به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ملیحه کریم پور، با اشاره به اینکه کلیهها مسئول فیلتر کردن و در واقع تصفیه کردن مواد زائد از خون هستند، گفت: دیالیز عملیاتی بوده که جایگزینی برای بسیاری از وظایف و مسئولیتهای طبیعی کلیههاست.
کریم پور افزود: برای افرادی که کلیههایشان به خوبی کار نمیکند، دیالیز این امکان را میدهد تا بتوانند زندگی خوب و مفیدی داشته باشند.
وی بیان کرد: زمانی که مواد زائد بدن فرد زیاد شود منجر به ناراحتی در بدن میشود که در این حالت فرد نیاز به انجام دیالیز دارد.
این کارشناس بیماریهای خاص با اشاره به اینکه دیالیز دو نوع اصلی "همو دیالیز" و "دیالیز پریتونیل" است، ادامه داد: در همودیالیز برای خارج کردن مواد زائد و آب اضافی از بدن از یک نوع فیلتر خاص استفاده میکنند و در دیالیز پریتونیل از مایعی که با یک لوله پلاستیکی در حفره شکم بیمار قرار داده میشود، مواد زائد و آب اضافی از بدن خارج میشود.
کریم پور در خصوص اینکه تعداد بیماران دیالیزی خراسان جنوبی در یک سال گذشته حدود41 درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: کمبود فضای فیزیکی اتاق دیالیز، پرداخت هزینههای اورژانس و داروهای مکمل توسط افراد دیالیزی و فرسودگی دستگاههای دیالیز موجود از مهم ترین مشکلات بیماران دیالیزی در خراسان جنوبی است.
وی یادآورشد: دستگاه دیالیز عمل جداسازی مواد سمی مانند؛ اوره و آمونیاک از خون را انجام میدهد و از این دستگاه به عنوان جانشینی برای کلیه در صورت نارسایی یا از کار افتادن آنها استفاده میشود.