مسافرت داریم به طرف کردستان...نظرتون چیه؟
Germany
سروش
۲۰:۵۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۷
عالییه!!!
Iran (Islamic Republic of)
گیتی
۲۰:۱۳ ۰۵ فروردين ۱۳۹۷
عالللللللللللی
Iran (Islamic Republic of)
آرمان
۰۰:۱۸ ۲۷ بهمن ۱۳۹۶
سلام. من چند وقت پیش از سنندج و کامیاران و دیواندره دیدن داشتم واقعا مکانهای بکری دارد. بسیار زیبا و طبیعت عالی دارد. البته استان کردستان نسبت به بقیه استانها پیشرفت خوبی داشته است و امکانات خوبی دارد . به خصوص راههای ارتباطی که اکثر جادهای چند لاینه هستند. دیدن کنید و از این طبیعت استفاده کنید. واقعا مردم کرد کردستان مهمان نواز هستند.
Iran (Islamic Republic of)
شیخ زاده
۱۴:۵۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۶
کردستان مهددلیرمردان وشیرزنان.ازبندرگناوه افتخاردارم همه ساله تابستان میهمان مردمان فرهنگ وادب کردستان هستم.افتخارمیکنم به غیورمردان استان کردستان ومیهمان نوازی عاشقانه وخالصانه خوبان کرد
Iran (Islamic Republic of)
فری
۱۶:۲۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۶
باسلام خدمت تمامی عزیزانی که تشریف اوردن کردستان واونای هم که تا بحال تشریف نیاوردن امیدوارم که کردستان بیایید واز طبیعتزیبا واب وهوای سالم این استان لذت ببرید پشیمان نمیشید ...خوش میگذره
Canada
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۶ دی ۱۳۹۶
بسیار عالی
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۴:۲۵ ۱۷ شهريور ۱۳۹۶
باسلام خدمت هموطنان کردعزیز ،ماکه هرموقع میایم خوش میگذره باطبعت بکرش
Iran (Islamic Republic of)
زارع یزد
۱۲:۴۰ ۰۶ شهريور ۱۳۹۶
من تاحالا نیومدم کردستان قراره با گروه بیاییم شهر تون خیلی قشنگه دوستان که اومدن تعریف کردن امید که شما دوستای کر هم به شهر یزد بیایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۶
ممنون از اطلاعاتی که دادید
زنده باد کردستان و مردمان باصفاش
مرتضی از اصفهان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۲ مرداد ۱۳۹۶
عالی
Iran (Islamic Republic of)
حامی
۲۱:۳۷ ۲۰ مرداد ۱۳۹۶
انشاالله میخواهم اواسط شهریور به کردستان بیایم مناطق خوش آب و هوا و بکر استان کجا هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۸ تير ۱۳۹۶
سلام من بوشهریم .عاشق کردستانم حتی یه بار هم اومدم .امسال هم اگر خدا بخواهد میام.
Iran (Islamic Republic of)
فرزانه
۱۰:۰۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
کردستان طبیعت فوق العاده زیبایی داره. من عاشق مسافرت با کوله هستم . از هموطنای عزیز کرد تقاضا دارم بیشتر در باره استانشون تبلیغ کنن. درآمد توریست حق مردم دوست داشتنی کردستانه
Iran (Islamic Republic of)
نیلوفر
۲۲:۳۲ ۰۱ خرداد ۱۳۹۶
سلام من اصلیتم کرد نیست اما چون پدرم ارتشی بود به قروه منتقل شده بو من اونجا به دنیا اومدم ولی هنوز بعداز ۴۵ سال زادگاهم و ندیدم چند روز دیگه حتما میرم تا جاهای دیدنی کردستان و ببینم و با لباس کردی عکس بندازم
United States of America
نادر حسین پناهی
۱۸:۱۹ ۳۰ آذر ۱۳۹۷
باسلام.
حتما برین جاهای دیدنی داره
اگرم میخواهین برین همون شهریور ماه بهترین موقه است..انشالله موفق باشین
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۱۹:۲۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
من ماه رمضان میخوام بیام کردستان و شاید خریدی هم بکنم به نظرتون اون موقع مناسبه ؟هم تفریح و هم خرید.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۱:۲۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
کردستان مادر ایران است.ریشه ایران است. اصالت ایرانی است. چند بار بصورت عبوری از مهاباد و بوکان و سقز و دیواندره و سنندج و کامیاران گذر کرده ام و یک بار نیز دو روزی در سنندج و دو روزی را در مریوان گذرانیده ام( از 1356 تا 1391). خوشبختانه رشد خوبی داشته است. شهرهای زیبا -دانشگاهای خوب -مردم با فرهنگ و اصیل -آب و هوای خوب- طبیعت شگرف و سر زنده- همه و همه این خطه از پهنه ایرا ن زمین را به بهشتی بی نظیر بدل ساخته است. ظرف دو روز آینده سفری تفریحی به ان دیار دوست داشتنی خواهم داشت با نیت ویژه دیدار از هورامان و چقدر دوست داشتم که به مراسم پیر شالیار میرسیدم. اگر از هموطن های کرد عزیزم اطلاعات بیشتری دریافت کنم ممنون میشوم.
من آن سر زمین را ازعمق ریشه های وجودم دوست دارم به ویژه که خدمت نظام وظیفه ام(1352-1354) را در در کرمانشاه و سر پل زهاب در میان جوانان کرد گذرانیده ام و در دورن دانشگاهم در تبریز قلبم را در کردستان گم کرده ام. یادش گرامی باد
Iran (Islamic Republic of)
باران
۱۹:۲۵ ۲۳ فروردين ۱۳۹۶
خیلی خوب بود ممنون از اطلاعات بهشت روی زمین
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۸:۲۶ ۲۶ دی ۱۳۹۵
خوشم اومد ولی هیچکجای ایران مثل شهرهای تاریخی بیجار و قروه نمیشه شنیدن کی بود مانند دیدن از مردمان خونگرم و مهمان نواز این دو شهر دیدن فرمایید یا علی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۵
دوستان پیشنهاد میکنم اواخر اردی بهشت به این استان سفر کنید
جاهایه دیدنی زیادی داره و علی الخصوص مردمی بسیار مهربان و خونگرم
Iran (Islamic Republic of)
asal
۱۹:۴۷ ۲۹ آبان ۱۳۹۵
باحاله خوشم اومد ولی مازندران دیار علویان یه چیز دیگه هس.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
کردستان شهر دلیران و شیران کورده عالی 20
Kazakhstan
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۲ مرداد ۱۳۹۵
از کردستان لذت بردم عالللللی بود
France
ناشناس
۱۷:۲۲ ۰۳ تير ۱۳۹۵
عالیههههههه.عاشقش شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۵
سلام،هرکس تا ب حال به استان کردستان سفر نکرده یک سال عمر خودش بر باد رفته چون استان کردستان یک استان بی نظير مخصوصا برای گردش هست ،ما تصمیم گرفتیم یک بار به استان کردستان سفر کنیم همین یکبار باعث شد ک ما هر سال تابستان به استان کردستان سفر کنیم .امیدوارم همتون از جاذبه های گردشگری دیدن کنید .
Iran (Islamic Republic of)
فاطی
۱۴:۳۱ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
واقعا خوبه ما برای اولین بار میریم تابستون هواش خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
بسیار زیبا سپاس از شما در پناه یزدان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۷ دی ۱۳۹۴
من دوست دارم به كردستان سفر كنم
به زودي
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۱۶:۳۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
لطفا از روستای خلیفه ترخان هم عکس تهیه کنید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۴۶ ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
با سلام
از مطالب خوبتون بسیار ممنونم انشاالله هفته دیگه قراره چند روزی بیایم سنندج و کلا کردستان.اولین باره که از یزد به طرف غرب ایران میام خیلی از مرام و صداقت کردها شنیدم بیش از 1000 کیلومتر راه رو باید بیام مطمئنم ارزشش را داره مگه نه؟
United States of America
برزان
۱۴:۴۶ ۲۸ تير ۱۳۹۴
سلام دوستان عزیز به نظر من استان کردستان واقعا نمونه ای از بهشته جالبه بدونید که سال 1348 قرار بود کردستان به عنوان گردشگری ترین استان ایران معرفی بشه و قرار بوده 45 میلیون تومان در اون زمان خرج بشه برای کردستان ولی بودجه ش خورده شد به هر حال کردستان واقعا یه جای فوق العاده س واسه مسافرت توصیه میکنم حتما یه بار بیاید تا با چشم خودتون ببینید
Iran (Islamic Republic of)
majid
۱۰:۵۷ ۱۶ تير ۱۳۹۴
سلام
میخواهم بیام سنندج از تهران
تو ۲ روز کدوم مناطق را میتوانم ببینیم که تو مسیر باشه
Iran (Islamic Republic of)
پارمیدا
۰۹:۵۳ ۱۵ تير ۱۳۹۴
خیلی ممنون از معرفی استان کردستان ،خیلی مشتاق شدم کردستان را ببینم.
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۹:۱۳ ۱۲ تير ۱۳۹۴
خیلی مشتاق شدم و حتما میام کردستان.
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۵:۳۰ ۰۴ تير ۱۳۹۴
عاشق مردم کردم انصافا صفا مهربونی لطف عشقشو هیجا هیچ جا به اندازه کردستان ندیدم راستی تمام شهر هی کردستانو رفتم غیر ازبیجار وقروه ای کاش مسولین بشتر بهش برسن این بهشت روزمینمونموه
Iran (Islamic Republic of)
ليلا
۱۸:۲۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۴
بسيار جالب بود .......... ممنون......
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۲۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۴
ازتصاویر
Iran (Islamic Republic of)
عسل
۲۱:۴۴ ۱۱ اسفند ۱۳۹۳
عالیییییییییییی ممنونننننننننننننن
United States of America
محسن
۰۹:۱۰ ۲۶ بهمن ۱۳۹۳
بهترین فصل مسافرت به خرم آباد و ایلام برج 20اسفند لغایت 20 اردیبهشت ماه
Iran (Islamic Republic of)
کاکه علی
۲۳:۲۴ ۱۷ بهمن ۱۳۹۳
دستتون دردنکنه منم کردستانی هستم و امیدوارم مریوان به منطقه ازاد تبدیل بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۱۵ بهمن ۱۳۹۳
باسلام خسته نباشید از زحمات شما متشکرم لطفا تصاویر همه ی روستا هارا نشان بدهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۳
باعرض سلام وخسته نباشید خاهش میکنم تصاویر بیشتری بزارید تاما بتونیم باجاهای دیدنی بیش تری اشنا شویم
Iran (Islamic Republic of)
یونس
۱۷:۴۵ ۲۹ دی ۱۳۹۳
سلام به همه کردهای غیور .عکس هایتان زیبایند/یونس از بلوچستان
Iran (Islamic Republic of)
امید
۰۳:۰۳ ۱۴ دی ۱۳۹۳
سلام به همه ی کردستانی های عزیز واقعا که کردستان تکه ای از بهشت است.من عاشق کردستانم
Iran (Islamic Republic of)
ترسا
۱۲:۰۲ ۲۰ آذر ۱۳۹۳
سلام از عکسای فوق العاده زیبایی که گذاشتید ممنونم. من کرد هستم و افتخار میکنم که همشهری های خوبی مثل شما دارم. ممنونم.
ترسا هستم از مهاباد
Iran (Islamic Republic of)
محمد حسن
۱۱:۰۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۳
من یکبار سال 90 به بهانه بانه بهمراه خانواده به کردستان آمدم هم مریوان و هم بانه. باور کنید از صفای مردمش بارها و بارها صحبت کردم و منتظر فرصتی ام تا به تمام نقاط دیدنی آن سر بزنم و به همین بهانه نقاط گردشگری اش را در سایتها جستجو کردم. اگر قرار بود انسان کاملی بوجود می آمد بدون تردید صفا، جرات و صداقت را از کردها می گرفتند
به امید دیدار از تمام نقاط کردستان
Iran (Islamic Republic of)
کاوان
۱۳:۵۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۳
اغا کردستان اب و هواشو با هیچی عوض نمیکنم
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۰۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۳
بسیار سپاسگزارم دستتان درد نکند البته کوههای بشتری دارد به اضافه غار باستانی کرفتو
United States of America
طيبه
۱۷:۲۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۳
من عاشق كرد و كردستانم يكي از زيباترين استانهاي ايران و داراي بهترين اب و هوا و مردم شادو هميشه سرزنده است به اميد روزي كه براي هميشه بتونم اونجا زندگي كنم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
محمد صفری از تهران
۱۵:۲۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
سلام انتظار میرود عکسهای بیشتری از مناطق زیبای کردستان در سایت قرار دهید انصافا جزء زیباترین استانهای ایران است
Iran (Islamic Republic of)
فرزانه
۱۵:۵۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۳
خیلی ممنون از معرفی استان کرذستان لطفا مطالب بیشتری بگوییذ تا برای اقامت و اسکان هم مناسب باشذ
Iran (Islamic Republic of)
اشعری
۱۹:۴۶ ۱۵ شهريور ۱۳۹۳
سلام
ممنون بابت اطلاعات جامع و ساده ای که گذاشتید.
لطفا در مورد مکانهای اقامتی هم بنویسید تا برای مسافرت بتونیم برنامه ریزی کنیم
Iran (Islamic Republic of)
اشعری
۱۹:۴۶ ۱۵ شهريور ۱۳۹۳
سلام
ممنون بابت اطلاعات جامع و ساده ای که گذاشتید.
لطفا در مورد مکانهای اقامتی هم بنویسید تا برای مسافرت بتونیم برنامه ریزی کنیم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۲:۰۳ ۰۸ مرداد ۱۳۹۳
دوستان اگه رفتید مریوان حتما از جاده مریوان سقز که تقریبا همون مریوان به بانه هست حتما دیدن کنید
به تمام معنا فوق العاده هس
طبیعت بکری که ادم رو محو تماشاش میکنه بخصوص توی فصل بهار با رودخانه های عمیق و پر اب و کوههای سربه فلک کشید
سد ازاد توی جاده مریوان حس فوق العاده ارام بخشی به ادم میده
پیشنهاد میکنم کنار دریاچه زریوار مریوان حتما یه جوجه بزنید

حتما از صمیمیت و سادگی و صفا و مهمان نوازی کردها خاطرات شیرینی تو ذهنتتون میمونه
خوش باشد
Iran (Islamic Republic of)
مارال
۱۴:۲۳ ۰۶ مرداد ۱۳۹۳
شهرستان مريوان وآبشارهاي بي نظيرش مردمان مهربانش الهي هميشه پاينده باشيد
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۷:۳۶ ۰۶ مرداد ۱۳۹۳
طی دو روز اینده داریم میایم اونجا .فقط دنبال جاذبه های طبیعی هستیم امید واریم که ابشار های قید شده در این موقع سال هم دیدنی باشه
Iran (Islamic Republic of)
ارمین گرجی
۱۲:۲۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۳
باااااااااااااحاااااااااااااااالهههههههههههه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۳۰ تير ۱۳۹۳
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ستا
۱۶:۳۱ ۲۰ تير ۱۳۹۳
من وخانواده بعد از ماه رمضان مزاحم شما خواهیم شد انشاالله که به ما خوش بگذره .متشکرم از زحمات شما
Iran (Islamic Republic of)
سالار غفاری
۱۷:۴۲ ۰۳ تير ۱۳۹۳
زنده باد کردستان داش منم مریوانیم
Iran (Islamic Republic of)
شیما
۱۲:۰۶ ۲۶ خرداد ۱۳۹۳
سلام من و خانوادم میخواهیم بیایم کردستان فکر کنم خیلی خوش بگگذره ممنون از مطالب خوبتون
Iran (Islamic Republic of)
هادی حیدری
۱۰:۵۲ ۱۹ خرداد ۱۳۹۳
باسلام ازآبشارها وچشمه ها تصویرندارید اگر ارسال نمایید سپاسگزارم
Iran (Islamic Republic of)
عسگری
۱۶:۰۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳
امسال من وخانواده ام می خواهیم برای تعطیلات به استان کردستان سفر کنیم امیدوارم ودعا می کنم که خوش باشد چون من اصرار دارم برویم
Netherlands
سنور
۰۲:۱۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۳
ممنون بابت مطالب جالب وعکس های قشنگتان.
Iran (Islamic Republic of)
کیوان
۰۰:۰۳ ۱۸ فروردين ۱۳۹۳
قراره اردیبهشت سفری به کردستان داشته باشیم امیدوارم بهمون خوش بگذره
Iran (Islamic Republic of)
مانا
۱۰:۲۵ ۱۴ فروردين ۱۳۹۳
ما امسال عید به کردستان سفر کردیم و از روستای زیبای پالنکان دیدن کردیم واز ماهی های خوشمزه اون خوردیم مناظرخیلی زیبا وبکری داشت وبسیار لذت بردیم.
Iran (Islamic Republic of)
پريسا
۱۵:۴۰ ۲۵ اسفند ۱۳۹۲
عيد براي سنندج اومدن خوبه؟
Iran (Islamic Republic of)
پريسا
۱۵:۳۶ ۲۵ اسفند ۱۳۹۲
خيلي خوب بود ولي عكساش كمه. ما كه مونديم عيد بريم سنندج يا خرم آباد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ساناز
۲۰:۲۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۲
مطالب خیلی خوبی دارید.ممنونم.لطفا درباره پارک ملی استان کردستان هم مطالبی را بگزارید.ممنون میشوم اگر تصویر هم داشته باشد.
Iran (Islamic Republic of)
لیلا
۱۵:۱۷ ۱۲ دی ۱۳۹۲
ازاین توصصیحات خوب شمادرمورداستان کردستان ممنونم بسیارزیباوساده نوشتیدلطفادرموردروستاهای دورافتاده وگمنام کردستان هم مطالب بنویسیدهمراه تصویر
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۲۳:۲۲ ۰۵ دی ۱۳۹۲
باسلام و خدا قوت، ممنون از مطالب خوبتون، لطفا اگه امکان داره در مورد مکانهای اقامتی هر منطقه هم اطلاعاتی بدین.با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
میلاد نصرتی
۱۷:۳۷ ۰۶ آذر ۱۳۹۲
سلام
دستتون درد نکنه برای مطالب زیبایی که از کردستان قرار دادید.اما کردستان جاذبه های بیشتری داره لطفا بیشتر به کردستان توجه کنید.ممنون
Iran (Islamic Republic of)
عادل رحیم جو
۱۴:۲۷ ۱۲ آبان ۱۳۹۲
از گردشگری راحت می توان پول دراورد و به رونق اقتصادی کشور کمک کرد یکی از راه های در امد نامرئی مردم تبلیغات مکان های توریستی است.ممنون از وبسایت بسیار زیبا ی شما.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۲
واقعا یعنی هیچ کی نیس بیادازاستانم دیدن کنه ودربارش نظربده؟؟
Iran (Islamic Republic of)
کامی سیتی
۲۳:۲۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۲
سلام به تمام همشهری های کرد وغیرکردم ممنون ازتون بابت اینکه ازاین سایت دیدن میکنید.
آخرین اخبار