به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ، فلاحتيان معاون برق و انرژي وزارت نيرو در مراسم آغاز عمليات اجرايي و افتتاح و بهره برداري از31پروژه انتقال توزيع و ديسپاچينگ گفت: ميزان مصرف برق در تهران 6.7 درصد و در بقيه شهرها بالاي 7 درصد رشد داشته است كه اين امر هم يك فرصت و هم يك تهديد محسوب مي شود.
معاون وزير نيرو افزود: اگر مصرف انرژي ارزش افزوده را به دنبال داشته باشد و به توليد ملي كمك كند يك فرصت در غيراينصورت يك تهديد بزرگ محسوب مي شود.
وي ادامه داد: صنعت برق با وجود تحريم ها و مشکلات منابع مالي بدون خاموشي به تامين نياز مردم پرداخته است.
فلاحتيان با بيان اينکه وظيفه اين وزارتخانه تامين و توزيع برق است، افزود: اين صنعت با وجود پرهزينه بودن توانسته بخش عظيمي از امکانات ساخت تجهيزات توليد و توزيع را در داخل تامين کند.
وي ادامه داد: درآمدهاي اين صنعت بدون تغيير مانده در حاليكه طي گذشت دو سال هزينه يك كيلومتر شبكه انتقال برق از يكصد ميليون تومان به 3 ميليارد تومان رسيده است.
معاون وزير نيرو در ادامه تصريح کرد:پروژه هاي در حال اجراي اين صنعت در كشور حدود 50 هزار ميليارد تومان است در حاليكه که کل هزينه هاي دريافتي برق حدود 5 هزار ميليارد تومان بوده که اين امر هزينه جاري اين صنعت را به سختي پوشش مي دهد.
فلاحتيان با بيان اينکه کمبود منابع مالي صنعت برق بدهي هاي سنگيني را به دنبال داشته افزود: نيازمند مساعدت بخش قانون گذاري کشور براي رفع موانع هستيم.
وي افزود: با توجه به افزايش مصرف برق سالانه 5هزار مگاوات ظرفيت اسمي بايد وارد مدار شود اين درحالي است که تنها 3 هزار و 800 مگاوات به ظرفيت نيروگاه هاي کشور اضافه مي شود.
معاون وزير نيرو با اشاره به اينكه در سالجاري 3 هزار مگاوات به پيک بار اضافه شده اظهار داشت: اين افزايش پيك لزوم سرمايه گذاري 7 هزار ميليارد توماني در بخش توليد و به همين ميزان در بخش توزيع و فوق توزيع را مي طلبد.
فلاحتيان با بيان اينکه از صنعت برق بايد حمايت بيشتر صورت گيرد ادامه داد: عدم حمايت ها و تامين منابع لازم خاموشي را به دنبال دارد.
معاون وزير نيرو تصريح كرد: نگاه به صنعت برق بايد از حالت دولتي به اقتصادي تغيير پيدا كند و خصوصي سازي واقعي در اين بخش صورت گيرد.
فلاحتيان با بيان اينكه از سال 83 تاكنون هزينه انشعاب رشد 6 برابري داشته افزود: عدم برابري رشد هزينه ها در قبال درآمدها اين صنعت را دچار مشكل كرده است.
وي همچنين تصريح کرد: صنعت برق دور بودن از هر گونه سياست زدگي و تعامل با نگاه واقع بينانه را مي طلبد چرا که حل مشکلات برق تنها با حمايت و تعامل صورت مي گيرد.
وي خاطر نشان کرد: مشکلات سرمايه گذاري در صنعت برق با تدابير جديد بايد رفع شود و کسب و کار پيمانکاران رونق يابد.
انتهاي پيام/