پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، رسانه‌های غربی اعلام کردند که با آغاز به کار دولت دکتر روحانی مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 از بن‌بست خارج می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، مدتی است که مذاکرات آتی ایران و 1+5 مورد توجه رسانه‌های غربی قرار گرفته است.
 
پس از روی کار آمدن دولت یازدهم رسانه‌های غربی اعلام کردند که با آغاز به کار دولت دکتر روحانی مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 از بن‌بست خارج می‌شود.
 
این روزها با افزایش فعالیت‌های دستگاه دیپلماسی کشورمان گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در مورد این مذاکرات شدت یافته است.
 
رسانه‌های غربی در گزارش‌های خود اعلام ‌می‌کنند با روی کار آمدن دولت یازدهم فرصت جدیدی نصیب پرونده هسته‎‌ای ایران شده است که نشانگر همان مفهوم اعتدال در سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران است.
 
با وجود این گمانه‌زنی‌های رسانه‌های خارجی و شرایط کنونی جهان این پرسش مطرح می‌شود که  سیاست جدید طرف غربی در قبال جمهوری اسلامی ایران چیست؟
 
آنچه که این روزها مورد توجه رسانه‌‌های غربی قرار گرفته، این است  که  انتقال پرونده هسته‌ای از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه با  چه هدفی صورت گرفته است؟
 
آن‌ها معتقدند دولت جدید جمهوری اسلامی ایران در راستای رفع نگرانی‌های جهانی در قبال فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران این اقدام را انجام داده است.  
 
این رسانه‌ها معتقدند که این اقدام حامل پیامی برای غرب است و جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا با این انتقال، طرف غربی را مجبور کند تا سطح مذاکرات را بالا ببرد و وزرای خارجه را به پای میز مذاکرات بکشاند.
 

 رسانه‌های خارجی دور اخیر مذاکرات ایران و 1+5 را نیز مورد توجه قرار دادند؛ آن‌ها می‌گویند: دور اخير مذاکرات ايران و 1+5 در آلماتي نشان داد مذاکرات بي فايده است، غرب رويکرد جديدي ارايه نداده و جمهوری اسلامی ایران به هيچ وجه حاضر به توقف غني‌سازي اورانيوم نيست.
 
همچنین، این رسانه‌‌ها اظهار می‌کنند؛ ایران خواستار لغو تحریم‌ها در راستای برگزاری مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های بزرگ است و از مذاکرات بدون پیش‌شرط استقبال می‌کند.
 
آن‌ها می‌گویند؛ ايران هنوز به سلاح هسته‌اي دست نيافته است و آنچه موجب نگراني مي‌شود اين است که هنوز مذاکرات آغاز نشده، برنامه هسته‌اي ايران پيشرفت مي‌کند.
 
این گمانه‌زنی‌ها در حالی است که روز دوشنبه در نشست شورای حکام، گزارش آمانو پیرامون فعالیت هسته‌ای ایران قرائت شد، که متن آن به شرح ذیل است:  
 
آژانس به فعاليت‌هاي راستي آزمايي در خصوص عدم انحراف مواد هسته‌اي اعلام شده از سوي ايران که تحت پادمان‌هاي آژانس است، ادامه مي‌دهد.
   
مديرکل آژانس در اين بيانيه که در واقع تکرار گزارش اخيرش درباره ايران است، افزود: از آنجا که ايران همکاري لازم را با آژانس ندارد، بنابراين نمي‌توانيم در مورد عدم وجود فعاليت‌هاي هسته‌اي اعلام نشده در ايران تضميني ارائه دهيم و بنابراين نمي‌توانيم نتيجه گيري کنيم که همه مواد هسته‌اي در ايران براي فعاليت‌هاي صلح آميز هستند.
 
وي در اين بيانيه با اشاره به اينکه پيشرفتي در زمينه حل موضوعات باقي مانده حاصل نشده است، بیان کرد: قرار است مجددا با ايران در پنجم مهر (27سپتامبر) در وين مذاکراتي برگزار کنيم.
 
مديرکل آژانس همچنين بار ديگر درخواست خود را براي بازيد آژانس از پارجين تکرار کرد.  
 
وي در پايان مانند هميشه از ايران خواست که به تعهدات خود به طور کامل عمل کند و با آژانس براي حل و فصل موضوعات باقي مانده وارد تعامل شود.

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که کشورمان همواره در چارچوب قوانین و تعهدات NPT فعالیت می‌کند و خود آژانس انرژی اتمی به این مهم اذعان دارد.  

همچنین، نماینده انگلیس در سازمان ملل اعلام کرد که گروه 1+5 در مذاکرات آتی با ایران همان پیشنهاد آلماتی 1 را مطرح خواهد کرد.
 
پیتر ویلسون معاون نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل در نشستی در شورای امنیت که برای استماع گزارش کمیته تحریم ایران تشکیل شده بود اعلام کرد که این گروه در مذاکرات آینده با ایران پیشنهاد ارائه شده در مذاکرات آلماتی 1 را مجددا تکرار می‌کند.
 
بنابراین این پرسش مطرح می‌شود آيا با رايزني‌‌هاي که بين طرفين در نشست مجمع عمومي سازمان ملل صورت خواهد گرفت، گروه 1+5 در مواضع خود تغييري ايجاد خواهد کرد؟

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار