اگزما انواع مختلفی دارد که میتوان به اگزمای تماسی آلرژیک، تماسی تحریکی، سرشتی، شوره ای و سکه ای اشاره کرد.
اگزما در فصول سرد سال که جریان خون پوست کم شده و باعث کاهش ترشحات غدد پوستی و در نتیجه خشکی پوست میشود، بیشتر دیده میشود.
التهابات اگزمایی در نوزادن بیشتر در پوست سر و گردن، پیشانی، گونهها، بازو و ران بروز میکند و در کودکان و بزرگسالان در صورت، گردن، مچها، زانوها و آرنج دیده میشوند گاهی هم مواردی مشاهده شده که تمام بدن را فرا میگیرد.
درماتیت آتونیک یکی از اشکال اگزما است که بیشتر در کودکان و به صورت دانههای خارش دار مزمن و عود کننده دیده میشود. این نوع اگزما گرچه که حالت رفت و برگشتی دارد اما با افزایش سن برطرف میشود.
تا کنون علت مشخصی برای بروز اگزما شناخته نشده است اما برخی مواد غذایی مانند غذاهای دریایی، تخم مرغ و شیر میتوانند از عوامل ایجاد آن معرفی شوند.
برخی مواد شوینده ، صابونها یا حتی لوسیونها و پمادها نیز میتوانند باعث ایجاد اگزمای پوستی شوند.
برای درمان التهابات اگزما به طور کلی باید از خشک شدن بیشتر پوست و تحریک التهابات جلوگیری شود بنا بر این از خاراندن التهابات باید جدا اجتناب شود.
دوری از استرسهای روحی در به حداقل رساندن نشانههای بیماری موثر است.
از استحمام مکرر و استفاده از صابونهای چرب، چون باعث خشکی پوست میشوند، باید اجتناب شود و برای شستشوی بدن صابونهای غیرچرب مخصوص با آب ولرم توصیه میشود.
پوشیدن لباسهای نخی گشاد و دوری از قرار گرفتن در معرض تغییرات شدید آب و هوایی نیز از دیگر عوامل موثر در کاهش التهابات به شمار میروند./ب