وی افزود: با توجه به اینکه یکی از سه رکن اقتصادی کشور که سبب ایجاد حماسه اقتصادی میشود تعاون است نیازمند توجه بیشتر به این بخش هستیم.
دبیر اتاق تعاون خراسانرضوی با اشاره به مشکلاتی که در یک سال اخیر گریبانگیر فعالان اقتصادی شده است، متذکر شد: در یک سال اخیر مشکلات زیادی برای فعالان اقتصادی به وجود آمده است، اما کمترین گلایه در بین تعاونگران بوده است.
دبیر اتاق تعاون خراسانرضوی عنوان کرد: پرداخت نکردن تسهیلات توسط بانکها سبب گرفتاری فعالان اقتصادی کشور شده است که در همین راستا برای کمک به تعاونگران صندوق ضمانت سرمایهگذاری را ایجاد کردهایم.
رضویانراد با بیان اینکه تاکنون 400 شرکت تعاونی خراسانرضوی کارت بازرگانی خود را دریافت کردهاند، عنوان کرد: از مجموعه افرادی که در حوزه صادرات و واردات فعالیت میکنند کمترین عدول از مقررات در بین شرکتهای تعاونی بوده است.
دبیر اتاق تعاون خراسانرضوی یادآور شد: از سال 1318 که نخستین تعاونی در ایران تشکیل شد تا سال 1384 در مجموع 90 هزار تعاونی به ثبت رسید اما در طول مدت فعالیت دولت نهم و دهم تعداد تعاونیهای کشور به 180 هزار تعاونی رسید.
رضویانراد سهم واقعی تعاون در اقتصاد را 5 درصد دانست و افزود: باید برای ارتقای بخش تعاون که گرهگشای اقتصاد کشور است تلاش مضاعفی انجام داد.
وی در ارتباط با برنامههای هفته تعاون در خراسانرضوی اظهار کرد: نمایشگاه توانمندیهای شرکتهای تعاونی، دیدار با خانواده معزز شهدا و ایثارگران بخش تعاون، افتتاح نمایشگاه پائیزه با همکاری سازمان صنعت ومعدن، غبارروبی مزار شهدا و بازدید استاندار خراسانرضوی از شرکتهای تعاونی استان از برنامههای هفته تعاون خراسانرضوی است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: 227 تعاونی در 5 ماه نخست امسال در خراسان رضوی تشکیل شده است که منجر به اشتغال 4هزار و 483 نفر با تعداد اعضای 3هزار و 784 تعاونی و میزان سرمایهگذاری 45 میلیارد ریال شده است.
محمد سنجری بیان کرد: 11هزار و 183 تعاونی در استان وجود دارد که 2میلیون و 579هزار نفر عضو این تعاونیها بوده و سرمایهی آنها 4هزار میلیارد ریال است که باعث اشتغال 162هزار نفر شده اند.
وی افزود: از مجموع تعاونیهای تشکیل شده در کشور سهم استان 7 درصد و بیشترین تعداد تعاونیهای کشور با 3هزار و 623 تعاونی در مشهد است. این تعاونیها با 14 گرایش در استان فعالیت میکنند و بیشتر این فعالیتها در حوزه خدمات صنعتی و کشاورزی است.
سنجری گفت: در حال حاضر 2هزار و 448 تعاونی کشاورزی و 186 تعاونی فرش دستباف در خراسان رضوی وجود دارد.
وی افزود: بخش تعاون به عنوان یکی از سه رکن اصلی اقتصاد کشور بوده که در اصل 43 و 44 قانون اساسی به آن پرداخته شده است و در اسناد بالا دستی از جمله سند برنامهی پنجم نیز جای دارد. باید براساس برنامهریزی و پیگیریهای لازم به چشمانداز مورد نظر برسیم.
سنجری ادامه داد: سهمی که از اقتصاد کشور برای بخش تعاون در قانون برنامه پنجم دیده شده 25 درصد است و باید در حوزههای مختلف تلاش شود تا به سهم 25 درصدی در نظر گرفته شده برسیم. همچنین بخش تعاون در بحث بازار پولی و مالی باید به سهم 15 درصدی برسد و به صورت غیررسمی می توانیم بگوییم، سهمی که بخش تعاون در اقتصاد دارد، در حال حاضر کمتر از 10 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم در زمان باقیمانده از برنامهی پنجم به سهم 25 درصدی برسیم نیاز به همراهی، تلاش و برنامهریزی در همهی بخشهای مختلف، دستگاهها و سیستمهای متولی داریم.
سنجری با بیان اینکه نگاه ما به تعاون، به عنوان بخشی است که میتواند در ساماندهی سرمایههای اندک نقش داشته باشد، اظهار کرد: در دو سال اخیر و در بخشهای مختلف، تلاشهای زیادی در این حوزه شده است. همچنین در استان اقدامات موثری صورت گرفته است و در دو سال متوالی خراسان رضوی رتبه اول کشور را در بخش تشکیل تعاونیها به خود اختصاص داده است. در 5 ماه نخست سال نیز توانسته جایگاه خود را حفظ کند.
مدیرکل ادارهی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تصریح کرد: از اقدامات لازم برای ایجاد تعاونیها، حمایت از بیکاران و ایجاد اشتغال مولد برای آنها بوده است، حمایت برای دستیابی تعاونیها به بازار نهایی، امدادرسانی عادلانه در بحث توسعهی فرهنگ تعاون و محدود کردن بخش نظارت و بخش بازدید، نظارت و آموزش امور به بخش مردمی واگذار شده است.
رئیس اداره شعب بانک توسعه تعاون خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 217 میلیارد ریال تسهیلات به تعاونیهای استان از طریق این بانک پرداخت شده است.
احمد محمدی شب گذشته اظهار کرد: 90 درصد تسهیلات بانک توسعه تعاون طبق قانون بانک مرکزی ایران به تعاونیها تعلق می گیرد.
وی با یادآوری این نکته که 217 میلیارد ریا تسهیلات از ابتدای سال جاری به شرکتهای تعاونی پرداخت شده تصریح کرد: 110 میلیارد ریال از این میزان به بخش کشاورزی، 101 میلیارد ریال به بخش صنعت و معدن، 17 میلیارد ریال به بخش مسکن و 43 میلیارد ریال به بخش بازرگانی اختصاص یافته است.
رئیس اداره شعب بانک توسعه تعاون خراسان رضوی با اشاره به گستردگی فعالیت این بانک در سطح استان بیان کرد: در حال حاضر 18 شعبه و 2 باجه در خراسان رضوی فعالیت میکنند که از این تعداد 3 شعبه و 2 باجه در شهرستان مشهد و مابقی در سایر شهرستان های استان مستقر هستند./س