مهمترین ذخیره گاه گیاهی و جانوری جنوبشرق کشور این روزها شاهد ناملایمات انسانی بر پیکر خسته اش است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان ، کوه شاه به ارتفاع 4 هزار و 350 متر دومین قله در استان و پنجمین در کشور به شمار می رود که در 15 کیلومتری محور بافت-کرمان قرار دارد.

این کوه مهمترین ذخیره گاه گیاهی و جانوری جنوب شرق کشور محسوب می شود که این روزها شاهد احداث جاده و معدنکاری بر پیکر خسته از خشکسالی های مداوم است ، کاری که تیشه بر ریشه ی گونه های حیوانی وگیاهی در منطقه می زند.

غفوریان ، یکی از اعضای فعال کمیته نجات کوه شاه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان گفت: در چند سال اخیر شاهد راه اندازی معدن در کوه شاهِ شهرستان بافت بوده ایم که این امر باعث تخریب اکوسیستم طبیعی و با ارزش این کوه می شود.

وی افزود: فعالیت های این معدن در ماههای گذشته ، رفت و آمد ماشینهای سنگین، انفجار دینامیت و ریزش صخره ها مهمترین حوزه آبریز این منطقه را به شدت تهدید کرده و آرامش حیات گیاهی و جانوری منطقه که از بی نظیرترین گونه های طبیعی نیز می باشند را سلب کرده است.

این عضو فعال کمیته ی نجات کوه شاه با اشاره به ارزش بسیار بالای این کوه برای طبیعت استان کرمان خاطرنشان کرد: قریب به 600 گونه گیاهی و40 هزار اصل درخت گردو در این منطقه وجود دارند و 7 هزار روستایی نیز در نزدیک کوه ساکن هستند.

غفوریان با توجه به اینکه کوه شاه دارای گونه های گیاهی نادری است ، خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از طبیعت منطقه و کوه شاه ، نمایشگاه کاریکاتور و پوستر سازی با موضوع مهربانی با طبیعت برگزار شد.

وی از برگزاری یک صعود مشترک کشوری در 21 و 22 شهریور جاری در حفاظت بیشتر از این کوه خبر داد.

غفوریان با تأکید بر جلوگیری از تخریب و از بین نرفتن اکو سیستم طبیعی کوه شاه یادآور شد: برای حمایت بیشتر از تخریب نشدن اکو سیستم کوه شاه، نیازمند همیاری مسئولان کشوری و استانی هستیم. /س

گفتگو از : امیر یزدی زاده


برچسب ها: کوه ، شاه ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.