رييس مرکز تحقيقات سرطان علوم‌پزشکي مشهد گفت: خوددرماني با آموزش و اطلاع‌رساني بايد از فرهنگ عامه ما حذف شود.


دکتر رهام سالک درگفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، رييس مرکز تحقيقات سرطان علوم‌پزشکي مشهد بطور جد از مردم خواست تا از هرگونه خوددرماني هنگام مشاهده علايم بيماري خودداري کنند و مراجعه بموقع به پزشک داشته باشند.

وی درباره اهميت توجه به اصول پيشگيري در سرطان، با بيان اين که «در جامعه ايراني با دو مشکل اساسي در رابطه با بيماري‌هاي خاص مانند سرطان مواجه هستيم»، تصريح کرد: متأسفانه در اغلب موارد مردم حتي علامت خطر بيماري را هم جدي نمي‌گيرند و دست به خوددرماني مي‌زنند غافل از اين که بيماري مانند سرطان زماني علامت‌دار مي‌شود که به مرحله پيشرفته رسيده است.

وي با اشاره به اين که «طي دهه گذشته، شيوع بالاي سرطان مري در کشور جاي خود را به سرطان معده داده است»، اظهار کرد: سرطان مري ارتباط نزديکي با مشکلات فرهنگي تغذيه‌اي و فقر غذايي بيماران داشت اما به تدريج با تغيير الگوهاي تغذيه‌اي و سبک زندگي مردم و گرايش به فست‌فودها و گوشت‌هاي فراوري‌شده سرطان معده بيشترين شيوع را در ميان زنان و مردان ايراني دارد.

رييس مرکز تحقيقات سرطان علوم‌پزشکي مشهد همچنين درباره سرطان‌زايي امواج الكترومغناطيسي و مخابراتي و ماکرويو، تصريح کرد: 25 سال است که تمام مراکز تحقيقاتي دنيا بر روي اين مسأله تحقيق مي‌کنند اما هنوز نتيجه قطعي براي خطرات اين امواج و احتمال سرطان‌زايي آنها ارايه نشده و همه چيز تنها در حد هشدار است.

وي با اشاره به برخي اظهارنظرها درباره سرطان‌زايي امواج الکترومغناطيس،خاطرنشان كرد: با اگر و مگر نمي‌توان کار بي‌نقص و سازمان يافته‌اي انجام داد و اين موضوع غيرقابل انکار است که انتخاب و نوع تحقيقات پزشكي در كشورهاي جهان سوم و در حال توسعه بدليل کمبود منابع تابع شرايط خاصي است. /س

برچسب ها: فرهنگ ، عامه ، حذف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.