دکتر
انوشه متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران
درباره تغذیه مناسب دانش آموزان دیابتی نوع اول در مدارس و تفاوت غذایی شان
با دیگر دانش آموزان گفت: غذاهای بچه های دیابتی با دیگر هم سن و سال
هایشان چندان فرقی ندارد فقط باید دوز انسولین مصرفی شان را باید تنظیم
کنند.
وی درباره میان وعده ی مناسب در زنگ تفریح در مدارس، میان وعده ی
معمول نان و پنیر و گردو یا ساندویچ های مختلف خانگی را به خانواده ها
توصیه کرد و گفت: در میان وعده های شان به جای مصرف آب میوه های صنعتی از
میوه های تازه استفاده کنند و به جای خوراکی های شیرین مثل کلوچه و کیک که
میان وعده ی مناسبی نیست و میزان قندشان را دچار نوسان می کند استفاده از
میوه های خشک، نخود و مغزهای خشک خرما و کشمش یا مواد غذایی کم شیرین را
برای تغذیه شان بهتر دانست که هنگامی که دچار افت قند می شوند از آنها
استفاده کنند.
این دکتر تغذیه در جواب اینکه آیا تغذیه در مقاطع
ابتدایی و دبیرستان با هم تفاوت دارند گفت: اصول تغذیه شان یکی است نظم شام
و ناهارشان و صبحانه شان یکی است.
وی خوردن صبحانه را یکی از امور مهم
در سلامتی شان دانست که حتماً صبحانه خورده شود خوابشان را تنظیم کنند
چون دیر خوابیدن باعث می شود نتوانند وعده ی صبحانه را کافی دریافت کنند
که این نخوردن صبحانه باعث عدم تمرکز در آنها می شود که به صورت مداوم در
سطح هوشیاری شان و یادگیری در مدارس اثر می گذارد.
وی خانواده ها را به خوردن صبحانه و برنامه ریزی برای جمع شدن در کنار فرزندشان در محیط آرام بدون استرس تشویق کرد.
با رسیدن به سن بلوغ در فرد دیابتی میزان دریافت کالری بالا می رود این
دکتر متخصص در بیان اینکه در سن بلوغ معمولاً میزان دریافت کالری بالا می
رود و در هر سنی فرق می کند در مقاطع دبیرستان و راهنمایی به دلایل هورمونی
و با توجه به میزان رشد فرد نیاز به انرژی بیشتری دارد.
وی درباره رژیم غذایی این دسته از دانش آموزان در مدارس توصیه هایی داشتند:
اینکه در میان وعده بچه ها نظارت کامل انجام شود،منوی غذایشان با غذایی که در خانه صرف می شود تفاوتی نداشته باشد در مصرف چربی، نمک دقت شود.
در مدارس خصوصی نظارت روی کیفیت غذا بیشتر است این دکتر تغذیه اعلام امیدواری کرد به اینکه در مدارس خصوصی دست خانواده ها بازتر هست که می توانند روی منوی غذایی شان نظر بدهند.
ایشان
به نظارت درست در بوفه مدارس و انجمن اولیا و مربیان و مدیران مدارس تأکید
بیشتری کرد و اظهار نمود غذاهایی در بوفه های مدارس ارائه میشود باید از
نظر منبع سالم و بهداشتی بوده از آن نوع غذاهایی نباشد که روی سلامتی
فرزندمان اثر منفی بگذارد. همکاری اولیا را در این مسأله مفید دانست./ع2