اصغر نقشی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، افزود: قسمتهای هوایی خُرفه یعنی برگ، ساقه و دانههای آن ارزش دارویی دارند.
وی از مصرف خوراکی خُرفه گفت و تشریح کرد: مصرف خوراکی خُرفه به عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت رودهها، قطع اسهال و تب استفاده میشود و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.
نقشی با اشاره ای به برطرف شدن کُندی دندان با استفاده از خُرفه ادامه داد: جویدن برگ آن به مقدار کم، کُندی دندان را رفع میکند و زیاد جویدن آن کُندی دندان ایجاد میکند.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با توصیه ای به میتلایان به دیابت یادآور شد: برگ و ساقه خُرفه مسکن صفرا است و حرارت خون و کبد و معده را تسکین میدهد و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است.
وی با عنوان نمودن بهره گیری از خُرفه برای برطرف شدن پیسی های دست و پا اظهار داشت: ضِماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آنها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسیهای دست و پا در صورت تکرار مفید خواهد بود.
نقشی ضمن بیان تاثیر این گیاه در از بین بردن سردرد تاکید کرد: ضِماد خُرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی میشود/س