کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه افزود: یکی از این گیاهان پر خواص، زنجبیل بوده که در طب سنتی نیز کاربردهای فراوانی دارد.
وی گفت: طب سنتی و گیاهی اخیرا مورد توجه بخش زیادی از جامعه قرار گرفته است.
جریده ادامه داد: گیاه زنجبیل خواص دارویی زیادی داشته و در هضم و جذب مواد غذایی در بدن نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
* کاهش تهوع و نفخ معده با چاشنی زنجبیل
این کارشناس تغذیه بیان کرد: زنجبیل از جمله گیاهان نیروبخش است که موجب تقویت سیستم گوارشی، به ویژه معده شده و موادی را که روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین میبرد.
وی تصریح کرد: در فرهنگ غذایی ایران از زنجبیل به عنوان یک چاشنی مصرف زیادی دارد که اتفاقا بسیار خوشطعم و مورد علاقه بسیاری از مردم است.
جریده، کاهش احساس تهوع نفخ معده را نیز از دیگر خواص این گیاه دانست.
این کارشناس تغذیه به افراد کم اشتها توصیه کرد: با خوردن گیاه زنجبیل مشکل کماشتهایی و بیاشتهایی عصبی خود را درمان کنند.
جریده ابراز داشت: زنجبیل با بیرون راندن مخاط خلطی از ریهها، به درمان آسم، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی کمک میکند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: در طب گیاهی، از گیاه زنجبیل برای درمان فلج و ضعف اعصاب و درمان اسهال ناشی از مسمومیتهای غذایی استفاده میشود.
مصرف گیاه زنجبیل با چای در استان کهگیلویه و بویراحمد، طرفداران زیادی دارد./ج1