به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم ؛ این بیانیه در اصل بیانیه ای است علیه مخالفان سوری مقیم خارج و تمام گروه ها و دستگاه های وابسته به آنها بویژه گروه موسوم به ائتلاف ملی و دولت احمد طعمه.
به گزارش خبرگزاری آسیا، این بیانیه پیامدهای بسیارخطرناکی بویژه برای انعقاد کنفرانس ژنو 2 که ائتلاف ملی معارضان به علت سلب اعتماد اکثر گروه های مسلح تاثیر گذار در داخل، قادر به شرکت در آن نیست، به دنبال دارد؛ بنابراین بعید نیست که این بیانیه پاسخی باشد به پذیرش بدون پیش شرط "الجربا" رئیس ائتلاف ملی شرکت کننده در کنفرانس ژنو2.
گروه های امضا کننده این بیانیه ضمن دعوت همه طرف های مسلح و غیر مسلح به وحدت، اعلام کرده اند که کسی شایستگی نمایندگی آنها را دارد که شریک مشکلات و مصائب آنها بوده است.این گروه ها می گویند: گروه ها و تشکل هایی که بدون رجوع به اوضاع داخلی در خارج تشکیل می شود، نمایند آنها نیستند و به رسمیت شناخته نمی شوند و خلاصه این که ائتلاف ملی و دولت فرضی "احمد طعمه" به رسمیت شناخته نمی شوند و نماینده آنها نیستند.
جبهه النصره، احرار الشام، لواء التوحید، صقور الشام، لواء الاسلام، جنبش فجر الاسلام، جنبش النور، گردان های نور الدین الزنکی، جمعیت حلب و لواء الانصار امضا کنندگان این بیانیه هستند.قرائت این بیانیه از سوی "عبدالعزیز سلامه" فرمانده تیپ التوحید - وابسته به اخوان المسلمین- که چند روزی است با لواء الفتح ادغام شده، موجب اهمیت آن شده است زیرا سلامه تنها در مواقع حساس و مهم حضور رسانه ای دارد و سایر امور را به عبدالقادر الصالح فرمانده نظامی لواء التوحید محول می کند.
این بیانیه از حساس ترین و شفاف ترین بیانیه های معارضان سوری محسوب می شود زیرا موضع گروه های مسلح سوری را به صراحت در قبال ائتلاف ملی و نپذیرفتن مشروعیت نمایندگی این ائتلاف بیان می کند.
منابع معارض در گفت و گو با خبرگزاری "آسیا" این بیانیه را گذرگاهی حساس برای معارضان سوری توصیف و خاطرنشان کردند که اگر معارضان سوری در سایه تنش های درونی نتوانند از آن عبور و پیامدهای آن را مدیریت کنند، بعید نیست که احمد الطعمه از منصب فرضی خود استعفا کند زیرا مهمترین گروه های وابسته به ارتش آزاد مانند لواءالتوحید و صقور الشام، از وی سلب اعماد کرده اند و در این صورت دیگر در سوریه مکانی برای استقرار این دولت باقی نمی ماند. نکته مهم و قابل توجه این بیانیه، حضور تیپ توحید و جبهه النصره در کنار هم است، چرا که نشان می دهد جبهه النصره که دولت ترکیه تلاش دارد آن را از لیست گروه های تروریستی خارج کند، در واقع شاخه ای از اخوان المسلمین سوریه می باشد و به همین دلیل هم با گروهک مسلح دولت اسلامی عراق و شام ادغام نشد.
در مورد وابستگی های جبهه النصره و دیگر گروه های مسلح در سوریه به ترکیه و اخوان المسلمین در آینده اخبار بیشتری منتشر خواهد شد و این در حالی است که به نظر می رسد اخوانی ها از مطرح شدن این واقعیت ها به شدت واهمه دارند.