این استاد حوزه گفت: خواجه نصیر وقتی متوجه شد که نمیتواند در برابر آن سیر به صورت فیزیکی و نظامی کاری انجام دهد به صورت فرهنگی با آن برخورد کرد به گونهای موجب شد بسیاری مسلمان شوند و با این عمل خود معادله سلفیها را تغییر داد.
وی خاطرنشان کرد: عباسیان حاکمیت بر مسلمانان را به نااهلان و بیگانگان سپرده بودند و خود مشغول عیش و نوش و تباهی بودند و همین از دلایل اساسی سقوط حاکمیت آنان بود.
کارشناس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) اظهار داشت: سلفیها نیز تلاش داشتند با ساقط کردن مستعصم خلیفهای ضعیفتر از او داشته باشند تا تفکرات خود را به او القاء کنند. ما در زمینه تبیین مبانی و حقایق از خواجه نصیرالدین طوسی وظیفه داریم و در این باره بسیار کوتاهی کردهایم.
وی با تاکید بر جایگاه این عالم بزرگ تصریح کرد: خواجه نصیر در عصر غیبت از مؤثرترین علما در جهان اسلام است و مسلمان شدن خان مغول، تأسیس رصدخانه مراغه، حفظ 400 هزار جلد کتاب فاخر، نوشتن کتب متعدد، تربیت شاگردان برجسته و حفظ بسیاری از نفوس از جمله خدمات این دانشمند بزرگ است.
وی اذعان کرد: از ابتدا همین افرادی که چنین ادعاهایی را در طول تاریخ مطرح کردند، خود زمینه حضور و حمله مغولها را فراهم کردند چرا که نخستین تحریکها از سوی خلیفه بغداد برای حمله به خوارزم صورت گرفت و در ادامه این حملات به بغداد هم رسید و در نهایت حکومت بغداد سقوط کرد./س