به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ دکتر امین بحرینی، فوق تخصص پیوند کبد، کلیه و پانکراس، دیروز( 6 شهریورماه) پس از انجام عمل در اتاق عمل پیوند اعضاء بیمارستان گلستان اهواز؛ گفت: به یاری خدا کم کم شاهد بهبود آمار رضایت برای اهداء عضو از بیماران مرگ مغزی در استان خوزستان هستیم و می بینیم که علی رغم وجود شرایط خاص قومیتی در میان خانواده ها، به تدریج مردم با فکری بازتر و دیدی وسیع تر با موضوع اهداء عضو برخورد می کنند و ما امروز برای چهارمین بار در ماه گذشته شاهد رضایت خانواده ای دیگر برای اهدای اعضای فرزندشان به بیماران نیازمند بودیم.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر تلاش مضاعفی برای هرچه آشنا تر نمودن مردم با این فرهنگ خداپسندانه و خیرخواهانه داشته ایم و البته چه بسا این همه تلاش ما بدون یاری بی دریغ و گاه شبانه روزی اصحاب محترم رسانه ها و خبرگزاری ها، خبرنگاران، تصویربرداران و عکاسان گرامی میسر نبود و قدردانی از این عزیزان را بر خود فرض می دانیم و استمرار حمایت و پشتیبانی آنان را می طلبیم.
بحرینی افزود: کليهاي كه توسط بيمار دياليزي دريافت ميشود بايد مناسب بدن او باشد زيرا هر چه كليه جديد به بدن بيمار دريافتكننده شبيه باشد احتمال اينكه دستگاه ايمني بدن وي كليه را نپذيرد، كمتر است.
عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: در صورتي كه كليۀ دريافت شده از سوي سيستم ايمني بدن ناشناس تشخيص داده شود اين سيستم به آن حمله ميكند؛ در مقابل فرد پذيرنده كليه بايد داروهاي خاصي را مصرف كند تا از پس زدن كليه به وسيله سيستم ايمني بدن جلوگيري كند.
دکتر عباس چنانه، مسئول مرکز مدیریت پیوند و فراهم آوری اعضاء بیمارستان گلستان اهواز، نیز گفت: اگر فرهنگ اهدا عضو در استان خوزستان گسترش یابد، بستگان بیمار دياليزي بیشتر به اهدا عضو مبادرت خواهند کرد. متاسفانه در حال حاضر اهدا کلیه از سوي بستگان و آشنایان به بيمار دياليزي به ندرت صورت میگیرد.
وي با بيان اينكه پیوند اعضاء در خوزستان بايد اهمیت خود را را پیدا کند، افزود: به دلیل عدم رضایت خانوادههاي بیماران مرگ مغزی به پیوند اعضاء، هنوز بیشتر پیوندهای کلیه توسط افراد سالم به بيماران دياليزي اهدا ميشود اما در صورتي كه اولیاء بیماران مرگ مغزی به پیوند اعضاء رضایت دهند دیگر به پیوند کلیه از افراد سالم به بيمار دياليزي نيازي نيست./س