دكتر زهرا عبداللهي متخصص تغذيه ومدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص تغذیه کودکان در سنین مدرسه گفت: دراين دوره هنوز كودكان در حال رشد هستند هرچند سرعت رشد نسبت به دوران هاي قبلي زندگي كمتر شده است.
درصورتي كه كودكان تغذيه مناسب ودرستي داشته باشند و2 اصل تنوع وتعادل در برنامه غذايي آنها رعايت شود واز هر 5 گروه غذايي اصلي يعني گروه نان و غلات ، شير ومواد لبني ، گروه گوشت ، حبوبات وتخم مرغ ،گروه سبزي ها و گروه ميوه ها به مقدار كافي و بطور روزانه دربرنامه غذايي آنها گنجانده شود ازرشد مطلوب برخوردار خواهند شد.
وی ادامه داد: دراين سنين هرسال بطور متوسط 5 تا 7 سانتي متر به قد كودك افزوده مي شود. بنا براين براي اينكه كودكان دراين سنين رشد قدي مطلوب داشته باشند بايد از منابع پروتئيني مثل انواع گوشت ويا حبوبات ويا تخم مرغ هرروز استفاده كنند .
ريزمغذي ها يعني ويتامين ها واملاح معدني نظير آهن ، كلسيم ، روي ، يد وويتامين آ ، ويتامين د وساير ويتامين ها نيز بايد با گنجاندن سبزي وميوه در برنامه غذايي اين كودكان تامين شود.
عبدالهی با بیان این که مصرف كافي از گروه شير ولبنيات مثل ماست ، پنير با تامين كلسيم مورد نياز ، رشد اسكلت كودك را تامين مي كند افزود: بستني هم در گروه شير و لبنيات قراردارد كه بعنوان ميان وعده مناسبي براي كودكان اين گروه سني خواهد بود. مصرف صبحانه در اين كود كان نقش مهمي در تمركز حواس ويادگيري كودك در مدرسه دارد.
كودكاني كه صبحانه نمي خورند زود خسته مي شوند ويادگيري خوبي ندارند. ميان وعده ها كه درفاصله سه وعده غذاي اصلي مصرف مي شوند از نظر ارزش تغذيه ايي بايد بگونه ايي باشاند كه بخشي از نياز هاي تغذيه ايي روزانه را تامين كنند.
وی با اشاره به این که تنقلات سنتي مثل انواع خشكبار ( توت خشك ، كشمش ، نخود ، گندم بوداده ، برنج بوداده و.. خرما ) وانواع مغزها ، ميوه ها داراي ارزش غذايي خوبي هستند و مي توانند در ميان وعده كودكان در مدرسه استفاده شوند عنوان کرد: مصرف غذا هاي آماده وفست فودها كه اغلب كودكان در اين سنين تمايل زيادي به مصرف انها دارند ، را مي توان كنترل كرد كه در دفعات كمتر مصرف شوند.
مصرف سبزي وسالاد همراه با فست فود ها ، استفاده از نوشيدني هاي كم شيرين وبدون گاز مثل شربت هاي خانگي ويا آب ميو تازه وخانگي به همراه فست فود ها كمك مي كند كه نيازهاي تغذيه ايي كودكان به نحو مطلوبتري تامين شود.
مصرف بي رويه فست فودها ونوشابه هاي قندي كودك را در معرض اضافه وزن وچاقي قرار مي دهد ، اين كودكان ممكن است به بزرگسالان چاق تبديل شوند ودرمعرض بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت قرارگيرند.