به گزراش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، رضا راشدی سرپرست واحد تحقیق و پژوهش مجتمع پتروشیمی جم گفت: با تلاش واحد پژوهش و توسعه جایگزینی کاتالیست DQC-401 شرکت سینوپک در واحد پلی اتیلن سبک خطی شرکت پتروشیمی جم انجام شد.
راشدی افزود: با توجه به محدودیتهای اعمال شده و عدم پایبندی شرکت بازل به تعهدات قبلی ، از سال 1389 تأمین کاتالیست از طریق بازل قطع شد و برای جلوگیری از هدر رفتن سرمایه گذاری انجام شده و توقف تولید محصول طرح جایگزینی کاتالیست در دستور کار قرار گرفت.
به گفته راشدی پس از مطالعه و آزمایش های متعدد ابتدا طرح جایگزینی کاتالیست C-MAX120
در واحد پلی اتیلن سبک خطی اجرا شد.
وی افزود: با این جایگزینی واحد LLDPE دوباره در مدار تولید قرار گرفت، اما محصولات تولیدی با پایه کاتالیست C-MAX120 محدودیتهایی به لحاظ عملیاتی و همچنین خواص مورفولوژیک در قیاس با کاتالیست های برند بازل داشت.
راشدی پایین بودن متوسط اندازه ذرات در قیاس با کاتالیست های بازل، ایجاد گرفتگی و همچنین افزایش ضایعات تولیدی در ورودی بخش دانه بندی را از مشکلات این جایگزینی اعلام کرد و افزود: به همین علت پیدا کردن جیاگزین دیگری که این محدودیت ها را نداشته باشد در دستور کار قرار گرفت.
راشدی با بیان اینکه سود از دست رفته واحد LLDPE به ازای هر روز توقف حدود 280 هزار دلار است افزود: با بررسی مشخصه های فنی کاتالیست های پلی الفینی دیگر، کاتالیست DQC-401 شرکت ساینوپک، به عنوان گزینه مشابه به لحاظ ساختاری با کاتالیست های برند بازل، انتخاب شد که نتایج آنالیزهای مختلف هم بر این تشابه رفتاری تاکید کرد و طبق برنامه ایبن جابجایی با موفقیت در شهریور ماه انجام شد.
انتهاي پيام/