دو سال و نیمی که از بحران سوریه می گذرد و شهر "معلولا" به همراه ساکنانش همواره در این بیم و هراس به سر می برد که مبادا مورد تعدی و تعرض گروه های مسلحی قرار گیرد که سرانجام این بیم و هراس ها پنج شنبه گذشته به حقیقت پیوستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛ دو سال و نیمی که از بحران سوریه می گذرد و شهر "معلولا" به همراه ساکنانش همواره در این بیم و هراس به سر می برد که مبادا مورد تعدی و تعرض گروه های مسلحی قرار گیرد که تحت عناوین مختلف در سوریه فعالیت می کنند.

سرانجام این بیم و هراس ها پنج شنبه گذشته به حقیقت پیوستند تا "نماد و سمبل مسیحیت" در سوریه که تاکنون جز به استقبال از مهمانان و بازدیدگان از خود چه مسیحی و چه یهودی و چه مسلمان عادت و خو نداشته، مورد حمله تروریست های مسلح گروه "جبهة النصرة" قرار گیرد و تروریست های مسلح سلفی تکفیری پای به شهری در سوریه بگذارند که هنوز که هنوز است، میراث چندین هزار ساله خود را بکر و دست نخورده حفظ کرده است.

شهر "معلولا" در 50 کیلومتری "دمشق"، مرکز سوریه و در پای صخره ها و در دل کوه ها قرار دارد. به گونه ای که منازل اهالی این شهر به شکلی بسیار زیبا و تاریخی در داخل این کوه ها ساخته شده و بر بالای یکی از آنها صلیب بزرگی نهاده شده که روی آن عبارت "نور جهان" حک شده است. در نزدیکی این صلیب به راحتی می توان تصویر "بشار اسد"، رئیس جمهوری سوریه را از دور مشاهده کرد که بیانگر گرایش های سیاسی حاکم بر اهالی شهر است.




اغلب ساکنان شهر "معلولا" مسیحی هستند و باید "معلولا" را تنها شهر جهان به شمار آورد که ساکنان آن همچنان به زبان "آرامی – سریانی" یا همان زبانی که حضرت مسیح (ع) به آن سخن می گفت، سخن می گویند.

شهر "معلولا" معروفیت جهانی خود را مدیون کلیساها و دیرهای تاریخی و باستانی خویش است که از جمله این دیرهای تاریخی باید از دیر "قدیسه تقلا" نام برد که "اولین زن شهید" آیین مسیحیت به شمار می آید و این عبارتی است که بر سر درب دیر نصب شده است.

جمعیت شهر "معلولا" به خاطر ساختار و بافت کوهستانی این شهر متغییر است. گفته شده که جمعیت این شهر در تابستان به حدود 20 هزار نفر و در زمستان به 2500 نفر می رسد.



وقتی گروه های مسلح سلفی جهادی پای به شهر "معلولا" گذاشتند، فریاد زدند که امروز "پایتخت صلیبی ها" در سوریه را فتح کردند. تنها گناه اهالی "معلولا" حمایت از نظام با تمام وجود است، همانگونه که پیشتر و در سال های گذشته نیز بوده اند.

وقتی از مردم و کار حرفه اشان سراغ بگیری به شما می گویند که اهالی این شهر به کشت "انگور و انجیر و زیتون" معروف هستند و دارای شراب هایی هستند که عمر آنها از یک هزار سال هم بیشتر است.

معلولا مهد دیرهای جهان

معلولا به شهر دیرهای جهان معروف است و یکی از معروفترین این دیرها دير "مار سركيس" است که قدمت آن به 1700 سال قبل باز می گردد. در اینجا می توان تنها قربانگاه جهان بنا شده بر راه و رسم بت پرستی را مشاهده کرد، چون پیشتر این دیر، معبد بت پرستان قبل از مسیحیت بوده، بنابراین عمر واقعی این دیر به 2300 سال پیش باز می گردد.



سرزمین قدیس‌ها

از دیگر دیرهای معروف شهر "معلولا" باید از دیر "قدیسه تقلا" و "قدیسه برباره" نام برد که یکی از مهمترین نشانه های این شهر به شمار می آید و اهالی آن تاکید می کنند که "حضرت مسیح از این جا گذر کرد و از اینجا بود که مسیحیت در سراسر جهان منتشر شد".

معروفیت شهر "معلولا" مدیون "قدیسه تقلا" است که از چنگال دشمنان مسیحیت فرار کرد و به این شهر پناه آورد و در سال 85 میلادی فوت کرد و در همین شهر دفن شد.

وی در ادامه می افزاید: در نیمه اول قرن یکم میلادی بود که مسیحیت وارد "معلولا" شد که به زبان آرامی به معنی "گذرگاه" و "معبر" است و به اعتقاد مسیحیان این شهر این نام به این جهت بر این شهر گذاشته شد، چون شاید گذرگاه و محل عبور قدیسه تقلا به آسمان ها بود تا به مامن واقعی خود برسد.



دير مار سركيس

از دیگر دیرهای معروف معلولا باید از "دیر مار سرکیس" نام برد که در قرن چهارم میلادی و بر باز مانده معبدی قدیمی بنا شد که در عصر رومی ها در این شهر بنا شده بود و می توان باز مانده این معبد را در این دیر مشاهده کرد. نام این دیر از یکی از جنگجویان سوری گرفته شده که به آیین مسیحیت درآمد و در دوره ماكسيمانوس در سال 297 ميلادی کشته شد.

دیگر دیرها و کلیساهای مسیحی در معلولا

صرف نظر از دیرهایی که در بالا ذکر آنها رفت، دیرهای دیگری نیز در معلولا وجود دارند که می توان به "دير باخوس" و کلیسای "قزما و دميانوس" اشاره کرد که تا پیش از آغاز بحران سوریه سالیانه هزاران مسیحی را برای بازدید از این کلیساها و دیرها راهی این شهر شوند و هم اکنون تمام این آثار به تاراج و یغمای گروه های مسلحی جهادی در آمده است که تنها دیگر مسلمانان را دشمن خود نمی دانند، بلکه حتی حامیان خود را هم خصم خود به شمار می آورند.






بازدید بشار اسد و همسرش از شهر معلولا

حمله گروهای مسلح سلفی جهادی به معلولا

بدون تردید یکی از مهمترین دلایل حمله گروه های مسلح سلفی جهادی وابسته به گروه "جبهه النصره" به شهر معلولا از بین بردن میراث و آثار برجای مانده از آیین و دنیای مسیحیت در دمشق است، درحالی که همه می دانند، "سرزمین شام" پس از "بیت المقدس" مهد حضرت مسیح (ع) به شمار می آید و اینها همان گروه هایی هستند که مورد حمایت بی دریغ مالی و نظامی جهان غرب مسیحی است.


روایت یکی از اهالی شهر "معلولا" از حمله تروریست‌ها سوری

خانم "م. م" از اهالی شهر "معلولا" که بیش از 40 سال است در آن زندگی می کند، روز پنج شنبه گذشته موفق شده بود، با فرار از این شهر و نجات دادن خود از چنگال گروه های سلفی تکفیری که به این شهر حمله کرده و آن را به تصرف خود درآورده اند، وارد "دمشق" شود و داستان حمله گروه های سلفی تکفیری به شهر معلولا را بیان کند.

وی می گوید: ساعت سه و نیمه شب بود. همه در خواب بودیم که صدای انفجاری مهیب که تمام شهر را به لرزه درآورد، من و مابقی اهالی شهر را از خواب بیدار کرد. صدای انفجار ناشی از انفجار یک خودرو بمبگذاری شده توسط گروهای سلفی تکفیری بود که نقطه نظامی ارتش سوریه در منطقه "عیت التین" را هدف قرار داده بود که در حدود 100 متری قوس معلولا قرار داشت.

این زن می افزاید: برخی از اهالی شهر انتحاری را دیده بودند که از خودرو پیاده شده بود و تا جایی که در توان داشت، اقدام به شلیک به سمت عناصر کمیته های مردمی شهر کرده بود که مسئولیت محافظت از شهر در برابر حملات گروه های سلفی تکفیری را برعهده داشتند.

وی ادامه می دهد: این انتحاری پس از اینکه تعدادی از عناصر کمیته های مردمی شهر معلولا را در حالی که تکبیر می گفت، به گلوله بست سوار خودرو بمبگذاری شده خود شد و با فشار دادن یک تکمه خود و خودرو را منفجر کرد.



این زن با چشمانی اشک آلود می گوید که 18 نفر از عناصر کمیته های مردمی که در نقطه نظامی عین التینه به نگهبانی مشغول بودند، توسط تکفیری ها سر بریده شدند.

گروه هایی که به شهر معلولا حمله کرده بودند، بر اساس آنچه در صفحه های اینترنتی گروه های مسلح آمده است، همه از گرو های سلفی تکفیری مانند "جنبش احرار الشام" و "کتیبه های صقور الشام" و كتیب های زلازل الشام" بودند که از گروه های وابسته به "جبهة النصرة" به شمار می آیند و تنها یک گروه وابسته به "ارتش آزاد سوریه" به نام "كتيبة کماندوهای بابا عمرو" در این حمله مشارکت داشت.

اما این زن از اهالی شهر معلولا مشاهدات خود را اینگونه ادامه می دهد: پس از آن گروهای سلفی تکفیری اقدام به شلیک 15 قبضه خمپاره به سمت شهر کردند که تعدادی از آنها به کلیسای "مار الياس الغيور" اصابت کرد و موجب وقوع آتش سوزی در این کلیسا شد. تعداد دیگر از خمپاره ها نیز به کلیسای  "مار جرجس" و کلیسای "قديسة بربارة" و كليسای "قزما و دميانو" اصابت کرد تا پس از آن این کلیساها به تصرف عناصر سلفی تکفیری درآیند و تک تیراندازان این گروه ها در آنها مستقر شوند.



وی ادامه می دهد: در این هنگام احتلافاتی میان عناصر مسلح تکفیری از اهالی شهر همجوار معلولا که برخی از اهالی شهر را می شناختند با عناصر جبهة النصرة به وجود آمد، چون عناصر جبهه النصره در صدد بودند، با حمله به خانه های شماری از اهالی به خاطر اختلافات طایفه ای و مذهبی آنها را ذبح کنند.

این خانم شمار عناصر سلفی تکفیری که به شهر معلولا حمله کرده بودند، را 2 هزار نفر برآورد کرده بود که اغلب آنها غیر سوری بودند و از چندین محور از جمله ورودی "جبعدين" شهر را مورد حمله قرار داده بودند و حدود 15 مجهز به تیربار سنگین در اختیار داشتند.

این زن تامید می کند که این عناصر سلفی تکفیری به طور کامل بر کلیساهای "مار سكيل" و "مار تقلا" و "مار الياس" و "البربارة" تسلط پیدا کرده بودند.

اما در خصوص قربانیان این زن گفت که تا ظهر روز پنج شنبه گذشته گروه های سلفی تکفیری از اهالی شهر قربانی نگرفته بودند، مگر افرادی که در حمله به نقطه نظامی عین التین کشته شده بودند و 7 نفر از اهالی شهر که بر اثر شلیک های پراکنده عناصر تکفیری و برخورد خشونت آمیز آنها زخمی شده بودند که اغلب زخمی ها از خاندان "آل حداد" بودند.

وی می گوید: عناصر مسلح تکفیری هنگام ورود به شهر جدای از سر دادن تکبیر شعارهایی سر می دادند که برای ما نا آشنا بود، به همین دلیل اهالی شهر نتیجه گرفته بودند که اغلب این عناصر مسلح از عناصر غریب و بیگانه به شمار می آمدند.

این زن از اهالی معلولا می گوید که اغلب عناصر مسلح تکفیری در هتل "سفير معلولا" متمرکز شده اند که بر بلندای شهر قرار دارد، اما نیروهای ارتش سوریه با رسیدن تجهیزات نظامی کمکی و اضافی موفق شدند، ورودی این شهر را به کنترل خود در آورند.

هم اکنون هرگونه تماس و ارتباط زمینی و تلفنی با شهر معلولا که بیش از 40 کلیسا و 5 هزار نفر جمعیت را در برر می گیرد، به طور کامل قطع است.

برچسب ها: معلولا ، شهر مسیحی ، آرامی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.