به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری نووستی ، لاوروف در مصاحبه با روزنامه کامرسانت روسیه گفت: این مسئله دارای اهمیت بسیار زیادی است که در کنفرانس لاهه زمانی که رای گیری در خصوص نقش کنوانسیون منع استفاده از سلاحهای شیمیایی برای تحقق برنامه نابودسازی تسلیحات شیمیایی در سوریه صورت میگرفت، بند ویژهای به قطعنامه اضافه گردید که بر اساس آن از تمامی کشورها، اگر تاکنون این کار را انجام ندادهاند، خواسته شده است تا به این کنوانسیون بپیوندند.
وزیر خارجه روسیه افزود: بگذارید یک راز کوچک را همینجا برملاء کنم. این بند به پیشنهاد ایران صورت گرفت و آمریکا هم از این ابتکارعمل حمایت کرد.
لاوروف یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران در قرن گذشته دو بار قربانی حملات شیمیایی شده است، بنابراین واضح است که منع استفاده از این نوع سلاحها برای این کشور اهمیت خاص دارد و من فکر میکنم که این پیشنهاد مضاعف کاملا بجا و درست صورت گرفته است.
189 کشور جهان تاکنون به این کنوانسیون پیوستهاند، در حالیکه کشورهای آنگولیا، مصر، اسرائیل، کره شمالی، میانمار و سودان جنوبی از عضویت در این پیمان سر باز میزنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد کارشناسان روس آماده (هستند) در همه جنبههاي فعاليتهاي آتي مشارکت داشته باشند؛ در بازرسيها و در ساختارهاي اداري که ممکن است به منظور هماهنگ کردن فعاليتها بين سازمان ملل و سازمان منع تسليحات شيميايي ايجاد شود و همچنين ساختارهايي که احتمالا برقرار خواهد شد تا امنيت بازرسان را تامين کند.
وي همچنين وعده داد روسيه از تلاشهاي آتي سازمان منع تسليحات شيميايي در سوريه، حمايت مالي خواهد کرد.
وي گفت روسيه، دولت سوريه را تشويق ميکند برنامه مورد توافق سازمان ملل و سازمان منع تسليحات شيميايي را رعايت کند ولي قدرتهاي غربي و متحدان عرب آنها که از مخالفان سوري حمايت ميکنند بايد براي شورشيان ، پيام روشني بفرستند تا آنها جرات نکنند اين فرايند را تضعيف کنند.
لاوروف افزود روسيه براي برگزاري کنفرانسي بينالمللي به منظور عاريسازي منطقه خاورميانه از تسليحات کشتار جمعي تلاش خواهد کرد.
برگزاري اين کنفرانس در سال 2010 مورد توافق قرار گرفت و قرار بود اين نشست پارسال برگزار شود ولي تدارکات براي برگزاري آن متوقف شده است.