كتاب به عنوان غذاي فكري بايد در كليت يك اثر ادبي مورد بررسي قرار گيرد.

ناهيده هاشمي نويسنده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبيات باشگاه خبرنگاران گفت: تاثير مميزي سر كيفيت اثر ادبي را به قطعيت نمي‌توانم بگويم اما قطعا در گيرايي و جذابيت كار اثر داشته و بستگي به نوع مميزي دارد. به دليل رابطه تنگاتنگ ميان مميزي و كيفيت اثر ادبي نمي‌توان به راحتي دربباره آن اظهارنظر كرد.

وي با بيان بر فرض تاثير نداشتن مميزي در كيفيت اثر ادبي اظهار داشت: آن جذابيت و تصوير اثر را از بين مي‌برد زياد به اصطلاحات روشنفكري و شبه روشنفكري قائل نبوده و توان تاثيرگذاري مميزي بيان اين مسئله توسط چه فردي مهم نيست.

هاشمي با بيان روشنفكر يا شبه روشنفكر بودن كسي كه به بيان اين مسئله پرداخته تاكيد كرد: نويسنده بايستي حاصل كار چه بوده را بازگو كند. در صورتي‌كه قصد و غرضي داشته براي ما مهم است اين كه چه كسي سخن گفته و چه تاثيري مي‌تواند داشته باشد مهم كار است.

وي با بيان پايين آمدن كار، جذابيت و گيرايي سابق‌اش در بررسي خاطرنشان كرد: آن محاسن ادبي را از دست داده معتقدم هر اثر ادبي نبايستي لزوما چاپ و هر كتابي خوانده شود كتاب مانند غذا است.

اين نويسنده با مقايسه كتاب و غذا افزود: كتاب يك غذاي فكري بوده بايستي در كليت بررسي كرده اشكالات مقطعي و سطحي در حد يك جمله بود اينگونه مميزي كه درست نيست.

وي با بيان نتيجه خوب اثر ادبي يا صرف لذت بردن از آن بيان كرد: حذف يك دو جمله‌اي كه جزء زيبايي كار بوده و هدفي از آن داشته آن زيبايي اثر را در كليت و پيام آن را از بين مي‌برد./ي2
برچسب ها: کتاب ، نویسنده ، هاشمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار