نقشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، افزود: وجود تركيبی با وزن مولكولی بالا و غير قابل تجزيه در قره قات را عاملی برای مبارزه با باكتريهای دهانی، كه مسئول ايجاد جرم دندانی است، ميدانند.
وی تشریح کرد: میوه نارس قره قات کمی ترش و میوه رسیده کمی شیرین است، میوه ها از غباری سفید رنگ پوشیده شده اند.
نقشی ادامه داد: مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات روده ای و معده ای مانند اسهال ایجاد کند.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از اثرات این گیاه دارویی در کاهش قند خون گفت و یادآور شد: مصرف خوراکی گیاه قره قات به مدت 6 هفته میزان قند خون را به میزان درخور توجهی کاهش می دهد.
وی با توصیه ای به سالمندان اظهار داشت: مقابله با عوارض سالخوردگی ازجمله كاهش تعادل و كميحافظه از ديگر خواص قره قات است.
نقشی با اشاره ای به مصرف درازمدت قره قات تاکید کرد: مصرف دراز مدت قره قات با تغییر تولید و آزادسازی عوامل موثر بر رگ ها و با اثر مستقیم بر عضله صاف جدار رگ های خونی و کاهش پاسخ انقباضی، عوارض قلبی عروقی دیابت را کاهش می دهد/س