معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در تحرک و شتاب‌ بخشی به توسعه بخش کشاورزی و کاهش خسارات حوادث غیرمترقبه، استفاده از دانش روز را ضروری می‌سازد .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، ایرانی‌فام گفت: با عملکرد مطلوب دستگاه نصب شده و براساس اظهارات کارشناسان خسارت ناشی از سرمازدگی در سطح 6 هکتار از باغات شند‌آباد به نحو چشمگیری کاهش و به حداقل ممکن تقلیل یافته و این امر درآمد ناشی از تولید بهره برداران باغی را درحد ممکن آن تضمین ساخته است.

وی اضافه کرد: : دستگاه مولد باد، با تولید باد در هنگام برودت و یخبندان در پایان فصل زمستان سبب کاهش خسارت سرمازدگی درباغات شده و با جابجایی هوا و ایجاد باد مناسب، اثرات زیانبخش سرما را در حد قابل قبولی کاهش و از درصد سرمازدگی در هنگام گل‌دهی باغات میوه کاسته و موجب می‌شود که باغداران بخشی از محصولات تولیدی را از دست نداده و درآمد خود را بهبود بخشند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان ادامه داد: هر دستگاه توانایی پوشش دهی حداقل شش هکتار از باغ‌های سردرختی استان در مقابله با سرمازدگی را داشته و با برآوردهای کارشناسی رقم خسارات در سال‌های 86 بیش از 3 هزار میلیارد رالت و 89 یک‌هزار و 500 میلیارد رالم بوده که این مسائل برنامه‌ریزی برای توسعه و پیشبرد هدفمند و زمان‌دار برنامه‌ها در زیربخش‌های باغی، زراعی و دامی را با کندی مواجه می‌سازد.

ایرانی‌فام با بیان اینکه در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1386 استفاده از سیستم‌های مولد باد در باغ‌های آن به صورت آزمایشی به کار گرفته است، گفت: دو دستگاه مولد باد به صورت الگویی از محل اعتبارات حوادث غیرمترقبه استان خریداری و در باغ‌های استان نصب تا در صورت کاهش خسارات ناشی از سرمازدگی به کل استان تعمیم داده ‌شود./ز

برچسب ها: توسعه ، کشاورزی ، نوین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.