آرزو دهقانی، مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشوردر گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به نزديكي به بازگشايي مدارس به عنوان كانون تجمع طيفي از جامعه كه معمولا در معرض خطر ابتلا به بيماريها و رخداد حوادث قرار دارند ،رعايت احتياط و قوانين حين عبور ومرور از عرض خيابان يكي از مواردي است كه انتظار مي رود والدين به كودكان خود آموزش دهند.
وی با بیان این که ۴۲.۶ درصد از كل حوادث در معابر ترافيكي و ۱.۳ درصد در مدارس و اماكن آموزشي رخ مي دهد عنوان کرد:دانش اموزان باید اموزش ببینند که ابتدا سمت چپ و بعد سمت راست خود را نگاه كرده و بعد به طور كامل از عرض خيابان عبور كنند و حتماً از روي خط كشي عابر پياده عبور نمايند.
درخيابانهاي شلوغ از پليس براي عبور از خيابان كمك بگيرند.در محلي امن براي مثال پياده رو و دور از رفت و آمد خودروها در انتظار سرويس مدرسه خود باشید. تا هنگامي که خودرو کاملا متوقف نشده, در آن باز نشده و راننده اجازه ورود نداده است سوار سرويس یا از آن پیاده نشوند.هرگز نبايد
پشت اتوبوس بدوند چون ممکن است موقع دور يا نزديک شدن به سرويس راننده آن ها را نبيند.
دهقانی ادامه داد: در هنگام حرکت سرويس مدرسه به هيچ عنوان از جاي خود بلند نشوند زيرا يک ترمز ناگهاني موجب زمين خوردن وي خواهد شد. در داخل سرويس به هم چيزي پرتاب نکنند زيرا ممکن است به راننده اصابت کند و یا باعث آسیب ديگر دانش آموزان شود.
همچنین دانش اموزان باید توجه کنند که با صداي بلند صحبت نکنند. صداي همهمه در خودرو سبب حواس پرتي راننده وتوجه نکردن او به محيط بيرون و کاهش تمرکز و عکس العمل به اتفاقات بيرون از جمله چراغ قرمز و هشدارهاي پليس ميشود. هيچ گاه با راننده صحبت نکنند چرا که ممکن است سبب تصادف شود.در داخل وسيله نقليه غذا نخورند چون در صورت بروز مشکل راننده در هنگام رانندگي نمي تواند کمک کند. سر و دست ها را از پنجره اتوبوس بيرون نبرند.
وی عنوان کرد:رعايت نكات ايمني در حين بازي در حياط مدرسه از جمله مسائل ديگري است كه بايد به آن توجه شود. درهنگام بازي مواظب خود و همبازيهايشان باشند. اگر يكي از همبازيهايتان دچار سانحه شد او را حركت ندهند چون ممكن است دچار شكستگي شده باشد. سریعاً ناظم مدرسه را خبر كرده و از وي بخواهند با اورژانس ۱۱۵ تماس بگيرد.هرگز از نرده هاي راه پله خم نشده و در زير نور مستقيم آفتاب بازي نكنند. در صورت تشنگي از آبهايي كه آشاميدني نيست استفاده نکرده حتماً با لیوان شخصی خود آب بنوشند. در آبخوری همدیگر را هل ندهند.
دهقانی با تاکید بر این که رعايت نكات بهداشتي از قبيل بهداشت فردي يا بهداشت آب و مواد غذايي نيز از موارد بسيار مهمي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد خاطر نشان کرد:لذا بايد كودكان ما بياموزند كه از خريد مواد خوراكي از دست فروشها خودداري كرده و ازمواد خوراكي سالم كه توسط والدين تهيه شده است استفاده کنند.ميوه هاي نشسته نخورند. از نوشيدن آبهايي كه
علامت « آشاميدني مي باشد » ندارد بپرهيزند و دست های خود را قبل و بعد از خوردن غذا و خوراكي بشویند./ح