پریسا طاهری رئیس اداره سالمندی وزارت بهداشت در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: برنامه مراقبت ادغام يافته سالمند برنامه ای است که در تمامی دانشگاه ها در حال اجرا است، برنامه ای که بیماری هایي همچون پرفشاری خون، اختلال خواب، اختلال حافظه، اختلالات بیماری های قلبی و عروقی، اختلالات نابینایی و شنوایی، اختلالات روانی و خیلی از بیماری های دیگر را در سالمندان بررسی می کنند.
وی ادامه داد: برنامه مراقبت ادغام يافته سالمند هم اکنون در 125 شهرستان و تمامی دانشگاه های کشور در حال اجرا است.
رئیس اداره سالمندی وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: برنامه دوم کلان اداره سالمندی وزارت بهداشت، برنامه شیوه زندگی سالم با تاکید بر تغذیه سالم است که در حال حاضر در تمامی دانشگاه ها و 260 شهرستان کشور در حال اجرا است.
طاهری در ادامه اظهارداشت: این دو برنامه از سال 85 از چهار شهرستان و چهار دانشگاه شروع شده است و امروز برنامه مراقبت ادغام يافته سالمند در یکصد و بیست و پنج شهرستان و برنامه شیوه زندگی سالم در دویست و شصت شهرستان در حال اجرا است و پیش بینی کردیم که تا پایان برنامه پنجم توسعه بتوانیم فراتر از قولی که در برنامه داریم، جلو برویم و بتوانیم گسترش را در حد صد در صد برسانیم و بتوانیم جلو تر از برنامه پنجم توسعه حرکت کنیم که هم اکنون از این برنامه جلو هستیم.
رئیس اداره سالمندی وزارت بهداشت در پایان اظهارداشت: با اجرای برنامه مراقبت ادغام يافته سالمند؛ سالمندان زمانی که به مراکز بهداشتی، پایگاه های بهداشتی و ... در سراسر کشور مراجعه می کنند می توانند خدمات دریافت کنند، در صورتی كه سالمند «احتمال بیماری یا مشكل» داشته باشد به پزشك مركز ارجاع داده خواهد شد. در صورت ارجاع سالمند به پزشك مركز، چنانچه برای سالمند احتمال ابتلا به یك و یا چند بیماری وجود داشته باشد كه نیاز به خدمات تخصصی بر اساس راهنمای آموزشی سالمند داشته باشد جهت دریافت مراقبت های سطح بالاتر در چرخه ارجاع قرار خواهد گرفت و چنانچه سالمند مبتلا به بیماری باشد كه نیاز به خدمات و مراقبت های سلامتی پزشك مركز داشته باشد در چرخه مراقبت های پیگیری قرار خواهد گرفت و در غیر این صورت در چرخه مراقبت های دوره ای قرار خواهد گرفت./م