به گزارش
خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران؛ "نقش ديپلماسي عمومي ايران بر افكار عمومي غرب" شب گذشته با حضور حسامالدين آشنا مشاور فرهنگي رئيس جمهور و فواد ايزدي كارشناس ارشد مسائل بين الملل در برنامه گفتگوي ويژه خبري مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
فواد ايزادي در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجري برنامه مبني بر اينكه چرا در قبال جمهوري اسلامي ايران چند صدا وجود دارد گفت: در ميان سياستمداران آمريكا يك گروه خواهان فشار و تحريم بيشتر عليه ايران هستند، به گونهاي كه آنها خواستار ايجاد مشكلاتي براي مردم ايران در عرصههاي مختلف هستند.
وي با اشاره به اينكه اين دسته از سياستمداران آمريكا با اعمال فشارهاي بيشتر خواستار تغيير محاسبات مسئولان جمهوري اسلامي ايران بودند، افزود: متاسفانه اكثريت افرادي كه در قواي مقننه و مجريه آمريكا هستند، به اين گروه تعلق دارند.
اين كارشناس ارشد مسائل بين الملل اظهار داشت: گروه دوم سياستمداران آمريكا كساني هستند كه متوجه شدند سياستهاي چندين ساله آمريكا در خصوص مسائل غرب آسيا موفق نبوده است.
ايزدي با اشاره به اينكه گروه دوم سياستمداران آمريكا اكنون اهميت و قدرت ايران اسلامي را درك كردهاند خاطرنشان ساخت: هيئت چندين ساله آمريكا بايد نسبت به ايران بازنگري كند.
وي با اشاره به اينكه سيستم حركت اوباما از همان ابتدا به گونه اي بود كه به سمت باد مخالف در حركت بود گفت: گروه تندرو در آمريكا در اكثريت قرار دارد، به طوري كه اوباما بيشتر به سمت گروه هاي تندرو متمايل است.
* اوباما بايد در سخنراني خود تغيير جديتري را نسبت به ايران اعمال ميکرداين كارشناس ارشد مسائل بين الملل افزود: اوباما ميبايست در سخنرانيهاي خود نسبت به ايران لطيفتر سخن ميگفت، اين در حالي است كه بايد اذعان داشت كه سخنراني اوباما نسبت به سالهاي گذشته متفاوت بود.
ايزدي با اشاره به اينكه بايد اوباما در سخنرانياش تغيير و تحول جديتري را نسبت به ايران اعمال ميكرد خاطرنشان ساخت: مشكل اصلي ما كنگره آمريكا است زيرا قوانين ضد ايراني از سوي كنگره عليه ايران مورد تصويب قرار ميگيرد.
وي با اشاره به اينكه اوباما با تصويب تحريم بنزين ايران در كنگره مخالف بود اظهار داشت: سلاح آمريكا در دست دمكراتها است. به طوري كه حتي يك سناتور دمكرات هم نيز حاضر به شنيدن سخنان اوباما نشده و در نهايت قانون تحريم بنزين ايران با يك راي 100 بر 0 تصويب شد.
* اوباما بايد محور تغيير را در دست بگيرد اين كارشناس ارشد مسائل بين الملل با بيان اينكه اسرائيليها كنگره آمريكا را اشغال كردهاند گفت: اوباما بايد خودش محور تغيير را در دست بگيرد.
ايزدي با اشاره به اينكه برخي افرادي كه در آمريكا وجود دارند مخالف سياستهاي خارجي آمريكا هستند افزود: گروه اقليتي كه درون دولت است، به دليل نگاه واقع بينانهشان به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد سياست آمريكا نسبت به ايران عوض شود.
* رسانههاي آمريكايي نقش تعيين كنندهاي در تصميم سازي دولت دارند وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه در آمريكا چه كساني رسانهها را هدايت ميكنند ادامه داد: رسانههاي آمريكايي نقش تعيين كنندهاي را در تصميمگري و تصميمسازي بري دولتها ايفا ميكنند.
اين كارشناس ارشد مسائل بين الملل با بيان اينكه بسياري از مقامات آمريكايي معترض هستند كه اين رسانهها بودند كه ما را به سودان بردند و از آنجا نيز خارج ساختند افزود: رسانههاي آمريكايي خصوصي هستند به اين معني كه دولت در اين رسانهها مالكيت مستقيمي ندارد، پس بايد گفت كه مالكيت آمريكا به يك درصد ثروتمند آمريكا بر ميگردد.
ايزدي با بيان اينكه رسانههاي آمريكا بيشتر به نظرات مالكان و صاحبان خود توجه ميكنند، گفت: اين صاحبان و مالكان متعلق به يك درصد جامعه هستند.
وي با اشاره به اينكه در كشورهاي غربي رسانهها مورد پشتيباني نظام سرمايه داري قرار ميگيرند ادامه داد: در بسياري از مواقع رسانهها دولتمردان را هدايت ميكنند.
اين كارشناس ارشد مسائل بين الملل با اشاره به اينكه نظريه ديگري وجود دارد كه مديريت رسانهها را مرتبط با نخبگان هر دو حزب آمريكا مي داند اضافه كرد: خطوط رسانهها را نخبگان دو حزب تعيين ميكنند به طور مثال نخبگان هر دو حزب دمكرات و جمهوريخواه خواستار حمله به عراق بودند.
وي با اشاره به اينكه نخبگان دمكرات و جمهوريخواه خواستار حمله به عراق بودند اضافه كرد: رسانه ها از اين خط سياسي و خط خبري پيروي مي كنند.
ايزدي با بيان اينكه در رسانههاي آمريكا بحث در رابطه با حمله به عراق بسيار زياد مطرح مي شد گفت: همه نخبگان سياسي در رسانه ها نفوذ دارند به گونه اي كه همه آنها مي توانند خودشان بازيگر اصلي شود
اين كارشناس ارشد مسائل بين الملل با اشاره به اينكه رسانههاي آمريكايي به شدت از جنگ روسيه حمايت ميكنند اظهار داشت: رسانهها نتوانستند افكار عمومي آمريكا را براي جنگ مديريت كنند به طوري كه 70 درصد مردم با جنگ عليه ملت سوريه مخالفت كردند.
ايزدي با اشاره به دومين سالگرد جنبش وال استريت در هفته گذشته افزود: دولت آمريكا اين جنبش را سركوب كرد، اما به نظر مي رسد تفكرات اين جنبش در سطح امعه آمريكا رشد يافته است.
وي با بيان اينكه مديريت مردم براي دولت آمريكا مشكلتر شده است، خاطرنشان ساخت: افكار عمومي در آمريكا اهميت بسيار زيادي را پيدا كرده اند.
اين كارشناس ارشد مسائل بين الملل با اشاره به اينكه افكار عمومي ميتواند سياستهاي عمومي را تغيير دهند افزود: بايد در حوزه ديپلماسي عمومي به شدت كار كنيم.
ايزدي با اشاره به اينكه هيئت ايراني مستقر در نيويورك در حوزههاي مختلف داراي تخصص و مهارت است اظهار داشت: آنها به صورت حرفهاي مباحث را پيگيري ميكنند.
وي ادامه داد: مقاومت مردم سبب شد تا آمريكاييها نتوانند دستور كاري را كه عليه مردم ايران طراحي كرده بودند را به مرحله اجرا بگذارند.
ايزدي با اشاره به اينكه ماحاضر نيستيم از حقوق اوليه خود بگذريم افزود: مقامات دولت نهم و دهم همراه با مردم "نه" بزرگي را به آمريكا گفتند.
اين كارشناس ارشد مسائل بين الملل با بيان اينكه دولت يازدهم در مجمع عمومي سازمان ملل در جايگاه قدرتمندي قرار گرفته بود گفت: اگر قرار بود دولتهاي قبلي در مقابل خواستههاي آمريكا كوتاه بيايند و هرآنچه كه آنها ميگفتند را گوش ميدادند، در اين دوره از مذاكرات هم پوشش خبري رئيس جمهور شبيه پوشش خبري روساي جمهور قبلي ايران ميشد.
وي با اشاره به اهميت مقاومت مردم ايران در طح منطقه و جهان اظهار داشت: رسانهها بايد در حوزه ديپلماسي عمومي وظيفه خود را به خوبي انجام دهند و افكار عمومي را به سمت حق سوق دهند.