"رسول شکارچی" در گفتوگو با گروه استانها باشگاه خبرنگاران منطقه آذربایجان غربی، توضیح داد: هیجان در دو طیف مثبت و منفی آن اگر از اندازه و درجه خود افزایش یابد، تبدیل به اختلالی میشود که یکی از اختلالات بالینی مهم در آسیب شناسی روانی است.
وی با اشاره به علایم بیماری افسردگی، تشریح کرد: علایم و نشانههای افسردگی در 4 طبقه عمده قرار میگیرد که علایم و نشانههای فیزیولوژیک (جسمانی) افسردگی درجه A، افزایش یا کاهش خواب است به طوری که افراد افسرده در خوابیدن و به خواب رفتن و در خواب ماندن مشکل دارند؛ برخی هم دچار پرخوابی و خواب بیش از حد میشوند.
این کارشناس ارشد وانشناسی بالینی گفت: در افسردگی با درجه B، شاهد افزایش و کاهش اشتهای افراد افسرده هستیم و در برخی موارد اشتهای بیش از حد پیدا میکنند که به دنبال آن کاهش وزن یا افزایش وزن در آنها ایجاد میشود.
شکارچی ادامه داد: در افسردگی نوع C کاهش تدریجی میل جنسی در افراد افسرده دیده شده و تمایل به برقراری روابط طبیعی زناشویی کاهش یافته و به تدریج نسبت به آن دید منفی ایجاد میشود.
وی، سردرد و درد در اندامهای فوقانی و تحتانی و یبوست را از دیگر علایم جسمانی افسردگی در درجه D عنوان کرد.
شکارچی افزود: برای این افراد مسایل روزمره از جمله تامین مایحتاج زندگی، ارتباطات عادی و مورد نیاز ، تعاملات و تبادلات معمولی سخت و کمر شکن میشود.
وی تصریح کرد: افراد افسرده بیشتر اوقات غمگین و ناراحت هستند و قادر به تغییر حالات روحی خود نیستند. در اثر بیماری یک عدهای گریه میکنند اما عدهای دیگر قدرت گریه کردن را هم ندارند. در افراد افسرده علایم و نشانه هایی وجود دارد که اگر به مدت 2هفته یا بیشتر در فرد وجود داشته باشد جهت بررسی بیشتر و درمان، لازم است به روانپزشک و روانشناس مراجعه کنند.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی خاطرنشان کرد: افسردگی فقط با درمان دارویی خوب نمیشود و حتما باید در کنار درمانهای دارویی درمانهای غیر دارویی هم داشته باشد در غیر اینصورت برای مدتی تسکین پیدا کرده و بیماری آنها پس از مدتی دوباره عود میکند. /ش