همراه با فیلمهای ویدئویی جشنواره بیست و هفتم؛
همراه با فیلمهای ویدئویی جشنواره بیست و هفتم؛
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبري بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان، مهرداد موفق اولین ساخته خود را با عنوان «آخرین نفر» در شهر مرزی ابوموسی ساخته است، گفت: جزیره ابوموسی به عنوان پیشانی جزایر ایرانی در خلیج فارس دارای دورترین مسافت از بنادر ایرانی است، به تبع این موضوع، امکانات فنی و حتی رفاهی نیز متاثر از این مسافت بود. از سوی دیگر این جزیره برای اولین بار پذیرای یک گروه فیلمسازی و فیلمبرداری بود. استراتژیک بودن این جزیره در کنار مسائل امنیتی رایج در نقاط مرزی، محدودیتهای زیادی به وجود میآورد که ورود به جزیره و خروج از آنجا یکی از مهمترین مسائل پیش روی ما در تولید این فیلم بود و خوشحالیم که با همکاری مسئولین و مدیران استان و شهرستان ابوموسی بر این موارد فائق آمدیم.
وی درباره بازسازی فضاها در ابوموسی توضیح داد: بازسازی چندانی نداشتیم و تلاش کردیم از داشتههای خود جزیره و طبیعت بکر آن منطقه استفاده کنیم. این احترام به اصالت مکان و لوکیشن جزیره، حتی در بحث انتخاب بازیگر و پرهیز از چهرههای شناخته شده و رعایت لهجه محلی هم اعمال شد.
موفق درباره قصه فیلم توضیح داد: قصه «آخرین نفر» درباره تلاش دو دوست بسیار صمیمی برای رسیدن به هدفی مشترک است که از جایی به بعد، منافع این دو نوجوان در تقابل با یکدیگر قرار میگیرد و حالا باید در مقابل چشم همه رو در روی یکدیگر قرار بگیرند و رفاقتشان را قربانی کنند. اما در پایان فیلم، مصداق کامل این شعر تداعی می شود که «عاقل بكنار آب تا پل میجست/ دیوانه پا برهنه از آب گذشت».
این کارگردان در پاسخ به این سوال که فیلم درباره کودک است یا برای کودک گفت: «آخرین نفر» به لحاظ گروه سنی بیشتر به طیف نوجوان نزدیک است و قصه آنها است، ضمن اینکه قابلیت برقراری ارتباط با بزرگسالان را هم دارد. همه میدانیم که گروه سنی خردسال با نوجوان و حتی با گروه سنی کودک تفاوت سلیقه و نیازمند درک و فهم متفاوتی است.
وی در ادامه تاکید کرد: به عقیده من جشنواره کودک و نوجوان، علاوه بر تنوع ژانر باید در زمینه حضور فیلمها برای گروههای سنی مختلف، دست پر باشد. چرا که بعضی مواقع گروه سنی خاصی در این میان از نگاهها دور میماند. اگر نخواهیم از حقیقت چشمپوشی کنیم باید اعتراف کنم که مرزهای فکری و گروههای سنی در حال دیزالو شدن در یکدیگرند و حالا بچهها پا به پای پدر و مادر و پدربزرگ و مادر بزرگها در تعقیب فصلهای مختلف از ذهنیتها هستند.
موفق درباره ارتباط مخاطبان از فیلم خود گفت: با اینکه سالهای زیادی از دوران نوجوانی و کودکی من نگذشته و هنوز هم کودک درونم مشغول سپری کردن دوران بیش فعالی است! اما نمیدانم با این سرعت نفوذ رسانهها و فراگیری و سهلالوصول بودن ابزارآلات ارتباطی، چقدر توانستهام به درک درستی از بچهها برسم. امیدوارم کسی پیدا شود و این ترمزدستی را بالا بکشد تا از نسل جدید عقب نمانیم!
گفتني است، بیست و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با گرامیداشت نام پیامبر اکرم (ص) پدر آسمانی کودکان دنیا از پانزدهم تا نوزدهم مهرماه در اصفهان برگزار خواهد شد./ص