به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه العالم؛"علاءالدین بروجردی" در گفتگوی اختصاصی با این شبکه در تشریح دیده ها و شنیده های خود در سفر اخیر هیأت پارلمانی کشورمان به دمشق و دیدار با مقامات سوری اظهار داشت: بشار اسد رئیس جمهور سوریه روحیه خیلی خوبی دارد و ما از این همه اطمینان خاطر ایشان از ارتش سوریه - به خصوص توانمندی های موشكی- برداشت مثبتی پیدا كردیم. در فضای جامعه سوریه هم زندگی عادی برقرار بود و ما در شهر برای دیدار های متعدد به نقاط مختلف شهر رفتیم و روحیه مردم هم بسیار خوب بود و تهدیدات امریكا را به سخره گرفته اند. آنها از یك طرف به غیرقانونی بودن اقدام آمریكا آگاهند و از طرف دیگر جنایات وحشیانه تكفیری ها را دیده اند و آن را هم باید به پای غرب و امریكا نوشت. اما همه اینها باعث گرایش بیشتر مردم به سمت دولت شده است.
بروجردی که یکشنبه شب میهمان برنامه "من طهران" شبکه العالم بود، در خصوص واکنش سوریه به حمله احتمالی آمریکا گفت: سوریه حمله را حتمی می دانند و برداشت ما از مجموعه مذاكرات این بود كه سوری ها در عكس العمل بسیار جدی هستند و طبیعتا نقطه مقابل آنها رژیم صهیونیستی است و از این رو اتفاقات بعدی با توجه به دخالت احتمالی دوستان سوریه به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست.
ناوهای روسیه آرایش جنگی گرفته اند
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه با اشاره به مواضع روسیه در قبال بحران سوریه گفت: روس ها عملا پایگاههای خود را در منطقه از دست دادند و تنها نقطه ای كه این كشور در خاورمیانه دارد، سوریه است از این رو روس ها اشتباهات گذشته را تكرار نمی كنند و اجازه نمی دهند هم پیمان خودشان در منطقه در اختیار امریكایی ها قرار بگیرد. این پیش بینی من از عكس العمل روسیه است كه متفاوت با حمله غرب به لیبی خواهد بود.
وی تصریح کرد: ناوهای روسی آرایش جنگی به خود گرفته اند تا برای دفاع از منافع تعریف شده خود در خاورمیانه دست به اقدام بزنند، از این رو باز هم تاكید می كنم كه عواقب حمله امریكا به سوریه غیر قابل پیش بینی است. اگر امریكا به سوریه حمله كند و پوتین وارد عمل شود و سوری ها هم این حمله را با عكس العمل نشان دادن به رژیم صهیونیستی پاسخ دهند اینها ممكن است منجر به عملی شدن تهدید نمایندگان كنگره امریكا و استیضاح اوباما توسط آنان شود.
بروجردی با یادآوری ماجراجویی های رژیم صهیونیستی در منطقه، افزود: نتایج 4 جنگ مقاومت علیه رژیم صهیونیستی از سال 2010 نشان داد كه گنبد آهنین صهیونیست ها ناكارآمد است و نتوانست در برابر موشك های مقاومت ایستادگی كند. موشك های سوریه هم قابل مقایسه با موشك های مقاومت نیست. سوریه یك كشور قدرتمند نظامی است و دارای موشك های پیشرفته روسی و سیستم پدافند قوی است. بنا بر این عكس العمل سوریه عادی نخواهد بود.
آمریکا پاسخ سختی دریافت خواهد کرد
بروجردی در بیان واکنش ایران به حمله احتمالی به سوریه گفت: مواضع ایران نسبت به مقاومت، حزب الله و بقیه گروههای مقاومت، همچنین سوریه به عنوان محور پشتیبان مقاومت، برای تمام دنیا مشخص است، لذا ایران در برابر حمله غیرقانونی، غیرمنطقی و چالش آفرین به سوریه دست بسته نخواهد بود، از همپیمانان خود در منطقه حمایت می كنیم و بیتفاوت نیستیم، اما طراحی نحوه عكس العمل با نظامیان است.
آمریكاییان در افغانستان و عراق حضور دارند، افكار عمومی منطقه نسبت به این حركت آمریكا حساس است، اقدام مردم عراق در قبال سازمان تروریستی منافقین دولتی نبود با این حال عظیم بود، آمریكا ممكن است از مردم منطقه جواب سختی دریافت كند، لذا كنگره و دولت آمریكا باید این موضوع را در نظر بگیرند، لذا غیر قابل كنترل بوده و ممكن به شد به منافع آمریكا ضربه بزند. بحران سوریه با بحران عراق و افغانستان كاملا متفاوت است.
بستن تنگه هرمز از گزینههای روی میز است
بروجردی در پاسخ به پرسشی پیرامون بستن تنگه هرمز به روی شناورها توسط ایران گفت: ما علاقمند به بسته شدن تنگه هرمز نیستیم، ولی در شرایط بحران تمام گزینه ها می تواند روی میز قرار داشته باشد، در صورت اشتباه محاسبه توسط آمریكا ابعاد آن روشن نخواهد بود.
واکنش حزب الله قابل پیشبینی نیست
علاء الدین بروجردی با اشاره به کارنامه حزب الله لبنان در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی، افزود: حزب الله دارای ویژگی های خاص و تشكیلات نظامی و سیاسی پیچیده ای است، لذا نمی توان عكس العمل آن را در قبال بحران سوریه پیش بینی نمود، این جنبش بر اساس واقعیتهای موجود اقدام می كند، كارنامه جنبش حزب الله برای قضاوت، كافیست. توانمندی و تاثیرگذاری آن در تحولات منطقه برای تحلیلگران آشكار است. حزب الله با دقت تحولات را رصد می كند، باید در عمل منتظر پاسخ حزب الله بود.
وی ابراز امیدواری کرد که "مشاوران اوباما اطلاعات درستی در اختیارش قرار دهند تا تصمیم اشتباهی اتخاذ نكند" و افزود: رئیس جمهور آمریکا باید در نظر بگیرد كه موقیعت سوریه با عراق و افغانستان متفاوت است، از جمله هم مرزی با سرزمینهای اشغالی و احتمال عكس العمل حزب الله و آسیب پذیری رژیم صهیونیستی، و احتمال مورد هدف قرار گرفتن نقاط حساس؛ چرا که شلیك موشك راحت و آسان است.
دستیابی تروریست ها به فن آوری ساخت تسلیحات شیمیایی
رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران در ادامه با اشاره به بازدیدش از مجروحان شیمیائی در بیمارستان دمشق، گفت: مطمئنا همپیمانان آمریكا در منطقه (تروریست های سوری) از گاز شیمیایی سارین در تسلیحات دست ساز استفاده كرده اند. قرار گرفتن فناوری ساخت سلاح شیمیائی برای تروریست ها به معنی تهدید آمریكا، اروپا و تمام بشریت است، چون می توانند در خانه تیمی در اروپا یا هر جای دیگر سلاح شیمیائی بسازند.
وی تصریح كرد: امیدواریم آمریكا با حمله به سوریه، "دچار اشتباه اصلی نشود ... چون تبعات جنگ قابل پیشبینی نیست". بروجردی افزود: اگر مراكز حساس رژیم صهیونیستی مانند كارخانه مواد شیمیائی مورد اصابت قرار بگیرد، هزاران نفر جان خود را از دست می دهند و سرزمین های اشغالی دیگر جای سكونت نخواهد بود.
مسئولیت تاریخی كنگره آمریكا
بروجردی در بخش دیگری از سخنان خود، از كنگره آمریكا خواست "به مسئولیت تاریخی خود عمل كند و تحت فشار دولت قرار نگیرد" و ابراز امیدواری كرد پرونده سوریه به عنوان یكی از مهمترین پرونده های منطقه با تدبیر، درایت و منطق بسته شود.
وی در مورد سفر حسین امیر عبداللهیان معاون وزیر خارجه به روسیه برای بررسی بحران سوریه گفت: ما بارها با مسئولان عالی رتبه روسیه درباره بحران سوریه مشاوره كرده ایم و این مشاوره ها همچنان ادامه دارد ... سفر معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به روسیه حلقه ای از سلسله مشاوره های تهران و مسكو است.
روسیه، عاملی بازدانده در مقابل زیادهخواهی آمریكا
وی روسیه را عامل بازدارنده در مقابل زیاده خواهی و بحران آفرینی آمریكائی ها دانست و درباره احتمال وقوع جنگ گفت: مخالفت چینی ها با حمله به سوریه از گذشته جدی تر شده است. منافع اقتصادی چند صد میلیاردی آمریكا با چین و قرار گرفتن چین در جبهه مقابل آمریكا، باید تغییراتی را در تصمیم گیری های اوباما و هیئت های حاكم آمریكا ایجاد كند. آلمان و ایتالیا به عنوان هم پیمانان نزدیك آمریكا همچنین درصد قابل توجهی از افكار عمومی آمریكا، سرزمین های اشغالی و اروپا مخالف حمله به سوریه هستند.
آمریكاییها به دنبال اعاده حیثیت
بروجردی در مورد مذاكرات جفری فلتمن معاون بان كی مون دبیر كل سازمان ملل با مقامات ایرانی در تهران، گفت: ابعاد خطرناك حمله آمریكا به سوریه برای فلتمن كه یك شخصیت آمریكائی است، تشریح شد. من معتقدم كه آمریكائی ها به دنبال یك نوع بازسازی حیثیتی برای خود هستند. آمریكا بیش از 2 سال است اعلام می كند بشار اسد باید برود، اما بشار محكم ایستاده است. آمریكا پول های میلیاردی عربستان و قطر را هزینه می كند و سلاح های مختلفی برای تروریست ها در سوریه می فرستد و تروریست های زیادی به سوریه اعزام می كند.
وی افزود: آمریكا بیش از 10 پایگاه آموزشی و عملیاتی در اردن دایر كرده است و از خاك تركیه نیز استفاده می كند. همه این امور نشان می دهد كه آمریكا از همه ظرفیت های خود در منطقه استفاده کرده، اما بشار اسد قوی تر از گذشته ایستاده است و گروه های تروریستی در حال تحمل شكست های بیشتری هستند. اشتباه آمریكا در اینجاست كه تصور می كند ترمیم وجهه اش با حمله نظامی به سوریه امكان پذیر است، در حالی كه تنها با حمایت از برقراری صلح در سوریه می تواند حیثیت از دست رفته اش را بازیابد.
آمادگی نظامی ایران در آستانه حمله به سوریه
بروجردی در پاسخ به سوالی درباره آمادگی نظامی ایران برای مقابله با تجاوز احتمالی به سوریه، گفت: نظامیان برای هر گزینه ای، احتمالاتی را پیش بینی می كنند و نقشه عملیاتی را در اختیار دارند.