علي لطفي
در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج افزود: ميزان نزولات جوي در استان سالانه افزون بر 735 ميليمتر معادل سه برابر ميانگين كشوري است.
وي بيان كرد: حجم آب تجديد شونده نيز در استان 2/9 ميليارد مترمعكب است كه به دليل اختلاف ارتفاع زمين هاي كشاورزي با دشت ها و منابع مصرفي تاكنون استفاده مطلوبي از اين آبها نشده است.
لطفي اظهار كرد: حجم آب مهار شده و استحصالي از منابع آبي سطحي و زيرزميني استان حدود 6/1 ميليارد متر مكعب است كه بر اساس برآورد كارشناسان افزون بر 82درصد ميزان آبهاي سطحي بدون استفاده از اين استان خارج مي شود.
وي با بيان اينكه از سال 88 تاكنون هيچ گونه طرح مطالعاتي در استان نداشتيم، افزود: سهم كهگيلويه وبويراحمد از اعتبارات ملي در بخش آب و كشاورزي نسبت به ساير استان ها بسيار ناچيز است.
وي افزود: براي برخي از طرح هاي استان نيز اوراق مشاركت پيش بيني شده كه اين مهم نيز نمي تواند مشكلات اعتباري براي مطالعه طرح ها را در اين استان رفع كند.
لطفي از استاندار و مجمع نمايندگان استان خواست تا بتوانند با رايزيني و چانه زني بيشتر مشكلات اعتباري طرح هاي مطالعاتي در استان را در بخش آب مرتفع كنند.
وي با بيان اينكه طرح هاي مطالعاتي و سدهاي موجود در استان هم اكنون به دليل كمبود اعتبار به كندي پيش مي رود ، افزود: اعتبارات كنوني تخصيص يافته حتي براي حقوق نگهبان اين سدها و طرح ها هم كافي نيست.
مديرعامل آب منطقه اي كهگيلويه وبويراحمد با اشاره به تعداد سدهاي موجود و ميزان پيشرفت فيزيكي آنها ، اظهار كرد: سد تنگ سرخ به عنوان يكي از مهمترين پروژه هاي بخش آب در اين استان است كه تنها براي احداث بدنه اين سد به اعتباري افزون بر186ميليارد تومان اعتبار نياز است.
لطفي تصريح كرد: در سال گذشته نيز 18ميليارد ريال به اين طرح اختصاص يافت كه تنها 33درصد اين اعتبار جذب شد.
لطفي ميزان اعتبار مصوب اين را امسال 218 ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: 18 ميليارد ريال اعتبارات عمومي و 200 ميليارد ريال نيز از محل فروش اوراق مشاركت است.
مديرعامل آب منطقه اي كهگيلويه وبويراحمد با اشاره به سد كوثر در گچساران نيز گفت: ميزان بهره مندي استان از اين سد بزرگ كمتر از 50 درصد است./س