به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ، عباس آخوندی گفت: همشه در مسئولیت ها تلاش داریم که از دید بهره بردار خدمات به فعالیت ها نگاه کنم، بنابراین همیشه می گویم که باید اقدامات ما بر کیفیت زندگی تاثیر گذار باشد.
وی با بیان اینکه زمین در ایران ابزار حفظ ارزش پول بوده است، بنابراین هر وقت که اقتصاد دچار تلاطم میشود، پول به سمت زمین و مسکن یا سکه و طلا میرود، اظهار داشت: بنابراین در حوزه زمین قطعاً باید سیاستهای مالیاتی به نحوی باشد که افراد اگر خواستند با زمین و یا مسکن کاسبی کنند، مالیات این کاسبی را پرداخت کنند و هر کسی از مالیات فرار کرد، با آن برخورد شود.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه از رئیس سازمان ملی زمین و مسکن میخواهم یک گروه اقتصادی تشکیل دهد، افزود: براین اساس با هماهنگی وزارت اقتصاد باید به مدلی جدید برسیم که مالیات از کاسبی زمین و مسکن اخذ شود.
آخوندی با اشاره به سیاستگذاری در حوزه مالیات، گفت: با همکاری وزارت اقتصاد به دنبال این هستیم که با مدت اجاره، مالیات کمتری از مالکان دریافت شود زیرا هر چقدر طول دوره اجارهنشینی طولانی شود، مستأجر از رفاه برخوردار میشود و موجر به عنوان کسب و کار بادوام و قابل اتکا به آن میپردازد.
وی در خصوص واگذاری واحدهای مسکن مهر گفت: دولت پایبند به تعهدات خود است، بنابراین وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن مهر تلاش خواهد کرد، تمام تعهدات خود را پاسخ دهد و به آنها پایبند باشد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید به بحث مدیریت زمین توجه ویژهای داشت ، گفت: کیفیت زندگی در اطراف کلانشهرها باید بیشتر باشد، تا مردم علاقه بیشتری برای اسکان در شهرهای اطراف داشته باشند که لازمه این کار دسترسی آسان حمل و نقل به این شهرها است.
وی با انتقاد از اینکه متأسفانه هنوز حمل و نقل مشکل دارد و کیفیت زندگی در حومه پایین است، گفت: از رئیس جدید سازمان ملی زمین و مسکن میخواهم که از منظر وزارت راه و شهرسازی با زمین کاسبی نکنیم، تا با مدیریت زمین کیفیت زندگی را در شهرهای اطراف بالا ببریم.
آخوندی با اشاره به اینکه باید توسعه شهری را با توسعه حملونقل در نظر بگیریم، خاطر نشان کرد: مدیریت زمین باید در جهت کمک به شهرداریها باشد البته شهرداریهایی که به طرح جامع شهری پاینبد باشند نه نه شهرداریهایی قانون فروشی میکنند.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: آمادهسازی زمین باید به سمت یک نسل جدید برود تا بلوکهای شهری را به تولید کنندگان و انبوهسازان بدهیم تا شهرکسازی را انجام دهند و در نهایت باید سیاستهای زمین در کنار سیاستهای تجهیز منابع مالی بانکها باشد تا با قدرت خرید افزایش یابد.
وی با انتقاد از افزایش جمعیت در تهران اظهار داشت: جمعیت تهران در حال حاضر در شب 8.5 میلیون نفر است که با این پروانههای صادر شده به بالای 10 میلیون نفر می رسد در حالیکه کیفیت زندگی شهری مناسب و سالم از تهران می رود.
آخوندی با بیان اینکه افزایش جمعیت در تهران زنگ خطری بود که از اواخر دهه 40 به صدا در آمد، بنابراین باید به فکر کنترل جمعیت تهران باشیم، گفت: جمعیت تهران بعد از انقلاب اسلامی 200 درصد رشد داشته است.
وزیر راه وشهرسازی با انتقاد از ساخت شهرک های صنعتی در اطراف تهران، گفت: 18 درصد جمعیت کل کشور در تهران زندگی می کند در حالیکه در ابتدا قرار بود که کیفیت زندگی در حومه شهر نسبت به تهران بالاتر باشد اما هنوز کیفیت شهرهای حومه ای بسیار پایین است.
انتهاي پيام/