به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
مردم کنسرو ماهی را با نام «تن ماهی» میشناسند که عنوان نادرستی است زیرا کنسرو ماهی میتواند از انواع مختلف ماهی تهیه شود؛در کشور ما، کنسرو ماهی تن طرفداران زیادی دارد. «تن» نام یک نوع ماهی نیست بلکه نام گروهی وسیع از ماهیهاست؛ در ایران از ۴ نوع ماهی تن استفاده میشود؛ «گیدِر»، «زرده»، «اَسبَک» و «هَوور» که به ترتیب گرانتر،خوشمزهتر و مغذیترند.
گاهی پیش میآید ماهی تازه در اختیارمان نباشد در این شرایط میتوانیم از سایر
فراوردههای ماهی که ماندگاری بالاتری دارند مثل کنسرو یا ماهی منجمد استفاده کنیم.
کنسرو ماهی در شرایط عادی، حاوی نگهدارنده و افزودنی خاصی نیست مگر اینکه با توجه
به ذائقه مردم برخی افزودنیهای مجاز مثل سبزیها و ادویهجات یا سس و… به تن ماهی
اضافه شود
یکسانی ارزش غذایی کنسرو ماهی در مقایسه با ماهی تازه به شرایطی که ماهی در آن
منجمد و بعد فراوری شده است، بستگی دارد. اگر ماهی تازه به سرعت منجمد و در فراوری
نکتههای بهداشتی رعایت شود و شرایط و زمان پخت ماهی تازه طبق اصول پروتکل موجود
باشد، تفاوت چندانی بین ارزش غذایی ماهی تازه و ماهی کنسروی وجود ندارد.
در شرایط معمول، روغن ماهی میتواند جوابگوی روغن مورد نیاز داخل کنسرو باشد و
کیفیت و قوام آن را حفظ میکند.
کنسرو ماهی در شرایط عادی، حاوی نگهدارنده و افزودنی خاصی نیست مگر اینکه با توجه
به ذائقه مردم برخی افزودنیهای مجاز مثل سبزیها و ادویهجات یا سس و… به تن ماهی
اضافه شود. مطلقاً نگهدارنده شیمیایی در روند کنسرو کردن استفاده نمیشود. نمک
نیز به عنوان نگهدارنده و افزایشدهنده زمان ماندگاری محصول به کنسرو اضافه میشود
اما میزان آن خیلی بالا نیست، البته کسانی که باید رژیم غذایی محدود از نمک را
دنبال کنند بهتر است که این محصول غذایی را نخورند./س