به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان اسحاق طاهریمقدم بیان کرد: در سال زراعی جاری، پیشبینی شده گندم آبی در سطح 70 هزار هکتار، گندم دیم در سطح 206 هزار و 500 هکتار، جو آبی در سطح 8500 هکتار و جو دیم هم در سطح 126 هزار هکتار کشت شود و سازمان نیز بذور مورد نیاز و کود را تامین کرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه پدیده خشکسالی و کاهش روانآبهای استان چندین سال است در استان فراگیر شده سبب وارد شدن خسارات بسیاری به کشاورزان دیمکار شده تا جایی که در مناطق جنوبی و در کشت دیم میزان خسارت به کشاورزان بسیار بالاست و از آنجا که منبعی برای پرداخت خسارت به کشاورزان وجود ندارد، توجه هرچه بیشتر صندوقهای بیمه به این امر ضروری است.
در ادامه مسئول صندوق بیمه استان گفت: درحال حاضر مهمترین مشکل در صندوق بیمه کشاورزی انباشت بدهی دولت به صندوق بیمه ناشی از بدهی سالهای قبل و عدم تخصیص اعتبارات در سالجاری است.
به گفته مهندس رفیعی در محصولات دیم سال قبل حدود 111 هزار هکتار از کشت دیم استان دچار خسارت شدهاند و صندوق بیمه به علت کمبود اعتبار تاکنون نتوانسته اقدامات شایستهای انجام دهد.
همچنین مهندس قربانی، رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان گفت: متأسفانه زوال درختان بلوط به صورت یک فرآیند پیش رونده در استان در حال گسترش است و پیش بینی می شود تا پایان امسال به 300 هزار هکتار و بالغ بر 15 میلیون اصله درختان بزرگ با قدمتی بالای 50 تا 100 سال بخصوص درختان دانه زاد برسد.
مهندس مختاری، از کارشناسان آب منطقهای استان، نیز گفت: با توجه به آمارهای بلندمدت حجم روانآبهای استان حدود 59 درصد و در آبهای زیرزمینی حدود 5 متر افت داشته است./س