به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ،محمدیان در جشن برداشت محصول گردو در شهرستان اسکو با بیان این مطلب افزود: سطح زیر کشت گردو در استان به 11 هزار و500 هکتار رسیده و تولید این محصول به 1/3 تن در هکتار افزایش یافته است.
وی بابیان اینکه یکی از نیازهای شهرستان که نقش مهمی نیزدر ایجاد اشتغال بخصوص جوانان دارد، راه اندازی کارگاه های کوچک و بزرگ بسته بندی و صنایع فراوری محصولات کشاورزی به ویژه گردو است، افزود: با بسته بندی خوب و مناسب محصول، زمینه عرضه و فروش گردو با قیمت بالاتر و ایجاد زمینه اشتغالزایی در سطح شهرستان فراهم می شود.
محمدیان در ادامه اظهار کرد: متاسفانه به علت فقدان صنایع بسته بندی و فراوری، محصول تولیدی به قیمت نازلی از کشاورزان خریداری می شود که به هیچ وجه جوابگوی هزینه های تولیدی آن نبوده و امید می رود با تشکیل تعاونی ها از ضرر و زیان تولید کنندگان این محصول پر ارزش جلوگیری شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه برگزاری جشن برداشت گردو بی تردید، فرصتی برای معرفی این محصول با ارزش و قدردانی از بهره برداران پرتلاش این محصول مهم بوده و بخصوص شکل گیری تشکل های صنفی جهت پیگیری مسائل و مشکلات این محصول و نیز توسعه صنایع فرآوری و تکمیلی قسمت های مختلف این درخت، گام بلندی در توسعه شهرستان و منطقه بشمار خواهد آمدگفت: درحال حاضر فقط از مغز گردو استفاده می شود و این درحالی است که سایر فراورده های این محصول نیز درآمدزا می باشد.
وی با بیان اینکه تامین نهال های پیوندی و ترویج كشت آنها، تعویض تاج درختان بویژه دردرختان كم سن وسال و نیز ترویج سایر عملیات اصلاحی مثل تغذیه صحیح و بهینه درختان، اصلاح تراكم و هرس، در راستای افزایش کمی وکیفی محصول تولیدی همچنان تداوم خواهد یافت افزود: با توسعه این عملیات می توان در سالهای آتی علاوه بر افزایش کیفیت محصول، به عملکرد تا دو برابر فعلی تولید محصول خوشبین بود./س