به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ داريوش بهارلويي با بيان اينكه با پايان يافتن شهريور ماه، سال آبي ۹۲-۹۱ نيز به آخر رسيد افزود: طي سال گذشته مجموع حجم ورودي آب به سدهاي خوزستان حدود ۱۸ ميليارد متر مكعب بوده است كه سهم حوضه كارون بزرگ و سدهاي زنجيره اي آن ۱۴ ميليارد و ۳۵۰ ميليون مترمكعب، كرخه دو ميليارد و ۶۵ ميليون مترمكعب و مارون يك ميليارد و ۱۷۴ ميليون مترمكعب بوده است.
اين در حالي است كه طي همين مدت حدود ۱۵ ميليارد و ۲۸۰ ميليون مترمكعب آب از سدهاي استان رها شده است.
وي افزود: سد كرخه با ۵۸ درصد كاهش ورودي نسبت به آمار بلند مدت، سال سختي به لحاظ منابع آبي را پشت سر گذاشته است ، سد دز نيز با ۴۲ درصدكاهش، سد كارون۳ با ۳۸ درصد كاهش و سد مارون با ۳۲ درصد نرخ كاهش ورودي به ترتيب بعد از سد كرخه قرار گرفته است.
مديريت دفتر برنامه ريزي و كنترل منابع آب معاونت بهره برداري سد و نيروگاه سازمان آب و برق خوزستان با بيان اينكه مجموع ميزان توليد در سال آبي گذشته ۱۳ هزار و ۲۹۹ گيگاوات ساعت بود گفت: اين رقم نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد افزايش داشته است.
وي بيان كرد: اين افزايش بيانگر آمادگي و بهره برداري مناسب از مجموع نيروگاههاي برق آبي است.
بهارلويي اضافه كرد: با وجود تداوم خشكسالي و كاهش چشمگير ورودي ها، با تلاش و هماهنگي بخش هاي مختلف سازمان آب و برق خوزستان در تمامي حوضه هاي آبريز و اراضي پايين دست سدها، مديريت منابع و مصارف آب به گونه اي انجام گرفت كه نياز آبي منطقه به طور كامل تامين شده و به لحاظ كيفي نيز آب در شرايط استاندارد باشد.
وي همچنين از ذخيره نسبتا مناسب آب در سدها تا شروع بارندگي ها خبر داد.
بيش از ۹۰درصد توليد برق آبي كشور در خوزستان انجام مي شود./س