رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر از ساخت، تجهيز و بهره برداري از 5 اردوگاه امدادي آموزشي جديد خبر داد و گفت: با ساخت اين اردوگاه ها، تعداد اردوگاه هاي در حال بهره برداري سازمان جوانان به 10 رسيد.

 
 محمد جعفريان در گفت و گو با خبرنگار اجتما عي باشگاه خبرنگاران با اعلام اين خبر افزود: با توجه به اهميت فضاي اردو براي ارايه آموزش هاي مناسب فرهنگي و امدادي و امكان ارايه آموزش ها در فضاي اردوگاهي و افزايش گيرايي افراد در اين فضاها، سازمان جوانان جمعيت هلال احمر افزايش اردوگاه ها را با شعار هر استان يك اردوگاه در دستور كار قرار داد.
مشاور رييس جمعيت هلال احمر گفت: سه سال قبل سازمان جوانان جمعيت هلال احمر يك اردوگاه با ظرفيت 300 نفر داشت كه جوابگوي نيازها نبود و در اين اردوگاه با پيك ظرفيت و بيشترين تعداد ظرفيت تنها امكان بهره مندي 35 هزار نفر در طول سال وجود داشت كه اين رقم در برابر جمعيت دو ميليون و 500 هزار نفري اعضاي سازمان جوانان خيلي محدود بود.
جعفريان با بيان اينكه پيش از اين نزديك به هفت سال طول مي كشيد تا يك عضو بتواند از اردوهاي يك روزه در اين اردوگاه استفاده كند افزود: لذا ساخت اردوگاه هاي جديد در دستور كار قرار گرفت و زمين عموم اين اردوگاه ها از دستگاه هاي دولتي ديگر گرفته شد يا زمين هاي ملكي جمعيت هلال احمر بود.
وي ادامه داد: سعي شد اردوگاه ها به گونه اي ساخته شود كه در يك فواصل جغفرافيايي مشخص، اردوگاه هايي را براي اعضا در اختيار داشته باشيم.
رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر با بيان اينكه طيوي با اشاره به اينکه دو سال گذشته پنج اردوگاه در استان هاي مختلف ساخته و تجهيز شده است بيان داشت : در حال حاضر با 5 اردوگاهي كه در همين روزها تجهيز و وارد سرويس و بهره برداري شد، زمينه براي برگزاري اردو جهت نزديك به چهار هزار نفر از اعضا به صورت همزمان فراهم شده است.
جعفريان افزود: به عبارت ديگر در حال حاضر مي توان در طول سال بيش از 500 هزار نفر از اعضاي سازمان جوانان جمعيت هلال احمر را فقط در اردوگاه هاي سازمان با اقامت سه روزه پذيرش كرد.


وي با بيان اينكه در حال حاضر تمام اعضاي سازمان يك بار در سال مي توانند در اردوگاه هاي سازمان در صورت وجود اعتبار يك روز اردو بگذرانند گفت: اين در حالي است كه سه سال قبل يك عضو بايد هفت سال منتظر مي ماند تا از يك اردوي يك روزه استفاده كند.
مشاور رييس جمعيت هلال احمر افزود: در حال حاضر فاز اقامتي تمامي اين اردوگاه ها به بهره برداري رسيده و همه آنها امكانات ورزشي اوليه را دارند اما برخي اردوگاه ها مانند اردوگاه ايلام و خوزستان به سوله هاي ورزشي سرپوشيده نيز تجهيز شده اند.
جعفريان اردوگاه هاي مهر انزلي در گيلان، مهرپويان در قزوين، مرحوم اميرمحمد قاسمي در گلستان و اردوگاه ساوه استان مركزي و اردوگاه دوستي در دوشنبه تاجيكستان را جزء اردوگاه هايي عنوان كرد كه طي اين دو سال ساخته يا تجهيز شده اند.
رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر همچنين به پنج اردوگاه جديد احداث شده طي ماه هاي اخير اشاره كرد و گفت: اردوگاه هاي حضرت وليعصر (ع) انديمشك خوزستان، ايوان ايلام، آزادگان كرمانشاه، شهداي امدادگر نير اردبيل و فردوس در خراسان جنوبي، جزء اردوگاه هاي ساخته و تجهيز شده طي ماه هاي اخير هستند.
وي تصريح كرد: اين اردوگاه ها با توجه به مختصات طبيعي ساخته شده اند به طوري كه برخي در مجاورت كوير، برخي در مجاورت رودخانه و برخي در مجاورت كوهستان هستند و سعي شده امكانات فعاليت هاي تمريني امداد و نجات در اين اردوگاه ها فراهم شود.
جعفريان گفت: در حال حاضر فضاي آموزشي اردوگاه هاي سازمان جوانان جمعيت هلال احمر به نزديك به 400 هزار متر مربع رسيده كه 300 هزار متر مربع در اين  دو سال ايجاد شده و اين افزايش فضا با راه اندازي سايت هاي امداد و نجات كامل تر خواهد شد.
رييس سازمان جوانان اضافه كرد: طبق تفاهم نامه اي كه با فدراسيون تيراندازي منعقد شده تمامي اين اردوگاه ها به سالن تيراندازي مجهز مي شوند و در تمام اين اردوگاه سايت و پيست دوچرخه سواري و و به فراخور اقليم جغرافيايي اردوگاه، تجهيزاتي متناسب ايجاد خواهد شد.
وي افزود: تمام اين 10 اردوگاه، كشوري است و در آنها اردوهاي كشوري، منطقه اي و البته اردوهاي استاني برگزار مي شود.  
رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر يادآور شد: استان هاي كه اين اردوگاه ها را دارند طبيعتا و ترجيحا تمام برنامه هاي ابلاغي سازمان را در آنها برگزار مي كنند و سعي شده تجهيزات ايجاد شده در اردوگاه ها براي اعضا بهترين قابليت استفاده را داشته باشد.  
وي با بيان اينكه در تمام اين اردوگاه ها امكان اقامت چادري پيش بيني شده است افزود: در برخي از آنها پد هلي كوپتر نيز ساخته شده است.
جعفريان با تاكيد بر اينكه در حال ادامه دادن شعار «هر استان يك اردوگاه» هستيم گفت: عمليات احداث اردوگاه هاي چهار استان اصفهان، البرز – تهران، سمنان و خراسان شمالي تا كنون بين 20 تا 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته اند و برخي از  آنها در طول سال جاري به بهره برداي مي رسد.


رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر گفت: همچنين فاز مطالعاتي و مقدمات ساخت اردوگاه در استان هاي سيستان و بلوچستان، يزد، مازندران، كرمان و فارس انجام و پايان يافته است و در حال تامين اعتبار و آغاز عمليات احداث هستيم.
وي با بيان اينكه تا پايان سال در نيمي از استان هاي كشور اردوگاه خواهيم داشت افزود: البته اردوگاه هاي كوچك و استاني را برخي استان ها دارند كه محل استفاده خودشان است و براي ما بيشتر اردوگاه هاي كشوري مد نظر قرار دارد.
رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر اضافه كرد: اردو امكان آموزش هاي گروهي و جمعي را براي اعضا فراهم مي كند و طبق نظر روانشناسان آموزشي، ماندرگارترن آموزش ها در ذهن افراد آموزش هاي گروهي است و در اردو اين امكان فراهم است كه آموزش ها به صورت گروهي ارايه شود و طبيعي است كه با بهره برداري از اردوگاه هاي جديد كيفيت و حجم برنامه هاي آموزشي سازمان جوانان جمعيت هلال احمر افزايش قابل توجهي خواهد داشت.  
جعفريان گفت: با توجه قرار گرفتن در روزهاي پاياني فصل تابستان، در حال برنامه ريزي براي اردوگاه هاي سازمان جوانان هلال احمربويژه اردوگاه هاي مستقر در مناطق گرمسيري در فصل پاييز هستيم.
رييس سازمان جوانان همچنين از از دبيران كانون ها دعوت كرد كه با معاونت جوانان استان ها براي برگزاري برنامه هاي مختلف در اردوگاه هاي سازمان جوانان هلال احمر برنامه ريزي كنند.
وي همچنين درباره اعتبار اختصاص يافته براي ساخت و تجهيز هر اردوگاه گفت: هر چند اعتبار اختصاص يافته براي ساخت هر اردوگاه متفاوت است اما در مجموع براي ساخت و تجهيز اين اردوگاه ها حدود 220 ميليارد ريال هزينه شده است كه غير از بهاي زمين است و اگر بخواهيم بهاي زمين را لحاظ كنيم اين رقم به بيش از 400 ميليارد ريال افزايش مي يابد.
به گفته جعفريان اين اردوگاه ها در يك فرايند زماني كوتاهي ساخته شده و عمليات ساخت خيلي از اين اردوگاه ها از فاز بررسي زمين گرفته تا ساخت و تجهيز، حدود يكسال و نيم به طول انجاميده است.
رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر همچنين درباره افزايش اردوگاه هاي بين المللي سازمان جوانان جمعيت هلال احمر گفت: در حال حاضر تقاضا هايي از صليب سرخ و هلال احمر كشورهاي دوست همچون عراق، لبنان و افغانستان براي ساخت اردوگاه هاي مشترك بين المللي مانند تاجيكستان داريم اما اين موضوع به سياست هاي عاليه جمعيت باز مي گردد.
وي تصريح كرد: زماني كه كار را شروع كرديم سياست مشخصي براي افزايش اردوگاه ها در كشور وجود نداشت و در اردوگاه مهر انزلي كه بزرگترين اردوگاه از نظر مساحت محسوب مي شود ظرفيت را به بيش از 500 نفر افزايش داديم.
جعفريان گفت: امروز ضرورت داشتن اردوگاه ها در جمعيت هلال احمر تمام استان هاي كشور ثابت شده و مديران جمعيت استان ها پيگير ساخت اردوگاه هستند.  
به گفته وي تقريبا استاني نيست كه با سازمان جوانان درباره ساخت اردوگاه ها مذاكره نكرده باشند و در همين راستا ساخت اردوگاه در استان هاي ديگري همچون چهار محال و بختياري، كهگيلويه و بوير احمد، بوشهر، آذربايجان غربي و خراسان رضوي در فاز پيش مقدماتي قرار دارد. /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار