به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از الميادين، اظهارات حسن روحانی و باراک اوباما روسای جمهور ایران و آمریکا درباره روابط دو کشور در مجمع عمومی سازمان ملل فضای مثبت، خوشبینانه در عین حال محتاطانه ای را در ایران ایجاد کرده است.
"حازم کلاس" خبرنگار این شبکه در گزارشی در این زمینه افزود: اظهارات روحانی و اوباما درباره بهبود روابط ایران و آمریکا می تواند نشانه های گشایش در روابط دو کشور باشد. محافل سیاسی در ایران سخنرانی حسن روحانی را ترجمه عملی تاکتیک نرمش قهرمانانه توصیف کردند. این انعطاف پذیری باعث شد که ایران مورد توجه همه کشورها قرار گیرد. رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی خود بیست و پنج بار به ایران اشاره کرد و این اشاره می تواند نشانه ای از ورود تهران و واشنگتن به مرحله اعتماد سازی باشد. کارشناسان سیاسی در ایران می گویند نباید زیاد خوشبین بود.
شهروند ایرانی گفت روابط ایران و آمریکا بر اساس اظهارات دو رئیس جمهور به نظر می رسد بهتر خواهد شد. امیدواریم این بهبود روابط بر اوضاع اقتصادی و سیاسی تاثیر داشته باشد.
شهروند ایرانی گفت: من فکر می کنم اوضاع سیاسی و اقتصادی بهتر خواهد شد.
شهروند دیگر گفت: چشم امید ما به آقای روحانی است. از ابتدا به وی امید داشتیم و امیدواریم اوضاع در آینده بهتر شود.
صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: آقای روحانی متوازن سخن گفت و سخنانش باعث ناامیدی کشورهای غربی و رای دهندگان وی نشد. همچنین وی در این سخنرانی بهانه ای به دست مخالفان اصولگرای تندرو در ایران نداد. وی توانست اعتماد رهبر انقلاب را حفظ کند. می توان گفت روحانی در این سخنرانی موفق عمل کرد.
فواد ایزدی استاد دانشگاه در ایران گفت: در حال حاضر شک و تردیدهایی درباره نیت آمریکا برای حل و فصل اختلافات در برنامه هسته ای و دیگر مشکلات وجود دارد. سخنرانی اوباما بسیار خوب ولی ناقص بود. وی زمانی که گفت آمریکا در پی تغییر نظام ایران نیست باید به این مسئله نیز اشاره می کرد که باید طرح یکصد میلیون دلاری آمریکا برای سرنگون کردن نظام ایران لغو خواهد شد. اوباما همچنین گفت رئیس جمهور روحانی از حمایت مردمی برخوردار است. در حال حاضر این پرسش مطرح است چگونه می توان دولتی را تحریم کرد که توسط ملت خود انتخاب شده است.
خبرنگار این شبکه در ادامه افزود: حل و فصل اختلافات در برنامه هسته ای ایران در اولویت سیاست تهران و واشنگتن قرار دارد. به نظر می رسد حل و فصل این مشکل راه را برای حل دیگر مشکلات باز خواهد کرد. شهروندان ایرانی از سخنرانی اوباما و روحانی استقبال کردند. ایرانی ها می دانند دهه ها خصومت نمی تواند یک شبه به روابط دوستی تبدیل شود.