ما بايد توجه داشته باشم تا شخص كمتر در معرض عدم امنيت از طرف ما قرار بگيرد و نبايد به مشكلات ظاهري افراد مورد تمسخر قرار گيرد.

دكتر مهدي دوايي، روانشناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص علت هاي خود زشت پنداري گفت: يكي از ريشه هاي بيماري رواني اضطراب مزمن و طولاني مدت است كه موجب پيدايش بيماري هاي رواني مي شود به اين شكل كه شخص يك بلاتكليفي و ابهام در زندگي دارد كه در پي آن اضطراب بوجود مي آيد و منجر به آسيب هاي رواني مي شود.

*اضطراب ريشه اصلي ناكامي در رسيدن به خواسته ها
وي اظهار داشت: ريشه اضطراب ناكامي در رسيدن به خواسته ها است بعضي از ناكامي ها اضطراب زيادي به همراه دارد و يكي از ناكامي ها احساس حقارت است در اين صورت خود احساس مي كند از طرف ديگران تحقير مي شود و خودش نيز به خود بهايي نمي دهد.

وي در ادامه گفت: يكي از مهمترين احساس حقارت خود زشت پنداري است كه فرد از ظاهر خود ناراحت و كلافه است و احساس مي كند زيبا نيست.

وي خاطرنشان كرد: اگر شخص هماني كه هست را نپذيرد و اطرافيان نيز او را در اين موضوع ياري ندهند وي دچار آسيب هاي رواني و اضطراب هاي زيادي مي شود.

وي عنوان كرد: ما بايد تصور از خودمان را بالا ببريم و  اين را بدانيم كه اگر نواقصي در قيافه ظاهري مان داريم از اختيار ما خارج است و خداوند ما را اينگونه سرشته است و بايد توانائيهايمان را از طرق ديگر بالا ببريم تا از آسيب هاي رواني جلوگيري كنيم.

وي تصريح كرد: ما بايد توجه داشته باشيم تا شخص كمتر در معرض عدم امنيت از طرف ما قرار بگيرد و نبايد به مشكلات ظاهري يكديگر تلنگر بزنيم و كسي را مورد تمسخر قرار دهيم.

اين روانشناس گفت: اگر در مدارس دانش آموزان يكديگر را مسخره كنند اين موضوع موجب افت تحصيلي، انگشت مكيدن، ناخن جويدن و پرخاشگري مي شود و زماني بدتر مي شود كه اين تمسخر در خانه و بين افراد خانواده صورت بگيرد.

وي در پايان گفت: اين مشكلا طبيعتا در نوجواني و سنين بلوغ رواج دارد چون در اين سن هماهنگي اجزاي صورت زمان مي برد./ح

برچسب ها: استرس ، روانشناسی ، حقارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.