به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ عبدالحسين مهدينسب اظهار داشت: شايع ترين محل شكستگي در افراد سالمند در نتيجه پوكي استخوان، انتهاي مچ دست، ستون مهره ها و لگن است و هر چقدر سن بيشتر شود، احتمال بروز پوكي استخوان و شكسته شدن آن افزايش مي يابد كه این عارضه، يكي از مشكلات عمده سالمندان است.
وي ادامه داد: ضعف عضلات در هنگام سالمندي از ديگر مشكلات این افراد است. هنگامي كه عضلات سالمندان ضعيف مي شود، توانايي و قدرت نگهداري بدن کاهش یافته و در نتیجه، سريع به زمين مي خورند و پس از زمين خوردن، دچار شكستگي استخوان مي شوند.
اين ارتوپد افزود: از ديگر مشكلات افراد سالمند، دردهاي استخواني و مفاصل است كه به دلايل ضعيف شدن، نرم شدن و پوكي استخوان ايجاد مي شود.
مهدينسب بيان كرد: افراد سالمند بايد هنگامي كه در حالت نشسته هستند، عضلات ران و لگن خود را حركت دهند تا عضلات بيشتر تحرك داشته باشد. همچنین از وسايل محافظتكننده مانند دستشوييهاي فرنگي و صندلي استفاده كنند تا فشار روي مفصلها كم شود.
وي عنوان كرد: ضعف عضلات را مي توان با ورزش و سفت و شل كردن عضله ها، رفع كرد. همچنين سالمندان می توانند با نرمش هاي عضلاني درجا، پاهاي خود را حركت دهند که در اين صورت از ضعف عضلاني و افتادن به زمين جلوگيري مي شود.
اين ارتوپد خاطر نشان كرد: به غير از مسایل عضلاني و استخواني، مساله ديگري كه در طب سالمندان وجود دارد، مشكلات روحي و رواني است كه در نتيجه پوكي استخوان ايجاد مي شود كه در صورت توجه بيشتر خانواده ها به سالمندان، رفع مي شود.
مهدينسب بيان كرد: افراد سالمند در اين دوران دچار مشكلاتي هستند كه خانواده ها بايد مراقب آنها باشند. توصيه ميشود كه سالمندان در هنگام راه رفتن از عصاهاي چهارپايه استفاده كنند تا به مفاصل آنها فشاري وارد نشود. همچنين از داروهاي تقويتكننده استخوان و مفصل استفاده كنند و با توجه به اين كه مصرف لبنيات، تراكم طبيعي و بهتري به استخوان هاي افراد سالمند مي دهد، توصيه ميشود از اين مواد خوراکی نیز بيشتر استفاده كنند./س