نیازی نبود که مدودف این پیام را پوتین برساند چرا که روسیه بخوبی از ضعف سیاست های اوباما چه در دوره اول و چه در صورت انتخاب مجدد بعنوان رییس جمهور آمریکا آگاهی دارد . روابط تیره و تار میان مسکو و واشنگتن پس از آغاز دور دوم ریاست جمهوری آمریکا نیز ادامه یافت و اوباما نتوانست وعده ای که برای بهبود آن داده بود عملی سازد .
در آوریل سال جاری ، اوباما در پیامی که توسط مشاور امنیت ملی روسیه برای پوتین ارسال کرد از مسکو خواست روابط روسیه و آمریکا در زمینه تبادل اطلاعات نظامی بخصوص درباره سیستم های دفاع موشکی گسترش یابد . در ژوئیه و طی سخنرانی خود درخواست دیگری برای تبادل اطلاعات در زمینه زرادخانه های هسته ای به روسیه ارائه شد . پوتین این پیام ها را نادیده گرفته و ابراز اطمینان کرد که این اقدامات نمی تواند پیشینه واشنگتن را پاک کند .
پوتین مغتقد است اوباما توانایی لازم برای کنترل کاخ سفید و اجرای سیاست های مناسب و مفید برای تمامی هم پیمانان خود را ندارد بنابراین مسکو لزومی نمی بیند که با چنین رییس جمهور ضعیفی در زمینه نظامی و تسلیحاتی مشارکت نزدیک و دوجانبه داشته باشد .
ایالات متحده ، انگلیس و هم پیمانان غربی و عربی آن فشارهای فراوانی بر شورای امنیت سازمان ملل وارد کردند تا با اتهام آنان تحریم ها را علیه دولت " بشار اسد " تشدید کند اما همواره این روسیه بوده که در کنار چین از حق وتوی خود در این مورد استفاده کرده و مانع تصویب یا اجرای قطعنامه های ضدسوری شده اند .
در ادامه این مقاله آمده است : سامانتا پاور ، نماینده آمریکا در سازمان ملل در این باره اظهار داشت : پس از ماهها تلاش و تحقیق بر روی موضوع استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه و با گذشت دو و نیم سال از نخستین گفتگوها در این باره با اطمینان اعلام می کنم که نمی توان به موفقیت این موضوع علیه دولت سوریه در سازمان ملل و شورای امنیت امیدوار بود . دلیل اصلی آن هم حضور روسیه قدرتمند در کنار " بشار اسد " و حق وتوی این کشور در شورای امنیت می باشد .
در موضوع " ادوارد اسنودن " پیمانکار سابق سازمان امنیت و اطلاعات ملی آمریکا که افشاگری های گسترده ای درباره برنامه های جاسوسی و اقدامات دولت آمریکا در سایر کشورها و علیه شهروندان آمریکایی انجام داده بود ، کاخ سفید به روسیه هشدار داده بود که چنانچه مسکو درخواست پناهندگی " اسنودن " را بپذیرد ، در روابط آمریکا و روسیه بی تاثیر نخواهد بود و موجب خدشه وارد شدن بر همکاری های بین المللی آنان خواهد شد .
در ان زمان ، لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به این هشدار اظهار داشت که مسکو از تلاش هایی که در واشنگتن برای متهم ساختن مسکو درباره دخالت در امور امریکا و نقض قوانین این کشور انجام می گیرد ، خبر دارد . بنابراین به این اتهامات و تهدیدات اهمیتی نداده و ارزشی برای آنها قائل نیست .
بدنبال این سخنان ، روز بعد " جان کری " مجددا به سخنرانی در این مورد پرداخت و با عقب نشینی از موضع پیشین و تغییر لحن عنوان کرد : ما بدنبال رویارویی با هیچ کشوری نیستیم ، قصد تهدید یا نصیحت کشوری را نیز نداریم . واشنگتن به روشی کاملا طبیعی از روسیه فقط درخواست استرداد " اسنودن " را داشته است .
پوتین با اعطای پناهندگی به " اسنودن " بار دیگر قدرتمندی روسیه در برابر آمریکا و تهدیدات همیشگی و توخالی مقامات این کشور را به جهان اثبات نمود .
نویسنده در انتها خاطرنشان کرد : گرچه اوباما و پوتین توافق کرده اند که اقدام درباره سوریه حتما با تصویب و تصمیم سازمان ملل انجام گیرد اما به وضوح باید این اقدام را شکست آمریکا در برابر استراتژی ایران و روسیه در منطقه دانست . کارشناسان غربی پیشتر درباره عواقب خودسری ها و تندروی های یکجانبه اوباما در خاورمیانه هشدار داده بودند اما رییس جمهور آمریکا حتی پیشنهادات تعدادی از هم پیمانان غربی و عربی خود را نیز درباره درایت بیشتر در قبال تحولات منطقه را نپذیرفت .