دکترسیدعلیاکبر هاشمیراد، رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان البرز در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران گفت:برنامهریزی و همکاری در اجرای همایشها و سلسله نشستهایی همچون سبکرهای زندگی، پدافند غیرعامل، اقتصاد مقاومتی، فرهنگ کار و کارآفرینی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است از جمله برنامههای جهاد دانشگاهی البرز در راستای بسترسازی برای اجرایی کردن منویات معظم له میباشد.
وی تلاش در راستای اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری را یکی از رویکردهای مهم جهاد دانشگاهی این استان دانست و یادآور شد: دبیرخانه دائمی هم اندیشی منویات مقام معظم رهبری از سوی این نهاد انقلابی در استان البرز راهاندازی شدهاست که در این دبیرخانه، دستگاهها و نهادهای علمی و اجرایی استان البرز حضور خواهند داشت و تلاش بر این است که به طور علمی و متعهدانهتر راهکارهای عملیاتی اجرایی کردن منویات رهبر معظم انقلاب در این دبیرخانه احصا شده و زمینه ها و بسترهای تحقق آنها در استان فراهم گردد.
هاشمی راد در این جلسه به رعایت اصول اخلاقی در پژوهش نیز تأکید کرد و افزود: اخلاق پژوهشی از جمله مباحثی است که در اساسنامه دبیرخانه دائمی هم اندیشی منویات مقام معظم رهبری اتخاذ شده است و بررسی خواهد شد.
وی افزود: اخلاق پژوهشی اقتضا میکند در مسیر پژوهش از ابتدا تا انتها رعایت اصول اخلاقی را داشته باشیم و در صورت استفاده از مقالات دیگر باید منبع آن در مقالات آورده شود و از پژوهشهای علمی و مقالات محافظت و صیانت شود.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز بر ضرورت برگزاری اینگونه همایشها تأکید کرد و یادآور شد: تبیین مؤلفههای اقتصاد مقاومتی با اندیشمندی دانشگاهیان و اصحاب علم و دانش محقق خواهد شد و تا زمانی که این اندیشهها در حوزه نظر، تشریح و در جایی مکتوب و جمع آوری نشود نمیتوان راهبردی را در جهت عملیاتی شدن آنها پیش برد.
وی در پایان سخنان خود تصرح کرد: بعد از بررسی نهایی و داوری مقالات ارائه شده در این همایش، شاخصها و مولفههای سبک زندگی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی را مورد مطالعه قرار داده و راهکارهای مقتضی برای دستیابی به اهداف مد نظر را شناسایی و بر اساس آن در سطح کشور و یا استان برنامه ریزی منسجمی صورت خواهد گرفت.
در ادامه احمدرضا فیروزی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز در خصوص برگزاری و اجرای این همایش در سطح ملی اشاره نمود و ابراز داشت: این همایش در 11 محور تعریف شده است و امید است با همکاری و هم افزایی نهادهای فرهنگی روند اجرایی کار با سرعت بیشتری انجام شود.
وی در مورد چرايی برپايی همايش گفت: اين همايش بر پايه حركت در جهت تبیین سبک زندگیِ متناسب با اقتصاد مقامتی طراحی شده است؛ و از آن رو که موضوع اقتصاد مقاومتی مبحث جديدی است ضروری است در حوزه نرمافزاری به آن پرداخت تا مفاهيم نظری و ادبيات علمی آن تبیین گردد و بتوان آن را در عرصه اجرايی نيز بهكار برد.
فیروزی درباره زمانبندی همايش نیز گفت: با توجه به تعطيلی دانشگاهها در تابستان، مهلت ارسال مقالات تا 20 آبانماه در نظر گرفته شده است و زمان برگزاری همایش نیز نیمه دوم آذرماه سال جاری است که محققان، صاحب نظران، اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب، دانشجویان و سایر علاقه
مندان از سراسر کشور میتوانند در این همایش شرکت نمایند.
حجت الاسلام و المسلمین اسحاق محمدی تبار، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز در خصوص همکاری در برگزاری این همایش گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج همکاری لازم را در برگزاری هر چه بهتر همایش دریغ نخواهد کرد و از طریق در اختیار گذاشتن سالن و اطلاع رسانی به اساتید و دانشجویان همکاری صورت خواهد گرفت.
فرهاد ترابی، معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان البرز نیز در ادامه با ذکر حدیثی از امام رضا (ع) گفت: طبق روایت امام همام، مومن به قله های ایمان دست پیدا نمی کند مگر با سه ویژگی "شناخت درست از دین"، "برنامه ریزی درست اقتصادی" و "مقاومت در برابر سختی ها". اقتصاد مقاومتی نیز با این روایت امام رضا (ع) ارتباط معنایی زیادی دارد و سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی را به ما نشان می دهد.
وی در ادامه افزود: منویات مقام معظم رهبری در حوزه های سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی و پدافند غیرعامل دغدغه همه ماست و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری آمادگی دارد در این همایش در زمینه داوری مقالات با دبیرخانه همایش همکاری کند.
در در ادامه این نشست، حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی اکبر ایمانی، معاون فرهنگی دانشگاه خوارزمی و امام جمعه شهرستان فردیس نیز گفت: اقتصاد در شرایط فعلی بسیار ضربه پذیر است و به همین دلیل دشمنان از طریق تحریمها و فشار اقتصادی در صدد آسیب رساندن به کشور هستند و در حال حاضر اقتصاد مقاومتی از بحث های جدی است که باید به آن پرداخته شود و نحوه تأثیر گذاری سبک زندگی بر اقتصاد مقاومتی نیز بررسی شود.
وی در پایان خواستار شد: در برگزاری این گونه همایشها نگاه میدانی و عملیاتی به واقعیتهای جامعه در نظر گرفته شود.
در ادامه این نشست، اعضای حاضر به تبادل نظر و ارائه دیدگاه ها و پیشنهادهای خویش در زمینه موضوع نشست پرداختند./ح