سالمنداني كه مجبورند در بستر قرار بگيرند و از اختلالات گوارشي رنج مي‌برند، بايد مصرف دارو را آخرين گام بهبود عملكرد گوارشي بداند.

حسين‌نژاد دانش‌آموخته رشته سالمندشناسي در گفت‌وگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: سالمندان در مقايسه با جوانان بيشتر دچار اختلالات گوارشي، يبوست مي‌شوند.

وي گفت: پزشكان معمولا نمي‌دانند كه عامل ايجاد اين مشكل چيست؟ خوردن غذاي نامناسب، آشاميدن كم و يا استفاده نابجا از مسهل‌ها ممكن است باعث ايجاد اين مشكل گردند.

وي در ادامه اظهار داشت: مصرف برخي از داروها، نظير داورهاي ضدافسردگي، آنتي اسيدها مانند آلومينيوم يا كليسيم، آنتي هيستامين، ادرارآور و داروهاي ضد پاركينسون مي‌باشد.

حسين‌نژاد گفت: افرادي كه به مراقبت از سالمند مي‌پردازند و همچنين فرد سالمند بايد از مصرف غذاهاي آماده كه از فيبر فقير هستند دوري كرده و با مصرف مناسب فيبر سبزيجات و ميوه‌جات در بهبود عملكرد گوارشي سهيم شوند.

وي اذعان داشت: سالمندان نبايد استفاده از مسهل‌ها عامل درمان قطعي يبوست بدانند و به آن تكيه كنند زيرا به اين ترتيب روده‌ها به مرور فعاليت طبيعي خود را از دست مي‌دهند و دچار عوارض جانبي ناخواسته مي‌شوند.

حسين‌نژاد بهره‌گيري از تمرينات سبك ورزشي را امري مهم در تسهيل حركت روده‌ها دانست و گفت: سالمندان بايد مصرف دارو در بهبود اختلالات گوارشي را آخرين راهكار بدانند./ع2

برچسب ها: گوارش ، سالمند ، سبزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار