به گزارش
خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، حق دسترسی به اطلاعات بیش از همه به معنای انتخاب آگاهانه است، چون دسترسی به اطلاعات شهروندان آگاه خلق میکند و آنها در انتخاب رهبری سیاسی و اجتماعی کشور کمتر اشتباه خواهند کرد و پس از انتخابات نیز شهروندان آگاه میتوانند نقش کنترلکنندگی خود را بهتر و موثرتر بازی کنند.
*حق دسترسی به اطلاعات از الزامات زندگی سیاسی استدسترسی به اطلاعات، از لحاظِ الزاماتِ زندگیِ سیاسیِ شهروندان، حقِ مسلم و سلبناپذیرِ آنان است. آزادی قوانین اطلاعات، به شهروندان این امكان را میدهد تا از
"عملکرد دولت" در زمان حال و آنچه در گذشته انجام داده است آگاهی یابند و اين مهم ابزار ارزشمند ضد فساد و به ایجاد اعتماد عمومی یاری میرساند.
از اینرو دسترسی به اطلاعات هم در تعیین زمامداران و نمایندگان سالم و شایسته و هم در کنترل و نظارت بر سیاست و رفتار زمامداران و نمایندگان موثر خواهد بود.
دسترسی به اطلاعات به مردم کمک میکند که به صورت سازمان یافته و منظم عمل کرده و نقش خود را بالا ببرند تا از این طریق در جامعه به صورت موثرتری ایفای نقش کنند.
دسترسی به اطلاعات،موجب آگاهی و دانش دقیق شهروندان از فساد ادارای شده بنابراین از سوءاستفاده از امکانات عمومی و فساد مالی جلوگيري و حکومت را نسبت به منافع ملی پاسخگو و مسئول ميسازد.
دسترسي به اطلاعات همچنين در تقویت شایستهسالاری، انحصاری و استبدادی شدن سیاست و قدرت جلوگیری کرده و در بهبود کار ادارات عمومی و در دموکراتیک شدن نظام موثر بوده و آن را در خدمت مردم قرار ميدهد و اعتماد مردم را نسبت به دولت احیا و رابطه آنها را نیز نزدیکتر ميسازد.
دسترسي به اطلاعات در تحکیم ثبات سیاسی و تقویت روحیه ملی و رسیدن به صلح و نجات از بحران و خصومت و جنگ در کشور نیز موثر ميباشد.
حق دسترسی به اطلاعات یکی از مهمترین حقوق بشری شهروندی انسانها است که در اسناد بينالمللي و قانون اساسی ضمانت شده است و اين حق در عرصۀ قانونمند ساختن دولت، جلوگيري از فساد ادارای و سوء استفاده از امکانات عمومی از سوي مسئولين و پاسخگو و مسئول ساختن حکومت نسبت به جامعه حائز اهميت است.
انتهای پیام/