پژوهشگران دانشگاه واشنگتن با بررسي رشد محصولات كشاورزي و آزمايشات مراحل مختلف تكامل و سنتز گياهان به تاثير نيتروژن محيط برآن پي بردند.
نيتروژن عنصر 7 جدول تناوبي است كه حدود 70 درصد از هوا را نيز شامل ميشود كه مابا هر بار تنفس مقدار زيادي از آن را وارد شش هاي خود كرده و بدون واكنش خاص خارج مي گردد.
پژوهش هاي انجام شده نشان از ساخت پمپي خاص كه قابليت كنترل و اندازه گيري نيتروژن خاك و هوا را داشته كه درصورت لزوم آنرا افزايش يا كاهش دهد.
محققان اظهار داشتند:افزايش نيتروژن خاك به رشد سريع گياهان بسيار كمك كرده و حتي آنها را در معرض پرورش كامل قرار مي دهد.
مهندسان زيست ژنتيك معتقدند با اين كار توانايي توليد محصولات كشاورزي در بازه ي زماني كوتاه تر امكان پذير است كه به لحاظ مقاومت دربرابر آفت ها در زمان هاي كوتاه تر صرفه ي اقتصادي آن نيز برتر خواهد بود./ ع2