زني كه دولت آمريكا را تعطيل كرد، گل كردن ديپلماسي فيس‌بوكي ظريف، دولت آمريكا براي چندمين بار تعطيل مي‌شود؟، هنيه جامه‌دار بانوي اول قطر!، گفتگوي ر‌ئيس‌جمهور با موسس توييتر درباره فيلترينگ؟! و ... از جمله اخبار جذاب بسته خبري امروز است.

به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران؛ هر روز شاهد توليد حجم گسترده‌اي از اخبار و گزارشات مختلف و متنوع در خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي خبري هستيم كه رصد تمام اين اخبار براي مخاطبان در گرو صرف وقت بالايي است و البته از حوصله آنها نيز خارج؛ براي تسهيل در مرور اين اخبار، تلاش داريم گزيده‌اي از اخبار سياسي هر روز كه در فضاي مجازي منتشر مي‌شود را در قالب يك بسته خبري در اختيار مخاطبان قرار دهيم.

گفتگوي ر‌ئيس‌جمهور با موسس توييتر درباره فيلترينگ؟!

یک سایت خبری مدعی تبادل توییت بین حسن روحانی و جک دورسی موسس توییتر درباره فیلترینگ شد!
به گزارش ايسنا، جک دورسی، موسس توییتر در توییتی از حسن روحانی پرسید: "عصر بخیر رئیس‌جمهور! آیا مردم ایران میتونن توییت‌های شما رو بخونن؟"


جك دورسی موسس توییتر

حسن روحانی به او پاسخ داد: "عصر به خیر جک. به کریستین امانپور (خبرنگار سی ان ان) هم گفتم تلاش می‌کنم مردمم به اطلاعات جهانی دسترسی داشته باشند چون حق آنهاست".

زني كه دولت آمريكا را تعطيل كرد

برای اولین‌بار طی17 سال اخیر یک نفر به تنهایی توانست دولت آمریکا را تعطیل کند؛ این فرد یک نماینده کنگره نبود بلکه زنی با نام سیلویا بورول، مدیر جدید سازمان مدیریت و بودجه بود كه با ارسال یک نامه فرآیند تعطیلی پارک‌های ملی، مراکز نمایشگاهی و بخش‌های دیگری را رقم زد.



به گزارش تسنيم، بورول 47 ساله هرچند در شغل جدید خود تنها سابقه‌ای 6 ماهه دارد اما سه سال سابقه معاونت در سازمان مدیریت و بودجه را دارد و طی 12 سال اخیر مشغول انجام فعالیت‌های خیریه بوده است و آغاز فعالیت وی به سال 1992 و پس از انتخاب کلینتون به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا مربوط مي‌شود، وی برای اولین‌ بار در سال 1998 وارد سازمان مدیریت و بودجه شد و تا سال 2001 به عنوان معاون مدیر این سازمان مشغول کار بود و دومین زنی است که به سمت مدیریت این سازمان برگزیده شده است.

كانديدايي بشار اسد در انتخابات آينده سوريه

حسین شیخ‌الاسلام مشاور امور بین‌الملل رئیس مجلس با بیان اینکه مقام معظم رهبری بنا بر جایگاه رهبری‌شان وظیفه خود می‌دانند که از منتخب ملت حمایت و شرایط را برای تحقق شعارهای منتخب مردم فراهم كنند، اظهار داشت: هیچ کس حق ندارد از حقوق ملت ایران بگذرد چرا که ملت ایران حقوق ثابت و غیر قابل گذشتی دارد و روحانی با این شعار که من از حقوق مردم گذشت می‌کنم روی کار نیامد و نرمش قهرمانانه مورد نظر در روشِ حصول آن حقوق است.

شیخ‌الاسلام در گفتگو با فارس، با تاکید بر اینکه بشار اسد سال دیگر در انتخابات سوریه کاندیدا می‌شود، گفت: اوباما در صحبت‌های خود گفت که "بشار اسد آدم کشته است" در حالی که مردم سوریه باید این را تشخیص دهند و غرب اگر به چنین چیزی اعتقاد دارد، بگذارد اسد کاندیدا شود.

مشاور امور بین‌الملل رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به فعال شدن دیپلماسی دولت در قبال آمریکا دیپلماسی مجلس هم فعال می‌شود، تصریح کرد: خیر، کنگره آمریکا هم به IPU (اجلاس پاييزه در ژنو) نمی‌آید و ما با آنها طرف نمی‌شویم‌.

تعويق تصويب تحريم‌هاي عليه ايران توسط كنگره آمريكا

یک دستیار کنگره‌ آمریکا گفته است که کمیته بانکداری سنا قرار بود در ماه سپتامبر به بسته‌ جدید تحریم‌ها که در ماه ژوئیه توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد بپردازد، ولی اکنون حداقل تا چند هفته این کار را نخواهد کرد؛ به گزارش رویترز، این اقدام می‌تواند فضای بهتری را در مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 که قرار است در تاریخ 15 و 16 اکتبر در ژنو برگزار شود، ایجاد کند.

به گزارش ايسنا، باب کورکر، سناتور جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و یک عضو کمیته بانکداری در گفتگو با رویترز اظهار داشت: گفتگوهایی درباره این که آیا در حال حاضر این بهترین کار است و اینکه در حالی که مذاکرات ادامه دارند فقط تحریم‌های موجود در جای خود باشند، صورت گرفت و کنگره به طور کلی همچنان نسبت به ایران مشکوک است و از تحریم‌های شدید‌تر حمایت می‌کند و در اين راستا کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه‌ اروپا روز دوشنبه با صراحت گفت که ترحیح می‌دهد قانونگذاران ‌آمریکایی و سایرین پیش از مذاکرات هسته‌‌ای تحریمی را علیه ایران اعمال نکنند.

ظريف در آذر ماه به آفريقا خواهد رفت

حمیدرضا دهقانی نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی، با مثبت ارزیابی کردن دیدار احسان اوغلو دبیر کل سازمان و رئیس‌جمهور کشورمان در نیویورک اظهار داشت: احسان اوغلو پس از بازگشت از نیویورک در مصاحبه‌ای دیدارش با روحانی را بسیار مثبت ارزیابی کرده و خواستار گسترش روابط بین جمهوری اسلامی ایران و سازمان همکاری های اسلامی در چارچوب تعهداتی که ایران در سازمان دارد، شده است‌.

وی در گفتگو با مهر، از برگزاري اجلاس آینده سازمان همکاری‌های اسلامی در ماه دسامبر (آذر ماه) در گینه کوناکری خبر داد و گفت: این اجلاس در روزهای پایانی دبیر کلی احسان اوغلو خواهد بود و در واقع دبیر کل سازمان همکاری‌های اسلامی از ابتدای سال 2014 عیاد مدنی از عربستان خواهد بود و اين اجلاس در سطح وزرا است و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

از جهاد نكاح تا همجنس‌گرايي! جبهه النصره به كجا مي‌رود!؟

اخیرا با وجود فتواهای متعدد از سوی وهابی‌ها برای حضور زنان در سوریه و تامین نیاز جنسی شورشیان جبهه النصره اما انحرافات اخلاقی در میان نیروهای این گروهک تروریستی رو به افزایش است و این‌بار جهادگرایان(!) از طریق همجنس‌گرايی سعی در تامین نیازهای جنسی خود دارند.  



به گزارش آصف‌نيوز، علی‌رغم اینکه این گروهک تروریستی ادعای پیروی از دین اسلام را دارد و بر آموزه‌های اسلام تاکید می‌کند اما اعمالشان به شدت توهین به اسلام است و آن‌ها با اقدامات خود در بین مردم هر روز منفور‌تر می‌شوند.



لحن تمسخرآمیز مقام وزارت خارجه آمریکا در توصیف ظریف

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه آمریکا مشروح اظهارات مطرح ‌شده در نشست خبری یکی از مقامات ارشد این کشور که در مذاکرات اخیر ایران و گروه ۱+۵ در نیویورک حضور داشته را منتشر کرده است و این مقام وزارت خارجه آمریکا که نام وی منتشر نشده، در بخشی از اظهاراتش در مورد نشست وزرای خارجه ایران و ۱+۵، با لحنی تمسخرآمیز در مورد وزیر خارجه ایران محمدجواد ظریف سخن گفته است.

به گزارش عصر هامون، در بخشی از اظهارات این مقام وزارت خارجه آمریکا آمده است: همانطور که می‌دانید، بعد از آنکه وزرای ۱+۵ دیدار کوتاهی داشتند، ظریف وزیر خارجه ایران هم به ما پیوست او ارائه‌ای حدود فکر می‌کنم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای داشت و وي، آنطور که خانم اشتون گفت، "پرانرژی" بود، فکر کنم او (ظریف) به درستی نمی‌داند که منظور ما از پرانرژی چیست، زيرا ما پرانرژی را عبارتی تملق‌آمیز می‌دانیم. (خنده)

این مقام آمریکا در ادامه به بیان جزئیاتی از مذاکرات ۱+۵ در نیویورک پرداخته و گفته است وزیر خارجه ایران در ادامه این نشست، "ارائه‌ای حساب‌ شده" داشت و خواسته‌های ایران را تشریح کرد و به گفته وی، بر اساس طرح مورد نظر ایران، در عرض یک سال نه تنها می‌توان به توافق رسید، بلکه می‌توان این توافق را کاملا اجرا کرد.

ورود مجلس به پرونده مهرآباد در صورت عدم برخورد قوه قضاييه

كمال‌الدين پيرموذن نماينده مردم اردبيل در مجلس، با اشاره به اينكه رييس‌جمهوري تبلور اراده ملت است و هر گونه توهين به وي اهانت به ملت بزرگ ايران به شمار مي‌رود، اظهار داشت: خودسرهايي كه چندي پيش غائله قم را ۲۲ بهمن ماه سال گذشته آفريدند، نشان دادند كه با فرمايشات رهبر معظم انقلاب زاويه پيدا كرده‌اند و پس از واقعه ۲۲ بهمن رهبري انقلاب در ديدار با جمعي از مردم استان آذربايجان تصريح كردند كه اين حركت‌ها را نمي‌پذيرند.

پيرموذن در گفتگو با ايرنا، با تاكيد بر اينكه دولت براساس طرح سياست نرمش قهرمانانه رهبر معظم انقلاب اقدامات لازم را انجام داده است، گفت: اقدامات خودسرانه‌اي مانند حادثه مهرآباد مي‌تواند اقتدار نظام را زير سوال برده و قدرت چانه‌زني ما را در عرصه جهاني كاهش دهد و در صورتي كه قوه قضاييه با عوامل اين حادثه برخورد نكند وظيفه مجلس است كه وارد شود و اين مساله را پيگيري كند.

عكس يادگاري مجري سابق VOA  با ظريف
 

عکس یادگاری نگار مرتضوی مجری سابق صدای آمریکا با جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در نیویورک



دولت آمريكا براي چندمين بار تعطيل مي‌شود؟

آنیا کُل خبرنگار کانال اول تلویزیون دولتی آلمان "آ.اِر.دِ" مستقر در تالار بورس فرانکفورت آلمان گزارش داد: پس از آنکه کنگره آمریکا نتوانست درخصوص افزایش سقف بدهی‌های حدود 17 هزار میلیارد دلاری دولت به اجماع برسد دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا هفدهمین تعطیلی دولت وقت آمریکا را به نام خود ثبت کرد و این وقفه مالی دولتی بدان معنا است که دولت آمریکا در اداره امور دولتی کشور دیگر پول بیشتری برای خرج کردن ندارد، در نتیجه ادارات تعطیل و کارمندان نیز به مرخصی اجباری فرستاده خواهند شد اما کنگره آمریکا باید تا هفدهم اکتبر امسال در مورد افزایش مجدد سقف دیون دولت تصمیم بگیرد.

به گزارش خبرآنلاين، از دهه هفتاد میلادی تا به امروز تاکنون 17 بار دولت‌های وقت آمریکا بر اثر فقدان نقدینگی به تعطیلی کشیده شده‌اند. طولانی‌ترین زمان تعطیلی دولت‌های آمریکا 21 روز و مربوط به سال 1996 در دوران ریاست‌جمهوری بیل کلینتون بوده است كه این مدت تعطیلی در آن زمان 400 میلیون دلار برای دولت کلینتون هزینه دربرداشت.

ادامه مرگ بر آمريكا تا توافقي بر اساس منافع و احترام متقابل

حجت الاسلام سیدرضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، درباره اظهارنظر‌های اخیر مبنی بر دنبال کردن و عدم دنبال کردن شعار مرگ بر آمریکا در پی انجام گفتگوي تلفنی رئیس‌جمهور با اوباما اظهار داشت: هنوز توافقی صورت نگرفته که بگوییم این شعار را بدهند یا ندهند و بنده معتقدم شعار را باید ادامه بدهند و هر وقت توافقی بر اساس منافع و احترام متقابل میان ایران و آمریکا حاصل شد ما هم در شعار مرگ بر آمریکا تجدید نظر خواهیم کرد.

وی در گفتگو با مهر، با اشاره به اينكه اصل ارتباط تلفنی انجام گرفت و ما تازه شروع به کار کرده و عجله‌ای نداریم که ظرف یک هفته یا یک ماه آینده موضوع حل شود، گفت: مسئله باید از سوی دولتمردان و دیپلمات‌های کشور در چارچوب مشخص دنبال شود‌ البته باید در داخل کشور نیز همزمان با پیشبرد مسائل در سیاست خارجی تمام ظرفیت‌ها را در ایجاد کار و اشتغال کنترل مصرف، کنترل نقدینگی سرگردان، ایجاد ثبات در بازار و... بالفعل کنیم که در داخل کشور نیز مشکلات حل شود و نیازمند دشمنان در خارج از کشور نباشیم.

هنيه جامه‌دار بانوي اول قطر شد!

اسماعيل هنيه، نخست‌وزير جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) در نوار غزه که در پي تحولات اخير منطقه به حکومت قطر گرايش خاصي پيدا کرده است، جامه‌دار بانوي اول اين کشور شد، وي که پيش از اين عکس يادگاري‌اش در حال گرفتن ناخن‌هاي شيخ فتنه (يوسف القرضاوي) در کنار خودرو حامل وي خبرساز شده بود، اين بار به اقدام جديدي روي آورد.



به گزارش مشرق، طبق فيلمي که به ‌تازگي از هنيه در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شده است، وي در حال پوشاندن لباس به شيخه موزه بنت مسند، همسر امير سابق قطر ديده مي‌شود که تصوير اين اقدام وي از امروز در مقياس وسيعي در شبکه‌هاي اجتماعي دست به دست مي‌شود و سوژه خنده برخي بدخواهان مقاومت شده است، مخالفت حماس با دولت سوريه و حمايت گهگاه برخي بخش‌هاي غيرنظامي حماس از مخالفان محور مقاومت طي دو سال اخير، باعث بدبيني مردم به اين جنبش و زير سؤال رفتن دستاوردهاي چند دهه اخير آن شده است.
 
كودكان سوري قربانيان تحجر و زياده‌خواهي تروريست‌ها

به گزارش آصف‌نيوز، به دلیل تداوم جنگ داخلی در سوریه و با وجود وقایعی از جمله گسترش استفاده از مواد مخدر، رابطه با زنان دیگر تحت عنوان جهاد نکاح، همجنس‌بازی که گروهک‌های تروریستی انجام می‌دهند، تنها گروهی که در معرض خطر آموزش نامناسب قرار دارند، کودکان سوریه هستند.















تماسي براي خداحافظي، 15 دقيقه طول كشيد

یکی از نمایندگان حاضر در جلسه مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی درباره نکات مطرح شده در این جلسه از سوی روحانی گفت: آقای روحانی در این جلسه به صورت مشخص گزارشی از سفرهای خود به نیویورک به نمایندگان مجلس ارائه کرد.

به گزارش پارسينه، وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور گفتند که ظاهرا در زمان حضور در نیویورک وی صلاح ندیده که دیدار با مقامات آمریکایی و اوباما داشته باشد، تصريح كرد: به گفته آقای روحانی ظاهرا در لحظات آخر حضور هیات ایرانی در نیویورک،‌ آمریکایی‌ها از هیات ایرانی تقاضا کردند که تنها در حد یک خداحافظی تماسی میان اوباما و روحانی برقرار شود ولی ظاهرا پس از تماس این مکالمه 15 دقیقه به طول انجامیده و درباره مسائل هسته‌ای بحث و گفتگو شده است.

تجمع خنده‌دار كودكان و پيرزن‌هاي آفريقايي تبار در حمايت از منافقين!

تجمع برگزار شده هفته گذشته از سوی سازمان تروریستی مجاهدین خلق، شاید خنده‌دارترین تجمع چند سال اخیر این گروه بود و با وجود کشته شدن تعدادی در قرارگاه اشرف، قریب به اتفاق حاضران در این تجمع، شباهتی به ایرانیان نداشتند و اکثر این افراد را پیرزن‌ها و کودکان با چهره آفریقایی تشکیل می‌دادند که ظاهرا با مبالغی جیره، چند ساعتی برای شرکت در این تجمع و بلند کردن پرچم یک گروه تروریستی قبول زحمت کردند! رادیو آمریکایی فردا هم اذعان کرد: امسال سازمان‌های حقوق بشری ترجیح دادند برنامه اعتراضی ترتیب ندهند.







به گزارش آينده، البته در میتینگ سامان داده شده از سوی منافقین برخی از تندروترین سیاستمداران آمریکایی از جمله جان بولتون، نماینده جورج بوش در سازمان ملل که از کاهش تنش بین ایران و آمریکا نگرانند، حضور داشتند و گزارشگر این رسانه آمریکایی نوشت: در صحبتی که با این افراد داشتم، می‌گفتند که نظری ندارم و در عین حال یک مرد سیاهپوست سالخورده که ساکسيفون به گردن و کلاه زرد رنگ مجاهدین را بر سر داشت و همچنین سه نوجوان سیاهپوست گفتند که از طرف کلیسای خودشان و کشیشان به جمعیت پیوستند و اطلاع دقیقی از سازمان مجاهدین نداشتند.

غنچه‌هايي به رنگ مقاومت

تصاویر آشنایی است که سند مظلومیت ایرانیان غیورمردی است که به استکبار و سلطه صهیونیسم باج نمی‌دهند و در این راستا جانشان را هم تقدیم می‌کنند.

آرمیتا رضایی نژاد فرزند شهید داریوش رضایی‌نژاد از شهدای هسته‌ای کشور:



علیرضا احمدی روشن فرزند شهید مصطفی احمدی روشن از شهدای هسته‌ای کشور:



محمد عاشوری فرزند شهید محمد عاشوری از شهدای جهاد علمی کشور:



و رضوانه باغبانی فرزند شهید هادی باغبانی شهید مستند ساز مقاومت سوریه:



شاید میان کسانی همچون آرمیتا رضایی‌نژاد، علیرضا احمدی‌روشن، محمد عاشوری و رضوانه باغبانی از زمین تا آسمان تفاوت باشد، شاید هم به نظر همگی در یک نقطه مشترک باشند و آن از دست دادن پدر در سنین زیر پنج سالگی باشد اما آنچه این فرزندان نسل چهارمی انقلاب و جنگ را از دیگر هم نسلانشان متمایز می‌کند، رنگ مقاومت است. اینان که همه حاصل زندگی دغدغه‌مند شهدای بزرگ اخیر هستند به رنگ مقاومت‌اند. پدران آن‌ها شهدای قرن21، شهدای قرن حقوق بشر و آزادی هستند. شهدای هسته‌ای، جهاد علمی و هنر انقلابی هستند. شاید جنگ و خون خارج از درک کودکانه‌شان باشد اما سندی بر ظلم و جنایت تروریست‌های دنیا است که گوش صلح جهانی را با ادعاهای پوچ خود کر کرده‌اند.

بلومبرگ: ديپلماسي فيس‌بوكي ظريف گل كرد

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، که در هفته گذشته بیش از 100 هزار طرفدار جدید به صفحه فیس بوکی‌اش اضافه شده و به 348000 نفر رسانده همچنان بر بال دیپلماسی رسانه‌های اجتماعی پیش می‌رود.

به گزارش بولتن‌نيوز،‌ بلومبرگ با ذکر این مقدمه نوشت: صفحه فیس‌بوک او نه تنها حاوی عکس‌هایی از جلسات او با دیپلمات‌های غربی و مراجعین روزمره در دفتر کار وی، بلکه شامل اشعاری از مولانا و فردوسی، شعرای کلاسیک ایران است. او نوشته دیروز، برای قدم زدن به اطراف مخزنی در پارک مرکزی رفته است، این اولین‌بار است که طی بیش از یک هفته گذشته فرصتی یافته تا شهر نیویورک را از نزدیک ببیند. ظریف علاوه بر جلسات دیپلماتیک خود، با تحلیلگران سیاسی و دانشمندان هسته‌ای، از جمله نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز ملاقات کرده است.

طبق آخرین مطالبی که وی بر روی فیس بوک خود گذاشته، according to his latest entry on Facebook گویا امروز هم قرار بوده در 8 جلسۀ مختلف با وزرا و سفرای خارجی، از جمله ناوی پیلای، کمیسر عالی سازمان ملل برای حقوق بشر، ملاقات کند.

چرا ديگر كسي از آمريكا نمي‌ترسد؟

در سال 1991 آمریکا بر این گمان بود که خلاصی یافتن از رقیب در عرصه بین‌الملل، باعث کاهش بودجه نظامی این کشور و به تبع آن شکوفا شدن اقتصادش خواهد شد، به همین سبب جورج بوش پدر، پس از عملیات طوفان صحرا فورا شمار نیروها و تشکیلات نظامی خود را کاهش داد و بیل کلینتون رئیس‌جمهور اسبق آمریکا نیز این شیوه را پی‌گرفت و بودجه نظامی آمریکا را محدودتر کرد.

به گزارش تدبير24، اما بازگشت جمهوری‌خواهان به کنگره در سال 1995 به بازنگری در مساله بودجه جنگی آمریکا انجامید و با این که آمریکا دیگر دشمنی برای جنگیدن نداشت، به افزایش تسلیحات خود روی آورد؛ تا این که نومحافظه‌کاران زمینه را برای حمله آمریکا به تمام جهان به منظور پایه گذاری نخستین امپراتوری جهانی فراهم کردند و حملات 11 سپتامبر سال 2001، فرصتی مناسب برای جورج بوش پسر بود که از آن برای حمله به افغانستان و عراق استفاده کند تا پس از آن نوبت به سوریه، لیبی، سومالی و سودان برسد و آمریکا برنامه خود را با حمله به ایران و پس از آن به چین به پایان برساند.

در حال حاضر روشن است که آمریکا، با وجود برتری نظامی بر 20 کشور بزرگ جهان که از میان آن‌ها می‌توان به روسیه و چین هم اشاره کرد، دیگر قادر به برپا کردن جنگ‌های کلاسیک گسترده نیست به همین دلیل آمریکا به محض استقرار ناوهای جنگی روسی در دریای مدیترانه، از حمله به سوریه منصرف و ناچار شد ناوهای خود را در دریای سرخ مستقر کند تا بتواند موشک‌های تام هاک خود را از آن جا شلیک کند. اما برای شلیک این موشک‌ها هم ناچار به استفاده از حریم هوایی عربستان و اردن بود.

در آن زمان ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در مقاله‌ نیویورک تایمز در خصوص آنچه "عزم و اراده استفاده از قدرت وحشیانه در سیاست خارجی" توصیف شده، زبان به نصیحت مقامات واشنگتن گشود و این مقاله خشم سیاستمداران آمریکایی را برانگیخت و رئیس‌جمهور آمریکا پاسخ پوتین را در سخنرانی خود در سازمان ملل داد و گفت: "هیچ کشوری در جهان، اعم از روسیه وجود ندارد که آرزو داشته باشد، باری که آمریکا به دوش می‌کشد را بر دوش داشته باشد، آمریکا نقش کلانتر جهان را در رعایت برابری بین انسان‌ها ایفا کرده است". اما پاسخ اوباما کافی نبود.

وقتی دیلما روسف رئیس‌جمهور برزیل از آمریکا خواست برای جاسوسی از همه کشورهای جهان، عذرخواهی کند، ناگهان تمام حضار برای او دست زدند و این واکنش، شکوه سخنرانی اوباما را فروریخت، پس از آن نیز رئیس‌جمهور سوییس سیاست قدرت‌طلبی آمریکا را محکوم کرد. در این میان اوا مورالس رئیس‌جمهور بولیوی پا را از این نیز فراتر گذاشت و محاکمه رئیس‌جمهور آمریکا را در دادگاه بین‌المللی به اتهام ارتکاب جنایت ضد بشریت خواستار شد. پس از آن تامیسلاو نیکولیک رئیس‌جمهور صربستان دادگاه‌های بین‌المللی را به دلیل اینکه تنها دشمنان آمریکا را محاکمه می‌کند، تئاتری مسخره و مضحک خواند.

در طول تاریخ، هیچ قدرت جهانی به اندازه حال حاضر آمریکا آماج انتقادات نبوده است و این انتقادات نشان می‌دهد که آمریکا پس از عقب‌نشینی خفت‌باری که در برابر سوریه داشت، دیگر قادر نیست کشوری را بترساند.

تاثير نزديكي ايران و غرب بر بحران سوريه

در کنا ر موضوع اصلی چالش‌زا در روابط ایران و غرب، یعنی بحث هسته‌ای بحران فراگیر سوریه هم در اوج‌گیری تنش‌های منطقه‌ای و تداوم خصومت میان بازیگران مختلف دخیل در آن اثرگذار بوده است‌. نگاه ایران به تحولات سوریه فراتر از اعتراضات مدنی وجنگ و درگیری میان اقلیت حاکم علوی واکثریت سنی است، سوریه گرانیگاه اصلی مقاومت و حلقه پیوند با متحد استراتژیک آن یعنی حزب ا.. لبنان در منطقه است و ایران تغییر در ساختار سیاسی سوریه از سوی نیروهای خارجی را قبول ندارد‌.

به گزارش خبرآنلاين، ایران در کنار روسیه از راه‌ حل سیاسی حمایت کرده و دخالت نظامی محور عربی و غربی ضدسوری در منطقه را عامل کشیدگی اوضاع می‌داند و تلاش آمریکا برای اقدام نظامی با مقاومت متحدان بشاراسد کم‌رنگتر شده است و کلید حل بحران سوریه در دستان ایران و روسیه است و در کنار دستاورد ایران در موضوع هسته‌ای در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، باید به نرمتر شدن مواضع غرب نسبت به بحران سوریه نيز اشاره کرد، بطوریکه به رغم تصویب قطعنامه جدید علیه دمشق اشاره‌ای به بند هفتم منشور ملل‌متحد و بکارگیری زور نشده وهمچنین نامی از دولت سوریه و یاگروه خاصی که مقصر بکارگیری سلاح شیمایی باشند؛ برده نشده است.

نکته‌ اصلی این است که بحران هسته‌ای ایران و سوریه به نوعی باهم پیوند خورده لذا به نظر می‌رسد که با نزدیکی مواضع ایران و غرب بر سر تفاهم منطقی برای حل و فصل این اختلاف دیرینه می‌توانیم به گشایش در بحران سوریه و توافق میان بازیگران آن در آینده نزدیک امیدوار باشیم بطوریکه ولید معلم وزیر امورخارجه سوریه نیز ضمن رد واهمه سوریه از نزدیکی میان آمریکا وایران؛ آن‌ راگام مثبت و سازنده دانست، قبل از این غرب و برخی از کشورهای عربي، ایران را عامل اصلی ادامه بحران داخلی و بقای رژیم سوریه می‌دانستند، در دیدارهای دیپلمات‌های ایران با هتمایان غربی و عربی در نیویورک بیشتر کشورها از ورود ایران به کنفرانس ژنو 2 استقبال و نقش کشورمان را در ایجاد صلح و ثبات در منطقه مهم قلمداد کردند.
انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۰:۴۵ ۱۱ مهر ۱۳۹۲
این خانومی که در کنار آقای هنیه ایستاده احتمالا خبرنگار هستند که اخیرا اسلام آورده.
Iran (Islamic Republic of)
asal
۰۰:۱۶ ۱۱ مهر ۱۳۹۲
سلام پس چرا ما نمیتونیم بریم تو فیس بوک؟
United States of America
علی
۲۰:۳۳ ۱۰ مهر ۱۳۹۲
عکس آقای ظریف هیچ ارتباطی با خانم مورد بحث ندارد.آقای عکس به سمت و جهت دیگری است و معلوم است که این خانم خودش راجلوی دوربین قرار داده است.بنابر این عنوان عکس یادگاری ناصحیح و غیر منصفانه است.
آخرین اخبار