به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بسیاری از داروها برای اینکه به سلامت از محیط اسیدی معده عبور کنند و به روده که محل جذب دارو است، برسند، روکش روده ای دارند و اگر این داروها همراه با شیر و یا ترکیبات آنتی اسید مصرف شوند، اثر بخشی آنها از بین می رود و ممکن است عوارض جانبی آن نیز بیشتر شود که البته با انجام توصیه های لازم می توان این موارد را کنترل کرد. به عنوان مثال مصرف شیر و لبنیات می تواند با بعضی از آنتی بیوتیک های مصرفی مانند تتراسیکلین ها تداخل داشته باشد.
دکتر پیام خزائلی گفت: مصرف آب گریپ فروت نیز بر اثر بخشی بعضی از داروها تاثیر دارد به گونه ای که این نوشیدنی می تواند عمل سوخت و ساز بعضی از داروها را در بدن مهار کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تأکید کرد: بیماران برای چگونگی مصرف داروها به توصیه های پزشک و یا داروساز باید توجه داشته باشند زیرا افزایش اطلاعات در مورد مصرف داروها در اثر بخشی دارو بر روند بهبود بیماری و یا کاهش تداخلات دارویی تاثیرگذار است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: قبل از مصرف دارو باید تداخل داروی مورد نظر را با مواد غذایی و یا سایر داروها از پزشک و یا داروساز سئوال کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از داروها و مواد غذایی حرکات دستگاه گوارشی را کم و یا زیاد می کند، اظهار کرد: به عنوان مثال بسیاری از غذاهایی که نقش ملین ( افزایش حرکات دستگاه گوارش) دارند، باعث می شوند که مدت ماندگاری دارو در دستگاه گوارش کم و اثر بخشی آن دارو نیز کاهش یابد.
وی در ادامه افزود: در عمده موارد، آب بهترین آشامیدنی برای استفاده داروهای خوراکی است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تداخلات دارو با دارو را جدی عنوان کرد و گفت: افراد دیابتی و یا کسانی که بیماری قلبی و عروقی دارند و داروی خاصی را مصرف می کنند، برای مصرف سایر دارو ها برای بیماری های دیگر و جلوگیری از تداخلات دارویی باید با پزشک و یا داروساز مشورت کنند.
دکتر خزائلی توصیه کرد: بسیاری از داروها به رطوبت و نور حساس هستند بنابراین قبل از مصرف نباید آنها را از بسته بندی خارج کرد./ح