رئيس جمهور سوريه در بخش ديگري از مصاحبه با رسانه هاي ترکيه اي که بخشي از آن ديروز منتشر شده بود، تاکيد کرد: دولت اردوغان با حمايت از تروريستها تا سر در خون مردم سوريه فرو رفته است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، بشار اسد در گفتگو با شبکه هالک (خلق) تي وي ترکيه و روزنامه "يور" ترکيه که بخشهايي از آن از شبکه تلويزيوني سوريه پخش شد ، خاطرنشان کرد: هدف اردوغان از در پيش گرفتن اين سياست بازگرداندن اخوان المسلمين به سوريه است.

اسد خاطرنشان کرد: امروز ما به طور مشخص مي توانيم بگوييم دو ترکيه وجود دارد ترکيه نخست که ترکيه اصلي نيز همين است ملت ترکيه است ملتي که توانسته است به خوبي از تمامي دروغ هاي اردوغان و دولتش روي بگرداند. مردم ترکيه با وجود دروغ پراکني هاي رسانه هاي عربي، بين المللي و ترکيه اي توانست از همان ماه هاي اول يا طي سال اول بحران سوريه ماهيت اين بحران را به خوبي درک کند. موضع ملت ترکيه هم اکنون کاملاً روشن است آنها در هفته هاي گذشته با حمله نظامي به سوريه مخالفت کرده و نقش اردوغان در کشتار مردم سوريه را محکوم کردند و از اين طريق موضع شان را در قبال مساله سوريه نشان دادند. اين يک بخش از ترکيه است. بخش ديگر که بخش کوچک تر ترکيه محسوب مي شود بخش اردوغان و اعضاي دولت وي است. اين افراد تا سر در خون مردم سوريه فرو رفته اند. اين دولت به رياست شخص اردوغان مسئوليت خون دهها هزار تن از مردم سوريه را بر دوش مي کشد. آنها مسئول ويراني تاسيسات زيربنايي سوريه هستند. آنها مسئول وارد شدن لطمه به امنيت منطقه هستند. آن ها تنها مسوول ايجاد ناامني در سوريه نيستند بلکه همانطور که مي دانيد آن ها حتي در مصر، ليبي، تونس و کشورهاي مختلف منطقه مداخله کردند. دولت ترکيه بر خلاف منافع ملت اين کشور در بسياري از امور ، سياست ها و جنگ ها مداخله کرده است از اين رو ما امروز ترکيه را به دو صورت کاملاً متناقض مشاهده مي کنيم. ملت ترکيه به يک سمت مي رود و دولت اردوغان به سمت ديگر.

بشار اسد تصريح کرد: قبل از بروز بحران در سوريه اردوغان حتي يک بار هم در مورد اصلاحات و دموکراسي در سوريه با من صحبت نکرد. او تنها يک هدف داشت و اهميت اين هدف براي وي از اهميت روابط برادرانه ملت سوريه و ترکيه بيشتر بود. هدف وي بازگرداندن اخوان المسلمين به سوريه بود. اين اولين هدف اردوغان در روابط ترکيه و سوريه بود. وي به صورت مستمر براي تحقق اين هدف تلاش مي کرد گاهي از طريق آشتي ميان دولت سوريه با اخوان المسلمين و گاهي با بازگرداندن برخي از آنان به سوريه به دنبال تحقق اين هدف بود. دولت ترکيه چيزي غير از اين را نمي ديد.

وي ادامه داد: وقتي که بحران سوريه شروع شد آنها تصميم گرفتند تا مسئله به قدرت رساندن اخوان المسلمين در سوريه را تحت عنوان انجام اصلاحات صورت دهند. هنگامي که از زندانياني که در آغاز بحران از زندان آزاد شدند سخن گفته مي شد مسئله مهم براي اردوغان اين بود که چند نفر از اعضاي اخوان المسلمين آزاد شده اند و هيچ رقم ديگري براي وي اهميت نداشت. اين منطق اردوغان بود. اردوغان داراي يک فکر بسته ، تنگ و متعصب است. فکري که راستي را نمي فهمد از اين رو تمامي چيزهايي که او و احمد داوود اوغلو مي گويند دروغ است.

بشار اسد خاطرنشان کرد: آنها تلاش کردند که نشان دهند به سوريه آمده اند و ما به آنها وعده هايي درخصوص اصلاحات داده ايم. بايد پرسيد آنها تحت چه عنواني چنين مساله اي را بيان کرده اند آيا آن ها سلطان بوده و من والي آن ها بوده ام؟ آن ها يک دولت مستقل هستند و ما نيز يک دولت مستقل ديگر. 

وي گفت: اردوغان در آغاز بحران درباره ديدگاه و طرحي که ما قصد اجراي آن را داشتيم سئوال پرسيد؟ او درمورد اينکه آيا طرح ما براي مقابله با بحران يک طرح سياسي است سئوال کرد. ما نيز طرح و ديدگاه خود را براي وي شرح داديم اما آن ها چيزي درباره ايجاد دموکراسي در کشور نگفتند ما نيز به آن ها هيچ وعده و تعهدي نداديم. مسائلي که در سوريه مي گذرد هيچ ارتباطي با آن ها ندارد جز اينکه آن ها از تروريسم حمايت مي کنند. از آغاز بحران اعتماد ميان ما و آن ها از بين رفت. با دروغ پراکني هايي که دولت ترکيه عليه سوريه انجام داد کاملاً مشخص شد آنها درباره آنچه درخصوص سوريه يا ملت سوريه مي گويند صادق نيستند.

رئيس جمهور سوريه خاطرنشان کرد: فرقي ميان عملکرد داوود اوغلو و اردوغان در قبال مسئله سوريه نيست هر دو آن ها دروغ هاي مشابهي را عليه سوريه بيان مي کنند. يکي از آن ها عليه سوريه دروغي بيان مي کند و ديگر با دروغ خود دروغ اولي را تکميل مي کند و به همين صورت جايشان را با يکديگر عوض مي کنند اما نقش آن دو عين هم است.

بشار اسد در ادامه افزود: بالگرد سوري که ترکيه آنرا سرنگون کرد يک بالگرد اطلاعاتي بود که پس از دريافت اطلاعاتي مبني بر ورود گروه هاي بزرگ تروريستي به سوريه به سمت مرزهاي ترکيه و مکانهاي ورود تروريستها به سوريه حرکت کرده بود. اين بالگرد بايد از طريق آسمان از شرايط منطقه اطلاعات کسب مي کرد تا نيروهاي مسلح سوريه با اين تروريستها برخورد کنند. آنچه رخ داد و ما به روشني نيز آن را اعلام کرديم اين بود که بالگرد ارتش سوريه به اندازه يک کيلومتر يا کمتر وارد فضاي ترکيه شده بود و هنگامي که برج مراقبت از سوريه با آن تماس گرفت بالگرد مزبور اقدام به دور زدن و بازگشت به فضاي سوريه کرد ولي ما از اينکه اين بالگرد پس از بازگشت به آسمان سوريه مورد هدف قرار گرفت بسيار شگفت زده شديم. اين بالگرد در آسمان سوريه قرار داشت که سرنگون شد و دليل اين مسئله اين است که گروه هاي تروريستي داخل سوريه اقدام به دستگيري دو خلبان اين بالگرد کرده و آنها را به صورت وحشيانه اي سربريدند. ما مانند اردوغان عمل نکرديم اردوغان هنگامي که جنگنده ترکيه اي در داخل سوريه سرنگون شد به دروغ مدعي شد اين جنگنده وارد آسمان سوريه نشده است. ما شفاف بوديم و اعلام کرديم که بالگرد ما وارد خاک ترکيه شده است اما اين امکان وجود داشت که به اين بالگرد هشدار داده شود و اگر بالگرد به خاک سوريه باز مي گشت به معناي تمام شدن مسئله بود. سرنگوني اين بالگرد نشان دهنده آن بود که اردوغان از همان اول درصدد سوء استفاده از اين حادثه و حادثه جنگنده ترکيه اي بود تا به ملت سوريه بگويد ترکيه و سوريه با هم دشمن هستند. اردوغان مي خواست سوريه را به عنوان يک وحشي که در برابر مردم ترکيه قرار گرفته قلمداد کند تا آنها بترسند و از اين طريق ملت ترکيه را در حمايت از سياست ضد سوري اردوغان متحد کند. اين مسئله اي است که اردوغان چه در بار اول و همچنين اين بار در تحقق بخشيدن به آن با شکست مواجه شد.

بشار اسد گفت: در نتيجه حمله گسترده تروريستها به سوريه که مورد حمايت کشورهاي همسايه، کشورهاي عربي و کشورهاي بزرگ غربي قرار داشتند مي بايست که نبرد با دشمنان کشور با حضور نيروهاي مردمي همراه مي شد. اينکه تنها ارتش ، نيروهاي امنيتي و پليس به دفاع از سوريه برخيزند کافي نبود ، اين مسئله بويژه در مناطق دور که اي بسا در آنجا نيروهاي مسلح حضور نداشتند بيشتر به چشم مي آمد. در اينجا برخي از شهروندان سوري براي دفاع از روستاها ، شهرها و محله هايي که در آنجاها زندگي مي کردند اقدام به تاسيس گروه هاي مسلح کردند.
اسد ادامه داد: درخصوص کردهايي که در سوريه زندگي مي کنند بايد گفت آنها همچون ساير شهروندان سوري از خودشان حمايت مي کنند به ويژه اينکه آنها از همان ابتداي کار با ايستادن در کنار وطن و دولت سوريه موضع قاطعي اتخاذ کردند. آنها در مقابل تروريستها قرار گرفتند. معتقدم که اغلب کردها در آن مناطق اقدام به انجام اين تکليف ملي کردند. از اين رو بسيار دشوار است که آنچه را در - مناطق کردنشين سوريه - رخ مي دهد تنها به يک حزب - حزب ائتلاف ملي کردستاني - مربوط کرد. اين مسئله فراتر از مسئله يک حزب است. اين مسئله همچون مسائل گذشته نيست که مثلاً گفته مي شد حزب کارگران کردستان يا هر حزب ديگري. هم اکنون کردها همچون ديگر اقشار سوري به مقابله با تروريستها برخاسته اند.

رئيس جمهور سوريه گفت: حمايت از کردها براي مقابله با گروه هاي تروريستي به آن معنا نيست که سوريه مي خواهد وضعيت را به حالت گذشته بازگرداند تا بار ديگر شاهد قرباني شدن بي گناهان ترک به علت درگيري کردها با دولت و ارتش ترکيه باشد اما هم اکنون در جهت مقابله با تروريستها ما از هر قشر و گروهي که اقدام به دفاع از وطن کند از جمله از کردها با تمام احزاب و گروه هايشان حمايت مي کنيم.

وي تصريح کرد: مسلماً نوعي ترديد ميان برخي از سوريها و کردها در پي ناآرامي هايي که در شمال شرق سوريه در سال 2004 رخ داد وجود دارد اما من تصور مي کنم بحران سوريه ميهن پرستي کردها در سوريه را نشان داد. اين به معناي آن است که هرگونه نظام سياسي که در آينده قدرت را در دست داشته باشد بايد اين مرحله را ملاحظه کند.

بشار اسد گفت: در خصوص دادن خودمختاري به کردها درست نيست که تنها من به عنوان رئيس جمهور تصميم بگيرم بلکه تمامي نيروهاي سوري بايد دور يک ميز جمع شده و نظام سياسي آينده سوريه را مشخص کنند. چنانچه مساله نظام فدرالي يا کنفدرالي مطرح شود يا مساله نظام رياستي يا پارلماني مطرح شود يا هر نظام ديگري که مطرح شود بايد به عنوان بخشي از قانون اساسي که مردم سوريه به آن راي داده اند در آيد. اين مساله هم اکنون در سوريه مطرح نيست بلکه تنها در رسانه ها از آن سخن گفته مي شود. هم اکنون همه براي دفاع از وطن مشغول نبرد و مبارزه هستند. چنانچه ما نتوانيم بر تروريستها چيره شويم اين سخنان هيچ ارزشي نخواهد شد. همه جناح هاي سوريه، چه سياسي، چه مردمي، چه قومي و چه مذهبي  بر اين مساله اجماع دارند. بعد از گذر از بحران مي توانيم وارد جزئيات اين مساله شويم اما همه اين مسائل بايد مربوط به ديدگاه کلي مردم سوريه باشد و من نمي توانم مطلبي را بيان کنم و بگويم اين ديدگاه ملت سوريه است زيرا ما هنوز در اين باره صحبت نکرده ايم. معتقدم چنانچه سوريه اين بحران را پشت سر بگذارد به يک وحدت ملي دست خواهد يافت که از وحدتي که در گذشته وجود خواهد داشت بهتر خواهد بود و اين مسئله نتيجه شرايطي خواهد بود که طي بحران ملت سوريه با آن روبرو بوده است شرايطي که مهين پرستي کردها را ثابت کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار