از ابتدای امسال بیش از 777 هزار تن ماده معدنی از معادن خراسان جنوبی استخراج شده است که شامل گرانیت، کرومیت، مس، منیزیت و زغال سنگ است.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در مجموع 323 معدن دارای پروانه بهره برداری در سطح استان فعال هستند که این معادن برای 6 هزار و 919 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کرده است.

سالاری افزود: خراسان جنوبی از قطب های معدنی کشوراست که به لحاظ حجم و ذخیره ماده معدنی مقام هشتم استان های کشور را به خود اختصاص داده است.

وی یادآور شد: نهبندان با 86 فقره پروانه، طبس با 68 فقره و خوسف 61 فقره به ترتیب رتبه اول تا سوم استان را از لحاظ معادن دارند.

وی گفت: بر اساس نوع ماده معدنی مس با 65 فقره پروانه، آهن 58 و سنگ های زینتی 49 پروانه فراوانی مواد معدنی در استان خراسان جنوبی را دارد.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از بهره برداری معدن مس ماهور در نهبندان و كارخانه فرآوری آن در آینده خبر داد و گفت: معدن مس ماهور از اقدامات خوبی است كه باعث تحول در شهرستان نهبندان خواهد شد و امید است با بهره برداری از این معدن كه دارای ذخایر مس از نوع پورفیری است، ذخایر مس استان افزایش قابل توجهی پیدا كند.

سه پهنه از 13 پهنه اكتشاف مواد فلزی در استان به شهرستان نهبندان تعلق دارد كه حدود 23 درصد از كل استان را در بر می گیرد.

معاون امور معادن سازمان صنعت ، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: از مجموع معادن دارای پروانه بهره برداری معتبر خراسان جنوبی مهمترین آنها معادن زغال سنگ، گرانیت، بنتونیت، منیزیت، خاک نسوز و مرمریت است.

سالاری گفت: مواد معدنی استان به کشورهایی مانند چین، عراق، ترکیه، ارمنستان، اروپا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صادر می شود.

وی، مجموع سرمایه گذاری اسمی در بخش معادن خراسان جنوبی را 133 میلیارد و 80 میلیون تومان اعلام کرد .

وی عنوان کرد: ذخایر قطعی مواد معدنی استان با احتساب ذخایر قطعی گواهینامه های کشف معتبر ، بیش از یک میلیارد و 400 میلیون تن است .

شهرستان طبس نیز که به تازگی به استان خراسان جنوبی ملحق شده است از قطب های معدنی استان خراسان جنوبی و کشور است که با 1.1 ميليارد تن ذخيره زغال ‌سنگ، بزرگ ‌ترين منطقه زغال‌دار کشور است و نیازمند توجه ویژه مسئولان در بخش فرآوری از این معدنی است.

سالاری با بیان اینکه بيش از 100 تا 120 ماده معدنی در طبس شناخته شده است و می توان اين شهرستان را به عنوان يک منطقه معدنی شناخت، گفت: اما متاسفانه زغال سنگ در طبس فرآوری نمی شود و این حجم زیادی را از منافع اقتصادی شهرستان را عاید کشورهای خارجی می کند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.